Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból

2021. 01. 11. | Szabó Edit
Noha sajátos évet hagytunk magunk mögött, volt néhány emlékezetes gasztronómiai élményünk 2020-ban. A listát az Ürömi hüttéről szóló beszámolónk vezeti, de azért a Byblos, a Konyha-Kert és a Központ Deli házhoz szállítós menüje is bekerült a top 10-be…
Tesztelünk
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018 című cikk borítóképe

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018

2021. 01. 10. | Szabó Edit
A 2018-as Örökké Egri Cuvée Superior a St. Andrea Pincészet egyik büszkesége. Elegáns, szép fehérbor, baráti beszélgetések és ünnepi vacsorák méltó társa…
Beszélgetünk
A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni című cikk borítóképe

A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni

2021. 01. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Magyar Dániellel
Az egri Eszterházy Károly Egyetem másodéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatóját, Magyar Dánielt arról kérdeztük, milyen az élet az egyetemen, és milyen lehetőségeket kapnak az ott tanuló hallgatók…
Főzünk
Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús című cikk borítóképe

Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús

2021. 01. 07. | Molnár Andor
Molnár Andor kelkáposztába göngyölt sertéshúsa nem csupán látványos, hanem egészséges és finom is. Érdemes kipróbálni!
Iszunk
A Villa Sandahl és Balla Géza kapta a nagydíjat című cikk borítóképe

A Villa Sandahl és Balla Géza kapta a nagydíjat

2021. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal díjazta a hazai borokat. Kiss Gábor, Bakonyi Péter, Figula Mihály és Kovács Nimród pincészete is ott van a legjobbak között…
Tesztelünk
Szentesi Pince: Zengő „Öcsi” 2017 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Zengő „Öcsi” 2017

2021. 01. 04. | Szabó Edit
A régi magyar szőlőfajták újraélesztésével sikerrel kísérletező Szentesi József munkáját dicséri ez a gyönyörű Zengő, a félédes „nagytestvér” méltó száraz párja. Kiváló évjárat izgalmas bora, baráti beszélgetések remek társa…
Főzünk
Lencseleves füstölt csülökkel című cikk borítóképe

Lencseleves füstölt csülökkel

2021. 01. 02. | Szabó Edit
Január elsején kötelező fogás, de egy jó lencselevesnek bármikor örülünk. Íme a csalhatatlan recept…
Főzünk
Mákos guba című cikk borítóképe

Mákos guba

2021. 01. 02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Eszünk
A tökéletes kocsonya című cikk borítóképe

A tökéletes kocsonya

2020. 12. 31. | Szabó Edit
Van, aki él-hal érte, és van, akit a puszta említésétől is kiráz a hideg. A kocsonya régen nem hiányozhatott a karácsonyi menüből, mostanában viszont úgy tűnik, egész jól megvagyunk nélküle. Pedig!
Főzünk
Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti című cikk borítóképe

Kocsonya, ahogy Méhes Vilmos készíti

2020. 12. 31. | Szabó Edit
Méhes Vilmos mestere a kocsonyakészítésnek. Aki követi az utasításait és rászánja az időt, tökéletes kocsonyát tálal. Íme…
Beszélgetünk
Valaha tündér voltam című cikk borítóképe

Valaha tündér voltam

2020. 12. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Kerekes Vicával
A Hab Dórájaként öntudatos cukrászlány, az Apró mesék Juditjaként titkokkal, fájdalmakkal teli asszony. Kerekes Vica ezer életet él a vásznon és a színpadon, de karácsonykor még mindig ő díszíti a fát otthon, Füleken. Szabó Edit interjúja…
Tesztelünk
Szent Donát Borkúria: Szent Donát Parcella Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Szent Donát Borkúria: Szent Donát Parcella Olaszrizling 2017

2020. 12. 23. | Szabó Edit
A Szent Donát Borkúria Parcella Olaszrizlingjéhez a Szitahegy-dűlő adta a szőlőt. A bor spontán erjedt, tartályban érett, derítés és szűrés nélkül palackozták. Igazi izgalom a természetesség kedvelőinek…
Főzünk
Zöldséges-csirkés tortillatekercs című cikk borítóképe

Zöldséges-csirkés tortillatekercs

2020. 12. 21. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, abbahagyhatatlan. Aki 20 perc alatt mennyei vacsorát szeretne varázsolni az asztalra, válassza ezt a zöldséges-csirkés tortilla receptet…
Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Kadarka 2017

2020. 12. 13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Beszélgetünk
A szívem nem enged el innen című cikk borítóképe

A szívem nem enged el innen

2020. 12. 12. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Ludányi Gáborral
A GoBri Pince borásza, Ludányi Gábor a Mátrai borvidék új generációjának egyik elhivatott tagja, zöld veltelinije máris fogalom. Az embert is, a bort is érdemes megismerni…