Vendégoldal

Pattannak a rügyek
2023. 04. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 19. rész
A pázmándi szőlőhegyre megérkezett a tavasz! Az ApróKertek csapata új területet készít elő művelésre, de a közönségről sem feledkezik el. Schubert Ádám a budapesti Korhelyben és a velencei Groenk Deliben tartott kóstolóról is mesél az Aprónapló 19. részében…
Vendégoldal

Az élet nagy tanító
2023. 04. 11. | Schubert Ádám
Aprónapló 18. rész
Hőseink kis ültetvényén még javában tart a metszés, de közben szerveződnek az új kóstolók. Ezekről és a gyorsan fogyó pét-natról mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 18. részében…
Vendégoldal

Badacsony megint a New Yorkba megy!
2023. 04. 03. | Borsmenta
Ha április, akkor Badacsony New Yorkban! Az idén már tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a Badacsonyi borvidék ismert és kevésbé ismert szereplői, hogy legfrissebb boraikat bemutassák a fővárosi közönségnek…
Vendégoldal

Tavaszi zsongás a kertekben – és a poharakban!
2023. 03. 28. | Schubert Ádám
Aprónapló 17. rész
Schubert Ádám pázmándi borász Aprónaplójának 17. részében szó esik az idei Nyitnikékről, kiderül, hogy milyen a boros rock and roll, és hogy feltartóztathatatlanul itt a tavasz. Olvassátok, szeressétek!
Vendégoldal

A metszőollótól a kortyig
2023. 03. 14. | Schubert Ádám
Aprónapló 16. rész
Az Aprónapló 16. részéből kiderül, hogy miért fontos az alkotás folyamatának megélése, hogy miért más a Johanna, és hogy mire tanít Csontváry. Íme Schubert Ádám pázmándi borász legfrissebb gondolatai. Fogadjátok szeretettel…
Vendégoldal

Aranyérmes a magyar Furmint vodka!
2023. 03. 04. | Borsmenta
A bodrogkisfaludi Seven Hills Distillery a ginek után a vodkával is arat. Furmintből készült vodkájukat aranyéremmel jutalmazták a World Vodka Awards bírái…
Vendégoldal

Palackban a Rebeka!
2023. 02. 28. | Schubert Ádám
Aprónapló 15. rész
Lehet, hogy egyszer majd vendégfogadó lesz a romos présházból, az új küvé viszont már palackban van! Erről, valamint egy kellemes és tanulságos szakmai kirándulásról mesél Schubert Ádám az Aprónapló 15. részében…
Vendégoldal

A boros közösség ereje
2023. 02. 15. | Schubert Ádám
Aprónapló 14. rész
A pázmándi borászok közös kóstolókkal hangolódnak a metszésre. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Pázmándi Bormustráról és a budapesti Café Csigában tartott borbemutatóról mesél az Aprónapló 14. részében…
Vendégoldal

Híd modernitás és hagyomány között
2023. 01. 31. | Schubert Ádám
Aprónapló 13. rész
Miért van az, hogy a borászok egymás lehúzásával igyekeznek feljebb kerülni ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret? Az Aprónapló 13. részében Schubert Ádám az előző részben megkezdett gondolatmenetet folytatja, és nem udvariaskodik…
Vendégoldal

Természetesség, egyensúly, komplexitás
2023. 01. 17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Vendégoldal

Boldog új évet!
2023. 01. 03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldog új évet kívánunk valamennyi olvasónknak!
Vendégoldal

A küvék világa
2022. 12. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 10. rész
A tél a pincemunkák időszaka, ilyenkor készülnek el az egyes borászok filozófiáját híven tükröző házasítások. Na de mi az a küvé? Összeöntjük a maradék borokat, és már kész is? Vagy mégse? Az aprónapló 10. részében Schubert Ádám pázmándi borász erről mesél…
Vendégoldal

Tokaj, a csoda
2022. 12. 13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A Tokaji borvidék egy angol újságíró szemével...
Vendégoldal

Kóstolók és kóstolók
2022. 12. 06. | Schubert Ádám
Aprónapló 9. rész
Az Aprónapló 9. részében hagyományos és különleges borkóstolókról, egyedi és megismételhetetlen élményekről, a közösségteremtés fontosságáról és az alkotás öröméről mesél Schubert Ádám pázmándi borász…
Vendégoldal

Csendesedünk, tanulunk…
2022. 11. 22. | Schubert Ádám
Aprónapló 8. rész
Gyors helyzetjelentés a pincéből, össznépi mulatság Márton napján és közös „bortanulás” Bakonyi Péter villányi borásszal. Lehet, hogy pét-nat is készül az ApróKerteknél? Ezekről mesél Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 8. részében…