Iszunk

Határtalan magyar borok
2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk

Százévesen
2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Beszélgetünk

Egy séf plázázni indul
2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…
Iszunk

Márton-nap Bockéknál
2016. 11. 17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…
Iszunk

Aszúkisokos
2016. 11. 16. | Burai László
Nem mindennapi dolog, ha az ember egy aszút bont – tény, hogy a jó minőségnek ára van, két cserszegi még nem tesz ki egy aszút –, így ezeket a borokat leginkább az ünnepnapokon fogyasztjuk. A karácsony közeledtével elmondjuk, hogy mire érdemes figyelni.
Eszünk

Iható ételek, ehető koktélok
2016. 11. 15. | Raab Zsuzsanna
Játék az ízekkel és a textúrákkal. November 19-én nyílik a NANO, a molekuláris gasztronómia bohém hangulatú fellegvára Budapesten…
Beszélgetünk

Küzdő típus vagyok
2016. 11. 12. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Sándor séffel
„Küzdő típus vagyok, csak akkor hiszem el, hogy valami nem sikerül, amikor már mindent megpróbáltam. Szeretek hatással lenni a körülöttem zajló folyamatokra...”
Iszunk

Nyolc érdekesség a kolumbiai kávéról
2016. 11. 11. | Burai László
Lehet, hogy Kolumbia kapcsán elsőként nem a kávé jut az eszünkbe, pedig a világ egyik legjelentősebb kávétermelő országáról beszélünk!
Iszunk

Az APA násza Tokajjal
2016. 11. 10. | Bőti László
A két világ találkozásának remek képviselője, az új Szőlős APA két hete debütált Budapesten…
Iszunk

Buborék-előkóstoló
2016. 11. 09. | Burai László
Fontosak az ünnepek, főleg ha egy kedves születésnapról van szó, ilyen esetben még azt az áldozatot is zokszó nélkül vállalja az ember, ha pezsgőt kell választani a nagy napra. Persze közeledik az év vége is, az ünnepekre is hasznos képben lenni.
Iszunk

Kóstolni, de merre?
2016. 11. 08. | Burai László
Rengeteg program várja a borkedvelőket mostanában, itt a Márton-nap, jönnek az újborok, és a hidegebb idő beköszöntével a vörösborok is egyre hangsúlyosabbá válnak.
Beszélgetünk

Tele vagyunk ötletekkel
2016. 11. 05. | Szabó Edit
Beszélgetés Németh Ágnessel
„Tavasztól utazásokat is szervezünk majd, elhozzuk a magyar cavarajongókat ide, és megmutatjuk nekik, hogy hol születik a katalán pezsgő. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel. Nagyon élvezem, hogy Európa a hazánk...”
Iszunk

Csehországból, szeretettel
2016. 11. 04. | Burai László
Az Espresso Embassy oktatórészlege sok-sok nyílt cuppingot hirdetett meg az elmúlt hetekben, a prágai kávéfesztiválról is sok izgalmas kávéval tértek haza, ennek nem lehetett ellenállni...
Utazunk

Barolo és szarvasgomba
2016. 11. 03. | Robotka Gábor
Hétvége Piemontban
Piemont ősszel a legjobb, és nem csupán a környék híressége, a fehér szarvasgomba miatt…
Iszunk

Gazdagság
2016. 11. 02. | Burai László
Talán ez az első jelző, ami Balassa István borairól eszembe jut. Utána még rengeteg más is, de a legjellemzőbb az a gazdagság, ami a szerkezetre és az aromáira is jellemző. Eddig évről évre hozta ezt, így kíváncsi voltam, hogy a 2015-ös évjáratban is sikerült-e folytatni a sort.