Tesztelünk

Heumann Pincészet: Blue Secret 2018
2025. 02. 12. |
„A bikavér Villányból” – mondja a Heumann Pincészet a Blue Secret nevű vörös házasításról, és lássuk be, nem is jár messze az igazságtól. Villányban ugyan nincs bikavér, de ez a kékfrankosra hangolt cuvée jól hozza a stílust. Marhapörkölthöz ajánljuk…
Tesztelünk

Streit-Zagonyi Borászat: Dilara 2021
2025. 02. 09. |
A villányi Streit-Zagonyi Borászat Dilara nevű vörös házasítása könnyű nyári bor, az ember szívesen kiülne vele az eperfa alá. Jól csúszik a sült keszeg vagy a paprikás krumpli mellé…
Tesztelünk

Bussay Pince: Mura Vörös 2022
2025. 02. 07. |
A Bussay Pince 2022-es Mura Vöröse energikus, frissítő bor, virgonc savakkal, piros bogyós gyümölcsösséggel. Tipikus pörköltbor, hagyományos csirkepörkölt mellé keresve sem találunk jobbat!
Tesztelünk

Sabar Borház: Birtok Vörös 2022
2025. 02. 04. |
A Sabar Borház első, 2022-es Birtok Vöröse lendületes, szerethető és könnyen csúszik. Pizzához, sonkához, de akár paprikás krumplihoz is bátran pohárba tölthetjük, jól fog esni…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Simply Red 2023
2025. 02. 02. |
A Figula Pincészet 2023-as Simply Redje rafinált bor. Egyszerűnek füllenti magát, de közben olyan sötét, selymes és gazdag, hogy bele lehet burkolózni. Nem kíván ételt, beszélgetés mellé viszont kiváló, de vigyázzunk, ez mégiscsak alkohol…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2022
2025. 01. 26. |
Lelovits Tamás villányi borász megalkotta a tökéletes pörköltbort. A csudabogár 1. könnyen érthető vörös házasítás, nem kell rajta sokáig gondolkodni, viszont paprikás húsételekhez mindig jólesik belőle egy pohárral…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Red 2021
2025. 01. 22. |
Könnyed, gyümölcsös, kedves, szerethető. Az Etyeki Kúria 2021-es Red nevű házasítása a kategória egyik tökéletes példánya. Fogyasztásához nem kell külön alkalomra várni, télen-nyáron jólesik belőle egy pohárral…
Tesztelünk

Bónis-Reitter Borászat: Patrik Cuvée 2019
2025. 01. 19. |
A soproni Bónis-Reitter Borászat Patrik Cuvée-je a borász kisfiáról kapta a nevét. Könnyed, ugyanakkor tartalmas bor, grillezett húsok remek kísérője, de sonkás pizza mellé is ajánljuk…
Tesztelünk

Günzer Családi Birtok: Lezser Vörös 2021
2025. 01. 17. |
Günzer Zoltánék könnyű villányi vöröse a Lezser borcsalád tagja. A portugieser és a kékfrankos frigye acéltartályban köttetett, és hűvösen elegáns, ízgazdag bort eredményezett. Őrületesen kakukkfüves, ezért grillezett húsokhoz ajánljuk…
Tesztelünk

ApróKertek: Könnyűvér 2023
2025. 01. 15. |
Az ApróKertek 2023-as Könnyűvére igazi közönségkedvenc, ez a bor kapta a legtöbb szavazatot a Borsmenta Kóstolóklubban. Kékfrankos és cabernet sauvignon házasítása, könnyedségével és eleganciájával hódít…
Tesztelünk

Steigler Pince: Kaméleon Vörös Cuvée 2023
2025. 01. 10. |
A Steigler Pince Kaméleon fantázianevű vörös házasítása igazi kedd esti bor. Pizzák, olasz tészták vagy akár egy kis sonka mellé tökéletes választás…
Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság: Tricollis Vörös 2023
2025. 01. 06. |
Három szőlőfajta leve három szép termőhelyről, acéltartályban erjesztve, kishordóban érlelve. Így készült a Pannonhalmi Főapátság 2023-as Tricollis Vöröse, ami megosztott első helyen végzett a Borsmenta könnyű vörösboros tesztjén…
Tesztelünk

Nyakas Pince: Menádok Rajnai Rizling 2017
2024. 12. 22. |
A Nyakas Pince 2017-es Menádok Rajnai Rizlingje az egyik legszebb késői szüret, amit valaha kóstoltunk. Nem véletlenül nyerte meg a Borsmenta magazin fajtatesztjét. Ázsiai ételek mellé vagy egy nehéz nap végére ajánljuk…
Tesztelünk

Brigád: Vén Kecske Ezerjó 2022
2024. 12. 11. |
Van ez a két srác Móron, Dankó Ákos és Tavarnay Tamás. Ők a Brigád. Minden boruk egyedi. A Vén Kecske Ezerjó például azért, mert a móri Vén-hegy és a Kecske-hegy idős tőkéiről szüretelték hozzá a szőlőt. A végeredményt érdemes megkóstolni…
Tesztelünk

Winelife Borászat: ZÖ Zöldveltelini 2022
2024. 12. 02. |
A soproni Winelife 2022-es ZÖ fantázia nevű bora könnyen érthető, vidám tétel, sok gyümölccsel és kesernyésséggel. Jól behűtve, üdvözlőitalként ideális...