Akcióban a HotelHero csapata

2021.02.22. | Borsmenta
Három fővárosi szálloda 16 lelkes önkéntes szakácsa főzött a rászorulóknak vasárnap. A jótékonysági akció a Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködében jött létre…
 


2021. február 21-én 300 adag tápláló, meleg étel készült a rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában. A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 szakács és konyhai kisegítő vállalta önkéntesen a munkát azért, hogy azoknak is igazi vasárnapi ebéd kerülhessen az asztalára, akik ezt nem engedhetik meg maguknak. Az alapanyagot a Heti Betevő egyesület biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft. segített.



A Heti Betevő csapatának vállalása az, hogy minden héten minőségi vasárnapi ebédet biztosítson 300 rászorulónak. Ez éves szinten nagyjából 26000 adag ételt jelent. Fontos, hogy az étel vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön, laktató és ízletes legyen. A szakácsok ezúttal a székelykáposzta mellett döntöttek, amihez több mint 35 kg sertéslapockát és 100 kg savanyú káposztát használtak fel a főzés során, és mellé 50 kg kenyeret szeleteltek fel, hogy az is kerüljön minden adag étel mellé. A rászorulók vasárnapi ebédjét a Heti Betevő önkéntesei juttatták el még melegen két budapesti helyszínre, az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai szállójába és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállójába.



Köszönet az akcióban részt vevő szakácsoknak és szállodai munkatársaknak:

Vida Gábor, Roland Holzer, Kónya Géza, Lévai Péter – Kempinski Hotel Corvinus Budapest
Lőrincz György, Barka Áron, Bakonyi Balázs, Varga Gábor – Zeina Hotels
Víg Szabolcs – Zsidai Group
Melis Róbert, Baár Csaba – Marriott Courtyard
Gendur András, Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem
Nagy-Szász István, Anek Dóra, Franciscy Gergő – CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy

Mivel a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről egyaránt, az akció egy hónap múlva, március 21-én folytatódik – újra a Heti Betevővel együttműködésben.

A HotelHero várja azon vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését, amelyek vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket. Csatlakozzanak minél többen!



Mi a HotelHero?

A csoport a magyarországi szállodások segítő tevékenyégének bemutatására és közösségi kezdeményezéseinek összefogására jött létre. Szeretnék mindenkivel megismertetni a példaértékű történeteket és azokat a szállodai dolgozókat, akik a napi munkájuk mellett időt és energiát fordítanak közösségek, hátrányos helyzetű csoportok támogatására. A HotelHero weboldal olyan ötletgyűjtő csatorna, amely segít összehozni a segítőket és a segítségre szorulókat, és inspirálni azokat is, akik eddig nem vettek részt ilyen jellegű tevékenységben.
Az egyéni jócselekedetek mellett a közösség megsokszorozott erejét felhasználva a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének támogatásával állnak a kiválasztott jó ügyek mellé!

Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, kattintson ide!


 
Mi a Heti Betevő?

A kezdeményezés egy erzsébetvárosi étteremben, a Kisüzemben indult 2013 karácsonya után. A szervezet önkéntesei perselyeket helyeztek ki a bulinegyed szórakozóhelyeiben, és az ott összegyűlt pénzből minden héten alapanyagot vásároltak, amiből aztán a Kisüzem szakácsai vasárnapi ebédet főztek a rászorulóknak. Az akcióhoz hétről hétre újabb éttermek, kocsmák, önkéntesek csatlakoznak, és ma is egyre szaporodik a perselyek, az adományozók, de sajnos a sorban álló vendégek száma is. Az éttermi minőségű, bőséges húsos étel és az önkéntesek által készített házi sütemények váltak a Heti Betevő védjegyévé. A közösség havonta közel 2000 embernek biztosít országszerte igazi vasárnapi ebédet, de a jó szándékú emberek csatlakozásával egyre gyakrabban tudnak más módon is segíteni: családokat támogatnak, ruha- és könyvosztást szerveznek, iskolakezdési támogatást nyújtanak, ajándékot tesznek a képzeletbeli karácsonyfák alá. Céljuk egy országos hálózat kiépítése, ahol a csoportok a helyi igényekhez igazodva tudnak segítséget nyújtani.

Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, kattintson ide!
 
:
Fotó:
facebook
HotelHero

Beszélgetünk

Az emberközelibb helyeké a jövő

2017.04.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Barátságos árak, mosolygó szakácsok, házias ízek, papírvékony pizza. A Házi/Állat látványkonyhájában Lőrincz György a séf, aki a fine dining világot hagyta el, hogy bisztrót nyisson a p…
Beszélgetünk

Ha önkéntes vagy, reggelizz rendesen!

