Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Tramini 2019

Szentpéteri Borpince: Tramini 2019 című cikk borítóképe
2020. 11. 18. | Szabó Edit
A Szentpéteri Borpince 2019-es traminijét még az is szeretni fogja, aki nem lelkesedik a fajtáért. Kellemes, frissítő bor, kínáljuk aperitifként vagy saláták mellé…

A halvány citromsárga színű bor üde, kellemes, visszafogott, gyümölcsös illattal hódít. A citrusos, őszibarackos jegyek fehér szirmú virágossággal járnak jegyben, viszont a fajtára jellemző sárga rózsás, rózsaolajos illat csak nyomokban jelenik meg.

Kóstolva fanyar a bor, a grépfrútmagos, mandarinhéjas kesernyésség mellett pici zöld teás, őszibarackos, kivis világ teszi kedvessé. Az arányok jók, a savak lendületet adnak a kortynak.

Kellemes, tetszetős, kifejezetten frissítő bor, nem akar nagynak látszani, de hozza, amit várunk tőle. Vendégváró italként tökéletes, de saláták, csirkés ételek mellé is kínálhatjuk.

(83 pont)
2020. november 3-án kóstoltuk.

Köszönjük a Borirodának, hogy befogadja a Borsmenta kóstolóit.

A Borsmenta értékelése:
A bor neve: Tramini
Termelő: Szentpéteri Borpince
Termőhely: Kunsági borvidék
Évjárat: 2019
Típus: száraz fehérbor
Fajtaösszetétel: 100% tramini
Alkoholtartalom: 12.5%
Kapható: a pincészet webshopjában (már a 2020-as évjárat van forgalomban)
Ára: 2900 Ft
A termelő weboldala: http://www.szentpeteriborpince.hu/
Borteszt: Szentek csatája

A pincészet elérhetőségei:
Szentpéteri Borpince Kft. – Szentpéteri Attila
Cím: 6200 Kiskőrös, Soós utca 33.
Tel.: +36 70 453 6385 / +36 70 453 5250
E-mail: szentpeteriborpince@gmail.com

Fotó:
Vető Gábor

Iszunk
Szentek csatája című cikk borítóképe

Szentek csatája

2020. 11. 09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, rekordmagas pontszámokkal…
Főzünk
Friss saláta mályvával című cikk borítóképe

Friss saláta mályvával

2020. 04. 07. | Szabó Edit
A lila virágú, kerek, szőrös levelű mályva az egyik legszebb ehető növényünk. Virágával díszíthetjük leveseinket, salátáinkat, leveléből készíthetünk főzeléket, de szárítva gyógyteába is keverhetjük…
Tesztelünk
Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018 című cikk borítóképe

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018

2019. 10. 04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Főzünk
Gránátalmás gerslisaláta című cikk borítóképe

Gránátalmás gerslisaláta

2019. 09. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…
Beszélgetünk
A szőlő is, a borász is jól érzi itt magát című cikk borítóképe

A szőlő is, a borász is jól érzi itt magát

2019. 05. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentpéteri Attilával
Tavaly aranyéremeső hullott a kiskőrösi Szentpéteri Borpincére, és a sikersorozat az idén is folytatódik. A családi vállalkozás alapítójával, Szentpéteri Attilával beszélgettünk…