2020.08.05. | Borsmenta
A tavalyi nagy sikerű indulás után az idén szeptember 3-án újra Pezsgőkonferenciát rendeznek az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Az előadások után Pezsgőünnep is lesz…
Szeptember 3-án újra a pezsgő kerül a figyelem középpontjába Etyeken. A dr. Prónay Bence és Rókusfalvy Pál által szervezett első konferencia olyan nagy sikert aratott tavaly, hogy a program megálmodói már akkor döntöttek a folytatásról. Igaz ugyan, hogy a májusra tervezett rendezvényt a vírushelyzet miatt szeptemberre kellett halasztani, de a szervezők bíznak abban, hogy az új időpontban már zökkenők nélkül, színvonalasan le tudják bonyolítani a programot, amely a szakmai rész után igazi Pezsgőünneppel folytatódik.
A tematika izgalmasnak ígérkezik.
A Thummerer-pezsgők készítésének titkaiba a pince főborásza, Lamporth József vezeti be a hallgatóságot, Márkus György pezsgőszakértő pedig arról beszél majd, hogy milyen is a buborékok élete Champagne-on túl. Az Etyeki Kúria pezsgőkoncepcióját Mérész Sándor, a birtok főborásza ismerteti, Garamvári Zsuzsa, a Garamvári Szőlőbirtok tulajdonosa pedig a szabályozással kapcsolatos kérdésekről értekezik. A Tokaji borvidék vitathatatlanul a világ borkultúrájának egyik alappillére.
A pezsgő itt betöltött szerepével kapcsolatban Demeter Zoltán tokaji borász mondja el a gondolatait, majd két champagne-i pezsgőház képviselője – David Bourdaire (borász, Champagne Bourdaire-Gallois), valamint Jean-Marc Lallier-Deutz (PR-igazgató, Champagne Deutz) tart előadást – az utóbbi még egyeztetés alatt. Az előadások sorát Unger Zsolt marketingszakember zárja, aki a habzóborok és a pezsgők márkaépítési stratégiáival ismerteti meg a hallgatóságot. A konferencia végén egy Rókusfalvy Pál által vezetett kerekasztal-beszélgetést hallgathatnak meg a résztvevők, melynek címe: „Emelkedő buborék – habzó trendek a világban”.
A szervezők remélik, hogy a sok érdekes előadás után parázs viták is kibontakoznak majd, az viszont biztos, hogy sok izgalmas bort kóstolhat a hallgatóság.
A második Pezsgőkonferencia újdonsággal is szolgál, a szervezők ugyanis a konferenciát követően Etyekre varázsolják Champagne és a hazai pezsgővilág remekeit, melléjük pedig sztárséfek kínálnak illő falatokat. A résztvevők jó ízek és hangulatos zene mellett élvezhetik a naplementét az etyeki szőlőskertben. A program a konferencia résztvevői számára ingyenes, de külön belépőjeggyel is látogatható.
Fotó:
facebook