2022.02.10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Folyton rohanunk, enni is alig van időnk, nemhogy főzni. Pedig minden csak elhatározás kérdése! Ez a fogás hihetetlen gyorsan elkészül, és ráadásul nem csak egészséges, de nagyon finom is. Valójában nem kínai recept, csak én hívom annak az egyszerűség kedvéért, na meg az ázsiai ízvilág miatt. Sűrűn készítem, nem lehet betelni vele!
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 paprika
- 1 nagy cékla
- 1 kisebb póréhagyma
- 1 hüvelyknyi gyömbér
- 50 dkg rizstészta
a szószhoz:
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál csiliszósz
- 1 teáskanál méz
Elkészítése:
1. A rizstésztát 10 percre hideg vízbe tesszük, közben vizet forralunk egy másik edényben, és a 10 perc elteltével áttesszük abba a rizstésztát. Állni hagyjuk újabb 10 percig, majd azonnal leszűrjük.
2. Az összes zöldséget vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon, pici vízzel pár percig sütjük, pároljuk, hogy valamennyit puhuljon, de alapvetően maradjon ropogós.
3. A szósz alapanyagait összekeverjük, a végén hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
És már tálaljuk is! Alulra a tésztát, rá a zöldségeket, és az egészet meglocsoljuk a szósszal.
Nos, hát három lépésből megvagyunk! Ugye, milyen egyszerű?
Timi tippjei:
- Ez az étel nemcsak finom, hanem esztétikus is, jó, ha az összetevőket egyformára vágjuk. Vagy mindent kockázunk, vagy mindent csíkozunk. Szerintem csíkozva a legszebb.
- Mivel húsmentes, jól tesszük, ha legalább havonta egyszer beépítjük az étrendünkbe. Gondoljunk a bolygónkra!
Fotó:
Fülöp Timi