Iszunk
Pálinkázzunk! című cikk borítóképe

Pálinkázzunk!

2017. 01. 04. | Szabó Edit
Egy hét múlva kezdődik Ongán az idei Quintessence, az ország egyik legizgalmasabb pálinkaversenye. Itt az ideje, hogy megkezdjük a ráhangolódást – amúgy is csikorgósra fordult a január…
Tesztelünk
Szent Tamás Szőlőbirtok: Dongó Szamorodni 2013 című cikk borítóképe

Szent Tamás Szőlőbirtok: Dongó Szamorodni 2013

2017. 01. 03. | Szabó Edit
Csilingelően tiszta, elegáns édes bor mindazoknak, akik fogékonyak Tokaj szépségeire.
Iszunk
Hollywood a borospohár fenekén át című cikk borítóképe

Hollywood a borospohár fenekén át

2017. 01. 03. | Szabó Hajnalka
Milyen pezsgőt iszik James Bond? Miért került egy chiantis palack A bárányok hallgatnak című film plakátjára? Hogyan tudja egyetlen film megváltoztatni egy egész amerikai állam borfogyasztási szokásait? A CEWI különleges kóstolóján sok mindenre fény derült…
Iszunk
Mivel koccintsunk szilveszterkor? című cikk borítóképe

Mivel koccintsunk szilveszterkor?

2016. 12. 31. | Szabó Edit
Champagne, crémant, cava, pezsgő – mindegyik egy külön világ. De vajon melyiket töltsük pohárba az új év első pillanataiban?
Tesztelünk
Szepsy Pince: Szepsy Furmint 2015 című cikk borítóképe

Szepsy Pince: Szepsy Furmint 2015

2016. 12. 30. | Szabó Edit
Komoly, férfias bor, kifinomult ízlésű kóstolóknak való. Az ásványosság iskolapéldája – inkább elgondolkodtat, mint felszabadít.
Iszunk
Ajándék Kongóból című cikk borítóképe

Ajándék Kongóból

2016. 12. 30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredményeként a kávérajongók a világ minden szegletéből kávét küldözgetnek egymásnak karácsony előtt.
Iszunk
Keressünk apropót! című cikk borítóképe

Keressünk apropót!

2016. 12. 29. | Szabó Hajnalka
A pesti bulinegyed főutcáján több borbárt is találunk, de mind jól megfér egymás mellett. Az egy éve nyílt Apropóba azok járnak, akik nem a sztenderd választékot keresik…
Eszünk
Nálunk a minőség a legfontosabb hagyomány című cikk borítóképe

Nálunk a minőség a legfontosabb hagyomány

2016. 12. 27. | Raab Zsuzsanna
Találkozás Auguszt Ibolyával és Auguszt Józseffel
A közel másfél évszázados múltra visszatekintő Auguszt az egyetlen olyan cukrászda, amely generációk óta családi kézben van...
Tesztelünk
Tokaj Nobilis Szőlőbirtok: Barakonyi Furmint 2015 című cikk borítóképe

Tokaj Nobilis Szőlőbirtok: Barakonyi Furmint 2015

2016. 12. 27. | Szabó Edit
Kedves, szerethető bor, telt, gyümölcsös ízekkel, finom ásványossággal. A tokaji száraz borokkal most ismerkedőknek kifejezetten ajánlott!
Iszunk
Rázva, keverve. Kávéval! című cikk borítóképe

Rázva, keverve. Kávéval!

2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.
Beszélgetünk
Mint a színpadon című cikk borítóképe

Mint a színpadon

2016. 12. 25. | Upor László
„Hogy mit nyelsz le, mit pakolsz magadba, az nagyon nem mindegy.” Az asztal másik oldalán Máté Gábor, színész-rendező, egyetemi tanár, a Katona József Színház igazgatója.
Beszélgetünk
Érezd jól magad! című cikk borítóképe

Érezd jól magad!

2016. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Nem karácsonyi beszélgetés, de egy kicsit mégis az. Van benne élet és halál, boldogság és tragédia, öröm és bánat, szépség és elhivatottság, hit és küzdelem. Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet birtokigazgatója mesél.
Beszélgetünk
Mese a párás ablakról című cikk borítóképe

Mese a párás ablakról

2016. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Raj Ráchel tortatervezővel
Egy kicsi belvárosi cukrászdában kezdte, és ma már három róla elnevezett tortaszalon fut Budapesten, hatalmas sikerrel. Raj Ráchel holnaptól nyolc napig hanukát ünnepel. Arra kértük, meséljen az együttlét öröméről...
Tesztelünk
Demeter Zoltán Pincészet: Boda 2015 című cikk borítóképe

Demeter Zoltán Pincészet: Boda 2015

2016. 12. 22. | Szabó Edit
Kompakt, jó szerkezetű bor kedves virágillattal, gazdag beltartalommal.
Főzünk
Sült csirkecomb almával és körtével című cikk borítóképe

Sült csirkecomb almával és körtével

2016. 12. 22. | Szabó Edit
Alma, körte, csirke, friss fűszerek. Ebből az ételből a tél közepén is ránk mosolyog a napsugár...