Tesztelünk

Grand Tokaj Borászat: Terroir Selection Furmint 2023
2025. 02. 28. | Szabó Edit
A Grand Tokaj 2023-as Terroir Selection Furmintja kedves birtokbor. Tökéletes választás halas, csirkés ételek, saláták mellé…
Főzünk

Düğün çorbası – lakodalmi marhahúsleves
2025. 02. 27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 59. rész
A düğün çorbası a török konyha kiadós húslevese, ami régen, a hagyományoknak megfelelően negyven napon és éjszakán át tartó lakodalmak nyitó fogása volt. Ma már hétköznapi, kedvelt étel, főleg a hideg évszakban. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 59. részében…
Tesztelünk

Fehérvári Borbirtok: Reserve Furmint 2022
2025. 02. 26. | Nádasi Eszter
A Borsmenta szakmai fajtatesztjének bronzérmese a Fehérvári Borbirtok 2022-es évjáratú, hordós érlelésű Reserve Furmint tétele lett. A bor érett gyümölcsökben és ásványosságban is gazdag…
Eszünk

Be my Valentine
2025. 02. 26. | Barossné Koós Andrea
Valentin-napra szinte minden vendéglátóhely különleges menüvel készül. Munkatársunk, Barossné Koós Andrea az idén a Cut & Barrelben foglalt asztalt, és nem bánta meg…
Vendégoldal

Február furmint nélkül?!
2025. 02. 25. | Zsirai Kata
Katanapló 9. rész
Van az úgy, hogy az ember megszökik. Zsirai Katával éppen ez történt. És hogy merre kószál most? Elmeséli a Katanapló 9. részében…
Főzünk

Indiai vajas csirke
2025. 02. 24. | Szabó Edit
A híres indiai vajas csirke nem ripsz-ropsz étel, cserébe viszont káprázatosan finom. Aki szereti a szelíd indiai ízvilágot, annak feltétlenül ki kell próbálnia…
Tesztelünk

Steigler Pince: Prémium Bio Furmint 2023
2025. 02. 21. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2023-as prémium kategóriás biofurmintja tölgyfa hordóban erjedt, majd seprőn érett: gazdagon mézes, körtés, ásványos…
Főzünk

Hússal töltött ropogós tésztatekercs – sosyete mantısı
2025. 02. 20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 58. rész
Hogy mi az a mantı? A török konyha népszerű tésztaétele, amit Nagyillés János magyar rétestésztából készít el a Török örömök sorozat 58. részében. Íme a recept…
Iszunk

Egy este Áts Károlynál
2025. 02. 19. | Szabó Edit
Áts Károly tarcali pincéje igazi mesevilág. Kívülről persze teljesen olyan, mint egy átlagos pince: tartályok, hordók, minden, ami kell, ám ha ott van maga a borász is, akkor azonnal kiderül, hogy minden hordó egy végtelen történetet rejt, amibe nagyon jó belefeledkezni…
Tesztelünk

MAINYÚL: XX 2020
2025. 02. 18. | Nádasi Eszter
A MAINYÚL garzonborászat 2020-as XX nevű tétele egy kékfrankos-cabernet sauvignon házasítás, tele piros bogyós illatokkal és ízekkel…
Főzünk

Zsírban sült tarja
2025. 02. 17. | Szabó Edit
A zsírban sült tarja a nagymamák régi receptje szerint készül, de mi krumpli helyett gerslivel és sült zöldségekkel tálaltuk, hogy egy kicsit könnyebb és látványosabb legyen a fogás…
Tesztelünk

MARIASY Birtok: Furmint 2020
2025. 02. 16. | Nádasi Eszter
A Mariasy Birtok száraz furmintja 2020-as évjáratú, mégis sok-sok gyümölcsöt mutat mind ízében, mind illatában. Zamatok, ásványok, elegancia…
Beszélgetünk

Óvatosan álmodj, mert megvalósul!
2025. 02. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Bodó Judittal, a Bott Pince alapítójával
Húszéves a Bott Pince! Bizony, két évtized telt el azóta, hogy a fiatal felvidéki házaspár, Bodó Judit és Józsi otthonra talált Tokaj-Hegyalján, és mára minden borkedvelő ismeri a nevüket. A jubileum apropóján Bodó Judittal beszélgettünk…
Tesztelünk

Jackfall Bormanufaktúra: Duett 2019
2025. 02. 14. | Nádasi Eszter
A 2019-es évjáratú Jackfall Duett portugieser és merlot találkozásából született: már több mint ötéves, mégis sok gyümölcsöt mutat – többek között füstösséggel és étcsokoládéval gazdagodva…
Főzünk

Köfte szépasszony módra – kadınbudu köfte
2025. 02. 13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 57. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 57. részében egy darált húsos étel receptjét osztjuk meg olvasóinkkal. A szépasszony módra készített köfte kívül ropogós, belül omlós, egyszóval éppen olyan, amilyennek lennie kell…