2020.12.13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Ha ránézünk, azonnal tudjuk, hogy kadarka. Ezt a cseresznyepirosban, rubinban játszó árnyalatot csak a kadarka mutatja a pohárban.
Nem mai gyerek már, hagyjunk neki időt. Pörgessük egy kicsit a pohárban, hogy felfedhesse cseresznyés, piros bogyós gyümölcsös, ribizlis, fűszeres illatát, és mellette azt a finom avaros, gombás jelleget, amit ráraktak az évek.
Kóstolva kellemes egyensúlyú, könnyen iható vörösbor, azt is mondhatnánk, hogy tipikus kadarka. A gyümölcsösségét még mindig őrzi, és a mellette megjelenő vaníliás, rózsaborsos fűszeresség kifejezetten kedvessé teszi. Utóízében némi kesernyésség kíséri a gyümölcsös jegyeket.
A kadarka kedvelőinek nagy kedvence lehet ez az érett szépség. Halászlé, csirkepörkölt vagy gombapaprikás mellé ajánljuk, de az esti csendes borozgatásoknak is jó társa.
(84 pont)
2019. március 26-án kóstoltuk.
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Kadarka
Termelő : Pósta Borház
Termőhely : Szekszárdi borvidék
Évjárat : 2017
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : 100% kadarka
Alkoholtartalom : 12,5%
Kapható : Terroir Club
Ára : 3150 Ft
A termelő weboldala : http://postaborhaz.hu/
Ételajánlatunk: Túrós csusza
Fotó:
Vető Gábor