Vendégoldal

Anyakirályság
2017. 04. 05. | Bodó Judit
Bottszerda 6.
Anyának lenni királyság…csak ne kéne ennyiszer csatába menni.
Iszunk

Nyúlon innen, Nyúlon túl
2017. 04. 04. | Bőti László
Ezek a békésszentandrási fiúk már megint kitaláltak valamit! Megszülettek a húsvéti sörikrek…
Eszünk

Vagány sütik, merész fagyik
2017. 04. 03. | Raab Zsuzsanna
Előfordul, hogy az egyik cukrászdában isteni a fagyi, a másik helyre pedig a felejthetetlen ízű sütemény miatt járunk, a budapesti Damniczki viszont mindkettőben verhetetlen. Ráadásul még a kávéjuk is jó…
Eszünk

Nekem a Hütte
2017. 04. 02. | Varga Anita
Rafi, Raul, Lexi és Anita ezúttal vasárnapi ebédre visz bennünket. A helyszín az Ürömi Hütte...
Tesztelünk

Tehéndombi Tőgyei Fehér 2017
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Sűrű, gazdag, intenzív ital, a friss széna, a tavaszi virágok és a tehénlepény visszafogott illatával. Jól lehűtve kiváló frissítő. Alkoholtartalma rendkívül visszafogott, nyugodtan kérhetünk belőle még egy pohárral.
Utazunk

Utazz magadban!
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Áprilisi kiútmutató bizonytalanoknak
Nagyon el akartam volna utazni, de sehogy se tudtam dönteni, hová legyen a menet.
Vendégoldal

Jaj, te vendég! Ne menj még!
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Olykor a hóhér is élvezi, ha akasztják. Ünnepi válogatás a Borsmenta vendégeinek bejegyzéseiből...
Kicsi még a Borsmenta, de a csápjai messzire elérnek (képzavar, biológiai abszurdum, de jól hangzik…). Bejár a szerkesztőségbe boldog-boldogtalan, európai, amerikai, néha pár visszatérő marslakó.
Főzünk

Új, hullámos tejbegríz
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Kell a csomó!
A tejbegríz az első szájból kiberrrregett-kifröcsögött kulimász, az első ölben landoló pottyanat, az első falra köpött pépes falat. Ilyenkor tejbepapi a neve.
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig.
Eszünk

A séfasztal alatt
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Iszunk

Visszavágtak a Garciák!
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...
Tesztelünk

Benedek Pince: Epreskert Sauvignon Blanc 2016
2017. 03. 30. | Szabó Edit
Elegáns, izgalmas, nagyon szerethető bor, az akácvirág édes illatával, mentás, zöldborsos fűszerességgel. Jól iható, de van benne tartás.
Főzünk

Medvehagymás pogácsa
2017. 03. 30. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 6.
Imádom a medvehagymát; benne van a tavasz illata, pikáns és kacér, mint mi, nők ebben az évszakban, és rengetegféleképpen fel lehet használni: főzéshez, sütéshez, akár egyszerűbb szendvicskrémek, mártogatósok fűszerezéséhez is. Én most pogácsát sütöttem vele…
Beszélgetünk

A borkészítés is művészet
2017. 03. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Festői táj, a környező hegyeket vörösbe vonja a naplemente. A Gulács és a Csobánc még tisztán látszik, de a Badacsony jellegzetes ívét már csak sejteni lehet a szürkületben. A panorámát Földi Bálinttal, a Sabar Borászat fiatal borászával csodáljuk a présház előtti dombról…
Utazunk

Piknik Barcelonában
2017. 03. 28. | Szabó Hajnalka
A tavasz és az ősz a városnéző kirándulások időszaka. Barcelona tökéletes célpont, hiszen fapados járatokkal könnyen elérhető, ott van a világ egyik legjobb piaca, és csak egy ugrás a spanyol pezsgők birodalma…