2023.10.18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom falatok és jó borok társaságában tölteni…
Pár évtizeddel ezelőtt még arra voltunk büszkék, hogy a Mecsek déli lejtőin virágoznak a mandulafák, most pedig már szinte minden kertben bőséges a fügetermés, vidáman zajonganak a kabócák, és a Szent György-hegyen termőre fordultak a Spanyolországból érkezett olajfák. Mindez persze nem csupa öröm, és a globális felmelegedés miatti aggodalmunkat nem is nagyon titkoljuk, de most mégis lelkesek vagyunk, hiszen az olajfák a világ legcsodálatosabb növényei, ellenállóak, enyhet adnak, akár évszázadokig is elélnek, és olyan terméssel ajándékoznak meg bennünket, amelynek jótékony hatásait hosszan lehetne sorolni.
Az olívaszüret kemény munka, ugyanakkor remek program is, és a Taberna Infinito Tapas&Grill Bárnak köszönhetően most részünk lehet benne. A Szent György-hegyi vendéglő szeretettel várja mindazokat, akik szívesen velük töltenének egy hétvégét. Október 21-én és 22-én, két napon keresztül zajlik majd a program, amelynek során természetesen a gasztronómia is fontos szerephez jut.
Spanyol pörkölt, spanyol lecsó, chili con carne, balkán lepény kerül a tányérokba, a poharakba pedig a Fischer Birtok és a Napsárkán Pince borait töltik. A bort nem ivóknak házi szörpöket, limonádékat szolgálnak fel, de lesznek házi kencék, mindenféle tunkolnivalók, és egész nap latin zene szól.
Aki belefáradt a kemény munkába, tehet egy kellemes sétát a kertben, a pálmák, agavék, kaktuszok és olajfák között, vagy meghallgathatja a Napsárkán Pince megálmodója, Tündi boros standup műsorát.
A rendezvény kutyabarát, és persze emberbarát is, ami legalább ilyen fontos. A bohém szürettel kapcsolatos egyéb tudnivalókat bárki megtalálja a Taberna Infinito Facebook-oldalán.
Fotó:
facebook