Találatok száma: 2494
Iszunk
„A nagy borra van a legkevésbé igény!“ című cikk borítóképe

„A nagy borra van a legkevésbé igény!“

2025. 01. 07. | Ercsey Dániel
Látogatás a Simigh családnál a Tolnai borvidéken, Gyönkön
Van egy borvidékünk – na jó, több is –, amelyik a láthatatlanság ködébe burkolózva éli mindennapjait. Az itteni borászok magas minőségű borokat készítenek, de valamiért mintha nem akarnák, hogy a ország megismerje őket. Talán nincs is rá szükségük?
Főzünk
Fűszeres céklakrémleves című cikk borítóképe

Fűszeres céklakrémleves

2025. 01. 06. | Szabó Edit
Ez az egyszerűen elkészíthető fűszeres céklaleves minden évszakban jólesik, de leginkább a hideg téli napokra ajánljuk…
Tesztelünk
Pannonhalmi Főapátság: Tricollis Vörös 2023 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Főapátság: Tricollis Vörös 2023

2025. 01. 06. | Szabó Edit
Három szőlőfajta leve három szép termőhelyről, acéltartályban erjesztve, kishordóban érlelve. Így készült a Pannonhalmi Főapátság 2023-as Tricollis Vöröse, ami megosztott első helyen végzett a Borsmenta könnyű vörösboros tesztjén…
Iszunk
Könnyű vörös házasítások tesztje 2024 című cikk borítóképe

Könnyű vörös házasítások tesztje 2024

2025. 01. 03. | Szabó Edit
A könnyű vörösbor jól csúszik, simán megbontható egy hétköznapi estén, nincs körülötte semmi hókuszpókusz, egyszerűen csak jó inni. A Borsmenta csapata nemrég ezeket a borokat vette górcső alá. Összesítésben két bor is első helyen végzett, a pálmát egy pannonhalmi és egy zalai bor vitte el…
Főzünk
Paprikás kenyér – biberli ekmek című cikk borítóképe

Paprikás kenyér – biberli ekmek

2025. 01. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 51. rész
Íme a török pizza. Vagy legalábbis valami olyasmi. A biberli ekmek, vagyis a török paprikás kenyér látványos, finom és könnyű elkészíteni. Nagyillés János most ezt a receptet ismerteti a Török örömök sorozat 51. részében…
Vendégoldal
Ünnepekre hangolódva című cikk borítóképe

Ünnepekre hangolódva

2024. 12. 31. | Zsirai Kata
Katanapló 5. rész
Karácsony előtti őrültek háza meghitt találkozókkal fűszerezve, pendlizés Budapest és Mád között, telefonos segítség az ünnepi kacsamájhoz, dűlőséták Prézlivel… Íme az év utolsó Katanaplója, fogadjátok szeretettel!
Iszunk
Grog, glögg, krampampuli című cikk borítóképe

Grog, glögg, krampampuli

2024. 12. 28. | Szabó Edit
Tél van, csípős hideg, amikor még a mosoly is az arcunkra fagy. Itt a forró italok ideje. Forralt bor, glögg, puncs, grog, krampampuli – ahány ország, annyi válasz ugyanarra a kérdésre. És mindegyik finom!
Főzünk
Hibeş című cikk borítóképe

Hibeş

2024. 12. 26. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 50. rész
Hogy mi a hibeş? Lényegében a humuszhoz hasonló krém, csak nincs benne csicseriborsó. Tökéletes kiegészítője egy jó reggelinek, de akár előételként is tálalhatjuk. Ezt a receptet hozta most Nagyillés János a Török örömök sorozat 50. részében…
Tesztelünk
Nyakas Pince: Menádok Rajnai Rizling 2017 című cikk borítóképe

Nyakas Pince: Menádok Rajnai Rizling 2017

2024. 12. 22. | Szabó Edit
A Nyakas Pince 2017-es Menádok Rajnai Rizlingje az egyik legszebb késői szüret, amit valaha kóstoltunk. Nem véletlenül nyerte meg a Borsmenta magazin fajtatesztjét. Ázsiai ételek mellé vagy egy nehéz nap végére ajánljuk…
Iszunk
A Steigler Pince világa című cikk borítóképe

A Steigler Pince világa

2024. 12. 20. | Szabó Edit
A soproni Steigler Pince üstökösként tűnt fel, és egyre komolyabb sikereket arat a borkedvelők körében. De vajon kik ők, honnan indultak és merre tartanak? Elmeséljük a történetüket, és azt is, hogy milyennek látjuk a boraikat…
Főzünk
Tojásos ramadáni pita – yumurtalı Ramazan pidesi című cikk borítóképe

Tojásos ramadáni pita – yumurtalı Ramazan pidesi

2024. 12. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 49. rész
A magokkal meghintett török lepénykenyér sokak kedvence, ráadásul napokig friss marad. Ezt a receptet árulja most el nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 49. részében…
Vendégoldal
Karácsony előtt című cikk borítóképe

Karácsony előtt

2024. 12. 17. | Zsirai Kata
Katanapló 4. rész
Rendhagyó céges karácsony, cukrászworkshop és budapesti Zsendülés színesíti az amúgy sem szürke téli hétköznapokat. Zsirai Kata karácsony előtti naplóbejegyzése leginkább a közösség, az összetartozás fontosságáról szól…
Főzünk
Bolognai ragu tagliatelle tésztával című cikk borítóképe

Bolognai ragu tagliatelle tésztával

2024. 12. 16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egységes az álláspont, hogy nem spagettivel, hanem tagliatellével tálaljuk…
Vendégoldal
Liptai Zsolt az „Év Bortermelője” című cikk borítóképe

Liptai Zsolt az „Év Bortermelője”

2024. 12. 13. | Borsmenta
December 10-én a Gundel étterem patinás falai között derült ki, hogy ki lett az idén az Év Bortermelője Magyarországon. A Magyar Bor Akadémia elismerését Liptai Zsolt, a Pannonhalmi Főapátság pincészetének főborásza vehette át…
Főzünk
Török töltött paprika – biber dolması című cikk borítóképe

Török töltött paprika – biber dolması

2024. 12. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 48. rész
Szeretnétek valami igazán finom, gluténmentes, vegán fogást az asztalra varázsolni? Akkor készítsétek el a török töltött paprikát Nagyillés János tanácsai szerint!