Joghurtos szelet – yoğurt tatlısı
A joghurtos szelet filozófiája voltaképpen ugyanaz, mint a korábban már ismertetett revanié. Nagyon egyszerű, ízletes, megúszós süti – ezért bizonyára mindenki megbocsájtja, hogy egyáltalán nem kalóriaszegény.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1,5 pohár liszt
- 1 pohár (2 dl) cukor
- 1 pohár görög joghurt
- 1 teáspohár (125 ml) napraforgóolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A serbethez:
- 2 pohár cukor
- 2 pohár víz
- 3 csepp citromlé
Elkészítése:
1. A serbetes süteményeknél először a serbetet készítjük el, hogy hűlhessen a felhasználásáig.
A cukrot felforraljuk a vízzel, és amikor felforr, hozzáadunk 3 csepp citromlevet, majd alacsony lángon további 10 percig hevítjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
2. Magának a süteménynek az elkészítése sem tart sokkal tovább.
A három tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, majd a vaníliás cukrot és a sütőport. Ha szép sima a tésztánk, belekeverjük a lisztet, és közepes méretű, tapadásmentes tepsiben 170 fokon légkeverés nélkül aranybarnára sütjük.
3. Ha kész, 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a langyos serbetet.
4. Amikor a tészta beszívta a serbetet, a sütemény tálalható.