2022.06.29. | Klich Zsuzsa
Igaz, hogy reszelni kell, vagy szeletelni, de a káposztasaláta igazi nyári köret. Íme egy megbízható recept…
A káposztasaláta remekül illik a sült húsokhoz, a grillételekhez, de pörkölt mellé is kínálhatjuk. Az elkészítése nem igényel különösebb konyhai jártasságot, viszont fontos, hogy legalább 6 órára hűtőbe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók:
- ½ fej káposzta, vékony csíkokra vágva vagy lereszelve
- 1 fej lila hagyma, vékony csíkokra vágva
- 2 evőkanál cukor
- 2 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
- 0,4 dl 10%-os ecet
- köménymag, ízlés szerint
Elkészítése:
1. A káposztát éles késsel vékony csíkokra vágjuk vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és egy nagyobb tálba tesszük.
2. A vizet kikeverjük a sóval, a cukorral, az ecettel, és amikor a cukor elolvadt, a káposztára öntjük.
3. Megszórjuk a köménymaggal, majd az egészet összeforgatjuk, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Aki szereti, tehet hozzá egy fej vékonyra vágott lila hagymát is.
Hidegen tálaljuk.
Fotó:
Klich Zsuzsa