2017.06.30. | Upor László
Egy tál tisztességes étel a rászorulónak egy csöpp emberi méltóságot is ad. A Heti betevő önkéntesei ezt pontosan tudják. Józanul, szerényen beszélnek – ahogyan a dolgukat is teszik. Ri…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt

2018.10.06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is…
Eszünk

Összefogással menni fog

2020.05.02. | Upor László
Szállj be te is!
A vírushelyzetben nemcsak annak nehéz, aki segítségre szorul, sokszor annak is, aki segítene. A Heti betevő önkénteseit kérdeztük.
Eszünk

És. És? És!

2020.09.18. | Szabó Edit
Kellemes hangulat, laza elegancia, profi kiszolgálás, tiszta ízek – ezt kapja a vendég, ha úgy dönt, hogy elkölt egy ebédet Budapest belvárosában, az ÉS Bisztró meggypiros napernyőkkel…

címkék

amerika (4) aprókertek (31) ausztria (6) az év bortermelője (9) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (48) bakonyi péter (5) balassa bor (4) balaton (130) balatonboglári borvidék (17) balatonfüred csopaki borvidék (25) balla géza (8) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (21) biobor (6) biodinamikus (9) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (5) bolyki jani (7) bor (297) borász (54) borászok borásza (13) borbár (36) borfesztivál (45) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (24) borkóstoló (68) bornapló (12) borshanta (21) borterasz (17) borteszt (291) bortúra (32) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (34) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (5) budai zöld (4) budapest (237) bujdosó (4) cabernet franc (27) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (21) csányi pincészet (9) csirke (16) csokoládé (13) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) debreczeni mónika (4) dél-balaton (14) demeter zoltan (5) desszert (10) desszertbor (4) dobogó pincészet (4) dobosi (4) édes (115) eger (71) egészséges (11) egri borvidék (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (8) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (164) etyek (31) etyek budai borvidék (33) etyeki kúria (19) ezerjó (13) fehérbor (125) fesztivál (47) figula (5) figula pincészet (4) főzünk (7) franc&franc (7) franciaország (9) friss (4) frittmann (7) furmint (86) furmint február (16) gál szőlőbirtok és pincészet (7) gálné dignisz éva (7) gere attila pincészete (6) gilvesy (4) gin (15) gizella pince (7) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyöstarján (4) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) haraszthy (4) hárslevelű (37) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (10) heimann családi birtok (4) hétszőlő (4) horváthország (6) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (156) ipacs szabó istván (4) iszunk (15) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (50) káli-medence (15) karácsony (29) karantén (23) kávé (43) kavezok (9) kékfrankos (25) kéknyelű (16) kenyér (13) késői szüret (6) kislaki bormanufaktúra (5) koktél (14) kolonics pincészet (5) könnyű (15) könnyűvér (6) könyv és kávé (4) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (25) kovács nimród (5) kovács nimród winery (15) köveskál (9) közben esznek (11) kreinbacher birtok (11) krémleves (4) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (22) laposa birtok (5) leves (30) london (21) luka enikő (4) mád (15) magnamátra (11) magyar bor nagydíj (4) mátra (69) mediterrán (4) ménesi borvidék (5) mérész sándor (6) merlot (28) mi a kő (5) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (17) művészinterjú (18) nagyi receptje (5) narancsbor (5) natúr bor (12) nemzetközi borvásár (4) néró (5) neszmélyi borvidék (4) nyár (18) nyaralás (5) nyári (7) olaszország (55) olaszrizling (34) őstermelői piac (7) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (9) pálinka (19) pálinkaverseny (14) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pannonhalmi borvidék (4) paulus (5) pázmánd (40) pécs (10) pékség (7) pét-nat (24) pezsgő (97) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (14) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) pósta borház (4) programajanló (29) promóció (9) puglia (4) rácz jenő (5) rajnai rizling (26) recept (279) reduktív (4) rókusfalvy birtok (6) rosalia (6) rozé (50) saláta (14) sanzon (10) sárospatak (4) sauska (8) sauvignon blanc (34) sebestyén (4) shiraz (4) somló (52) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (22) sör (46) sós (111) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (54) süti (18) svét (19) syrah (18) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (89) száraz szamorodni (5) szászi birtok (4) szekszárd (60) szekszárdi borvidék (18) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (23) szentesi józsef (7) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szőke mátyás (4) szüret (5) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (11) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) terasz (4) természet (4) természetes bor (28) tészta (17) tesztelünk (248) tokaj (156) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (113) tokaji aszú (46) török (44) torta (5) tramini (6) tudnivalok (4) túra (7) újbor (6) Unger Bormanufaktúra (24) ünnep (4) utazás (85) utazási tippek (47) utazunk (48) vacsora (12) váli péter (4) vega (14) velencei-tó (22) verseny (15) veszprém (4) vida péter (4) villány (36) villányi borvidék (100) vörösbor (153) vylyan (32) wassmann pince (5) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (16) zsirai pincészet (8) zweigelt (4)