2022.12.22. | Szabó Edit
A St. Andrea borászat 2018-as Hangács bikavér bora mély víz, csak úszóknak! Koncentrált, gazdag, és még négyévesen is pimaszul fiatal…
A bor mélyrubin színében lilás reflexek csillannak. Illatában először a konyakmeggy intenzív világa jelenik meg, aztán ahogy nyílik, úgy válnak egyre erőteljesebbé az erdei gyümölcsös jegyek, némi mélyebb, szilvás, fahéjas kalanddal fűszerezve.A korty feszes, elegáns, az arányok jók, bár az alkohol egy kicsit fűt. Ízében főként fűszeres, de utóízben megjelennek az illatban is ígért erdei gyümölcsök, a bodza, a szeder, a fekete ribizli.
Telt, mégis könnyed, gazdag, de jól iható bor, elegáns szerkezettel, intenzív ízekkel. Nagyon fiatalos hatású, ezért aromatikájában még érződik a hordófűszerek dominanciája. Aki most nyitja ki, fogyasztás előtt feltétlenül dekantálja, de mi inkább még elfektetnénk a pincében 2-3 évig, hogy teljes szépségében kóstolhassuk.
(90 pont)
2022. március 30-án kóstoltuk.
Köszönjük a Fill the Winebox borbárnak, hogy szerepet vállal a Borsmenta-tesztek szervezésében!
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : Hangács Egri Bikavér Grand Superior
Termelő : St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet
Termőhely : Egri borvidék
Évjárat : 2018
Típus : száraz vörösbor
Fajtaösszetétel : kékfrankos, cabernet franc, merlot, pinot noir
Alkoholtartalom : 14.5%
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 6950 Ft
A termelő weboldala : https://standrea.com/
Beszélgetés: Merre tart az egri bor?
Fotó:
Borsmenta
-
honlap
A pincészet elérhetőségei:
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet – dr. Lőrincz György
Cím: 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 88.
Megjegyzés: a pincészet hétfőtől szombatig 10 és 18 óra között látogatható.
Tel.: +36 30 822-8790
E-mail: kostolas@standrea.hu