Beszélgetünk

A hatpöttyös is katica!
2018. 10. 27. | Lovranits Júlia
Beszélgetés dr. Hermann-né Nagy Verával
Dr. Hermann-né Nagy Vera magyartanári múlttal nyitott megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermet Székesfehérváron. A hatéves Hatpöttyös kiállta az idő próbáját, és népszerűbb, mint valaha…
Tesztelünk

Benedek Pince: Öregtőkék Hárslevelű 2016
2018. 10. 26. | Szabó Edit
Gazdag, nagy testű bor, határozott jellem, uralkodásra termett. Mézes, aszalt gyümölcsös, marcipános, tűzköves jegyei szerethetővé teszik…
Utazunk

Forralt borozós, kuckózós esték
2018. 10. 26. | Lovranits Júlia
Programajánlat az október 26-28-ai hétvégére
Mátyás király kedvenc bora, Harry Potter mindenízű drazséja, gesztenye, sütőtök és a felelős étkezés alapjai… Mi ezt ajánljuk a hétvégére…
Vendégoldal

Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő!
2018. 10. 25. | Borsmenta
A világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC) bírái a somlói Kreinbacher Birtok furmint pezsgőjének ítélték a nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét…
Főzünk

Mákos pogácsa
2018. 10. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gyorsan összeállítható süti a háziasszonyok álma: a délutáni tea mellé és az esti borozgatáshoz egyaránt tökéletes, ráadásul elkészíteni is egyszerű…
Tesztelünk

Centurio Szőlőbirtok – Ludányi Balázs: Szürkebarát 2017
2018. 10. 20. | Szabó Edit
A könnyed, virágos hangulat mögött döbbenetes erő és mélység rejlik. Egy szürkebarát a Mátrából – mondanánk, de nem. Ez itt egy szürkebarát Ludányi Balázstól. Micsoda különbség!
Iszunk

Rajnai rizlingeket teszteltünk
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Az egyik legismertebb szőlőfajta, valamiért mégsem igazán népszerű itthon, pedig feszes, izgalmas, bora nemcsak a fajta, hanem a termőhely karakterét is képes hűen megmutatni. Tizenöt rajnait teszteltünk, íme az eredmény…
Utazunk

Nyakunkon a hosszú hétvége!
2018. 10. 19. | Lovranits Júlia
Prpgramajánló: 2018. október 20-21.
A célpont Tihany, Zánka, Eger, Etyek vagy Budapest, a program pedig piknik, piac, szomszédolás, borkóstoló, villásreggeli, ebéd, vacsora és minden földi jó. Ezt ajánljuk a hosszú hétvégére…
Beszélgetünk

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember
2018. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapasztalatairól kérdeztük…
Főzünk

Csabaírés túrókrém sarkantyúkával
2018. 10. 17. | Lovranits Júlia
Vadnövényes borkorcsolya színes, pikáns virágokkal. Gasztronómiai kalandozás kerten innen, erdőn túl. Gyorsan elkészül, mégis különleges. Kezdőknek is bátran ajánlható…
Iszunk

A pécsi „Tizenegy”
2018. 10. 16. | Szabó Edit
Az Eleven három éve tartja izgalomban Pécs borértő közönségét. Hétről hétre változó borkínálatával, gondosan összeállított szortimentjével, tematikus kóstolóival és ínycsiklandó falatkáival a város egyik legnépszerűbb helye…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pláne Frizzante Rosé
2018. 10. 14. | Szabó Edit
Számunkra az év meglepetése, harmonikus habzó rozé, üdítő és lendületes. Nyugodtan vigyük vendégségbe virág helyett, a háziasszony örülni fog…
Beszélgetünk

Csiszolhatatlan gyémánt
2018. 10. 13. | Szabó Edit
Beszélgetés Oláh Ibolyával
Nagy koncerteken túl, kezében frissen megjelent albumával sört iszik egy borbárban. Oláh Ibolyával beszélgettünk…
Utazunk

Indián nyár – igazi nyár?
2018. 10. 12. | Lovranits Júlia
Programtippek az október 12-i hétvégére
Villányi borgála a fővárosban, borkóstoló a napfény városában, termelői piac, boros balatoni túra és vadvirágokkal megbolondított sütőtök. Ezekből válogathatunk a hétvégén…
Főzünk

Sajtos puffancs
2018. 10. 11. | Klich Zsuzsa
Íme a képviselőfánk sós kistestvére, a házibulik sztárja. Szinte könnyebb elkészíteni, mint végigmondani a receptjét. De mi azért megsúgjuk…