Vissza
Főzünk

Tavaszi mix tofuval

Tavaszi mix tofuval című cikk borítóképe
2022. 05. 16. | Fülöp Timi
Egyszerű, egészséges, ugyanakkor kiadós, húsmentes tavaszi ebéd. Fülöp Timi receptjéből kiderül, hogy nem kell félni a tofutól!

A tofu nem más, mint szójatejből készült túró. Az íze semleges, sokan mégsem szeretik, és nálam is időbe telt, mire megbarátkoztam vele. Pedig nagyon hálás alapanyag, gazdag lecitinben, fehérjében, rostokban, könnyen lehet vele bánni, és süthetjük, fűszerezhetjük kedvünkre. Érdemes vele kísérletezni, biztos, hogy mindenki meg fogja találni a számára kedves ízvilágot.

Hozzávalók:

  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg tofu
  • 2 kanál olaj a sütéshez
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 marék madársaláta
  • 2-3 zellerszár, felkarikázva
  • 8 szem cherryparadicsom, félbe vágva
  • ½ pritaminpaprika, felkockázva
  • 1 csokor zöldpetrezselyem, finomra vágva

Elkészítése:

1. A tofut felkockázzuk

2.A szójaszószba belecsorgatjuk a mézet, alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a zúzott fokhagymát, és ebbe az öntetbe áztatjuk a felkockázott tofut, majd kevés olajon jól megpirítjuk.

3.A madársalátát és a többi zöldséget tálba tesszük, öntünk rá egy kis szójaszószos mártást, megkeverjük, ráhalmozzuk a sült tofut, finoman keverünk egyet rajta, és már kész is.

Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Fülöp Timinem szakács, nem szupernagyi, aki pillanatok alatt az asztalra varázsolja az unokák kedvenc desszertjét, nem megszállott konyhatündér, akinek ki se esik a kezéből a fakanál. Fülöp Timi színésznő a szabadkaiKosztolányi Dezső Színházban, él-hal az ízekért, és örömét leli a főzésben. Két próba között, vagy ha éppen nem játszik, szívesen kísérletezik a konyában. Megkértük, hogy kedvenc ételeinek receptjét ossza meg velünk, és ő kötélnek állt.

Fotó:
Fülöp Timi

Főzünk
Csupazöld saláta kesudiós öntettel című cikk borítóképe

Csupazöld saláta kesudiós öntettel

2022. 05. 11. | Fülöp Timi
A pofonegyszerű zöldsalátát Fülöp Timi kesudiós öntettel bolondította meg. A fogás percek alatt elkészül, üde, és igazi energiabomba…
Főzünk
Húsmentes „kínai” egytálétel című cikk borítóképe

Húsmentes „kínai” egytálétel

2022. 02. 10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Főzünk
Mákos-málnás sajttorta című cikk borítóképe

Mákos-málnás sajttorta

2022. 02. 02. | Fülöp Timi
Fülöp Timi mákos-málnás sajttortája gyönyörű és ellenállhatatlan. Aki szerettei kedvében akar járni, ilyet süt!
Főzünk
Focaccia című cikk borítóképe

Focaccia

2022. 01. 22. | Fülöp Timi
Liszt, víz, élesztő meg egy kis türelem, és máris kész az olaszok zseniális lepénykenyere, a focaccia. Mi most Fülöp Timi kipróbált alapreceptjét adjuk közre, amit aztán mindenki kedvére formálhat a saját képére…
Főzünk
Lazacos piskótarolád című cikk borítóképe

Lazacos piskótarolád

2022. 01. 14. | Fülöp Timi
Látványos, különleges és nagyon finom. Fülöp Timi lazacos piskótaroládja bármilyen ünnepi asztal fényét emeli, főleg ha nyitunk mellé egy rozé pezsgőt is…
Főzünk
Hideg padlizsánsaláta című cikk borítóképe

Hideg padlizsánsaláta

2021. 08. 24. | Szabó Edit
Egy kedves görög vendéglőben kóstoltuk ezt a padlizsános fogást, elkértük a receptjét, és elkészítettük. Tökéletes előétel, de egy szelet friss bagettel akár könnyű ebéd is válhat belőle…