Tesztelünk

Grand Tokaj Borászat: Terroir Selection Furmint 2023
2025. 02. 28. | Szabó Edit
A Grand Tokaj 2023-as Terroir Selection Furmintja kedves birtokbor. Tökéletes választás halas, csirkés ételek, saláták mellé…
Tesztelünk

Fehérvári Borbirtok: Reserve Furmint 2022
2025. 02. 26. | Nádasi Eszter
A Borsmenta szakmai fajtatesztjének bronzérmese a Fehérvári Borbirtok 2022-es évjáratú, hordós érlelésű Reserve Furmint tétele lett. A bor érett gyümölcsökben és ásványosságban is gazdag…
Tesztelünk

Steigler Pince: Prémium Bio Furmint 2023
2025. 02. 21. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2023-as prémium kategóriás biofurmintja tölgyfa hordóban erjedt, majd seprőn érett: gazdagon mézes, körtés, ásványos…
Tesztelünk

MAINYÚL: XX 2020
2025. 02. 18. | Nádasi Eszter
A MAINYÚL garzonborászat 2020-as XX nevű tétele egy kékfrankos-cabernet sauvignon házasítás, tele piros bogyós illatokkal és ízekkel…
Tesztelünk

MARIASY Birtok: Furmint 2020
2025. 02. 16. | Nádasi Eszter
A Mariasy Birtok száraz furmintja 2020-as évjáratú, mégis sok-sok gyümölcsöt mutat mind ízében, mind illatában. Zamatok, ásványok, elegancia…
Tesztelünk

Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019
2025. 02. 14. | Nádasi Eszter
A 2019-es évjáratú Jackfall Duett portugieser és merlot találkozásából született: már több mint ötéves, mégis sok gyümölcsöt mutat – többek között füstösséggel és étcsokoládéval gazdagodva…
Tesztelünk

Heumann Pincészet: Blue Secret 2018
2025. 02. 12. | Szabó Edit
„A bikavér Villányból” – mondja a Heumann Pincészet a Blue Secret nevű vörös házasításról, és lássuk be, nem is jár messze az igazságtól. Villányban ugyan nincs bikavér, de ez a kékfrankosra hangolt cuvée jól hozza a stílust. Marhapörkölthöz ajánljuk…
Tesztelünk

Streit-Zagonyi Borászat: Dilara 2021
2025. 02. 09. | Szabó Edit
A villányi Streit-Zagonyi Borászat Dilara nevű vörös házasítása könnyű nyári bor, az ember szívesen kiülne vele az eperfa alá. Jól csúszik a sült keszeg vagy a paprikás krumpli mellé…
Tesztelünk

Bussay Pince: Mura Vörös 2022
2025. 02. 07. | Szabó Edit
A Bussay Pince 2022-es Mura Vöröse energikus, frissítő bor, virgonc savakkal, piros bogyós gyümölcsösséggel. Tipikus pörköltbor, hagyományos csirkepörkölt mellé keresve sem találunk jobbat!
Tesztelünk

Sabar Borház: Birtok Vörös 2022
2025. 02. 04. | Szabó Edit
A Sabar Borház első, 2022-es Birtok Vöröse lendületes, szerethető és könnyen csúszik. Pizzához, sonkához, de akár paprikás krumplihoz is bátran pohárba tölthetjük, jól fog esni…
Tesztelünk

Figula Pincészet: Simply Red 2023
2025. 02. 02. | Szabó Edit
A Figula Pincészet 2023-as Simply Redje rafinált bor. Egyszerűnek füllenti magát, de közben olyan sötét, selymes és gazdag, hogy bele lehet burkolózni. Nem kíván ételt, beszélgetés mellé viszont kiváló, de vigyázzunk, ez mégiscsak alkohol…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: A csudabogár 1. 2022
2025. 01. 26. | Szabó Edit
Lelovits Tamás villányi borász megalkotta a tökéletes pörköltbort. A csudabogár 1. könnyen érthető vörös házasítás, nem kell rajta sokáig gondolkodni, viszont paprikás húsételekhez mindig jólesik belőle egy pohárral…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Red 2021
2025. 01. 22. | Szabó Edit
Könnyed, gyümölcsös, kedves, szerethető. Az Etyeki Kúria 2021-es Red nevű házasítása a kategória egyik tökéletes példánya. Fogyasztásához nem kell külön alkalomra várni, télen-nyáron jólesik belőle egy pohárral…
Tesztelünk

Bónis-Reitter Borászat: Patrik Cuvée 2019
2025. 01. 19. | Szabó Edit
A soproni Bónis-Reitter Borászat Patrik Cuvée-je a borász kisfiáról kapta a nevét. Könnyed, ugyanakkor tartalmas bor, grillezett húsok remek kísérője, de sonkás pizza mellé is ajánljuk…
Tesztelünk

Günzer Családi Birtok: Lezser Vörös 2021
2025. 01. 17. | Szabó Edit
Günzer Zoltánék könnyű villányi vöröse a Lezser borcsalád tagja. A portugieser és a kékfrankos frigye acéltartályban köttetett, és hűvösen elegáns, ízgazdag bort eredményezett. Őrületesen kakukkfüves, ezért grillezett húsokhoz ajánljuk…