2020.06.08. | Szabó Edit
Kenyér nem kell! Ezt mondta Micimackó is, amikor látogatóba ment Nyuszihoz, és most ezt mondjuk mi is. Ehhez a feta sajtos mártogatóshoz elég egy kis friss zöldség, és máris kész a tökéletes nyári vacsora…
Egy egyszerű botmixer még a legkisebb háztartásban is remek társ. Nálunk szinte el se tűnik a konyhapultról, hiszen azzal készül a reggeli gyümölcsturmix (egy banán, 2 evőkanál szamócalekvár, 4 mentalevél, 4 deci tej), az összes krémleves, és ez a remek feta sajtos mártogatós is. De ha nincs, az se baj, reszeljük le a fetát, és ugyanúgy dolgozhatunk vele.
Hozzávalók:
- 25 dkg feta sajt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 kisebb kovászolni való uborka vagy néhány karika kígyóuborka
- bors, őrölve
- ½ csokor kapor
- 2 kisebb mentaág (6-8 levél)
- a díszítéshez kaporágacska, ehető virágok (elhagyható)
- a tálaláshoz idényzöldségek: retek, karalábé, paprika, spárga, zöldhagyma, uborka, sárgarépa
Elkészítése:
A hozzávalókat összemixeljük (vagy a fetát lereszeljük és az egyéb alapanyagokkal alaposan összedolgozzuk). Sózni nem kell, mert a feta elég sós.
Tálaláskor a zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, tetszés szerinti formára vágjuk, és a krém mellé kínáljuk.
Megjegyzés: kevesen tudják, hogy a friss zöldspárga nyersen is nagyon finom, érdemes kipróbálni!