2022.05.23. | Fülöp Timi
Akárminek hívjuk is, eszméletlenül finom! Rukkola, lazac, cékla, hagyma, őrült színek és még őrületesebb ízek. Fülöp Timi szerint kötelező megkóstolni!
Nem tagadom, hogy imádom a lazacot, de ezt a fogást nem a hal teszi különlegessé, még csak nem is a rukkola, hanem a házi készítésű fokhagyma- és céklacsipsz. Elkészíteni egyáltalán nem ördöngösség, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána!
Hozzávalók:
- 2 közepes cékla
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál étolaj
- só, bors, szezámmag, ízlés szerint
- 20 dkg füstölt lazacfilé
- 4 evőkanál olívaolaj
- ½ citrom leve
Elkészítése:
1. Hámozóval vékony szeletekre vágjuk a céklát és a fokhagymát. (Igen, a fokhagymát is. Macerás, de megéri.) Tálba tesszük, leöntjük az étolajjal, és kedvünkre fűszerezzük. Szezámmagot is teszünk hozzá, csak mert miért ne!
2. A cékla-fokhagyma keveréket tepsibe tesszük, és légkeveréses sütőben 180 fokon 20 perc alatt ropogósra sütjük.
A füstölt lazacot rukkolaágyra tesszük, köré halmozzuk a fokhagyma- és a céklacsipszet, rácsorgatjuk az olívaolajat, rácsöpögtetjük a citrom levét, és … Te jószagú atyaúristen, de finom!
Ez a kedvencem, mindenki azonnal próbálja ki!
Fülöp Timi nem szakács, nem szupernagyi, aki pillanatok alatt az asztalra varázsolja az unokák kedvenc desszertjét, nem megszállott konyhatündér, akinek ki se esik a kezéből a fakanál. Fülöp Timi színésznő a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban, él-hal az ízekért, és örömét leli a főzésben. Két próba között, vagy ha éppen nem játszik, szívesen kísérletezik a konyában. Megkértük, hogy kedvenc ételeinek receptjét ossza meg velünk, és ő kötélnek állt.
Fotó:
Fülöp Timi