2021.02.16. | Szabó Edit
Világbajnok almás süti – egyszerű, gyors, nagyon finom, és még csak mérleg se kell hozzá…
Váratlan vendégek jönnek, és csak néhány csoffadt alma árválkodik a spájzban? Sebaj! Ez a sütemény tökéletes lesz a délutáni kávéhoz!
Hozzávalók:
- 6 közepes alma, hámozva, apróra kockázva
- 1 bögre cukor
- 3 tojás
- 1,5 bögre liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
- 1-2 marék dió, durvára vágva
Elkészítése:
1. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.
2. Kis adagokban hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, aztán mehet bele a fahéj, majd a joghurt és az olaj. Amikor a kissé ragacsos, joghurtsűrűségű tészta összeállt, belekeverjük a felkockázott almát.
3. Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval.
4. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. (A sütési idő a liszt minőségétől is függ, ellenőrizzük tűpróbával, hogy elkészült-e.)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit kihűlni.
Másnap is finom!
Borajánlatunk: SanzonTokaj: Édes Szamorodni 2017