Főzünk

Şekerpare, az igazi cukorfalat

Şekerpare, az igazi cukorfalat című cikk borítóképe
2023. 11. 23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János sorozata, 1. rész. A Şekerpare az egyik legismertebb török édesség. Elkészítése pofonegyszerű, és sem komolyabb konyhai jártasságot, sem különleges alapanyagokat nem igényel. Ráadásul napokig friss marad…
Fotó:
Nagyillés János

Beszélgetünk
A török konyha professzora című cikk borítóképe

A török konyha professzora

2023. 11. 18. |
Beszélgetés Nagyillés Jánossal
Nagyillés János a Szegedi Tudományegyetem Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszékének docense, és nem mellesleg a török konyha szerelmese. Receptjeit hamarosan folytatásokban közli a Borsmenta, de előbb ismerkedjünk meg vele!
Főzünk
A „nagybetűs“ Pavlova című cikk borítóképe

A „nagybetűs“ Pavlova

2023. 06. 07. |
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Főzünk
Nagyi túrós kiflije című cikk borítóképe

Nagyi túrós kiflije

2023. 04. 21. |
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Főzünk
Mesés máktorta liszt nélkül című cikk borítóképe

Mesés máktorta liszt nélkül

2023. 03. 30. |
Különleges, egyszerűen elkészíthető és ellenállhatatlan. Ennek a lisztmentes máktortának bérelt helye lesz a családi ünnepeken!
Főzünk
Sütőben sült bécsi palacsinta című cikk borítóképe

Sütőben sült bécsi palacsinta

2022. 11. 09. |
Bécsi túrós palacsintát készíteni nem bonyolult, de időigényes. A végeredmény azonban bőven kárpótol minden egyes percért, amit a tűzhely mellett töltöttünk…
Főzünk
Egyszerű citromos piskóta című cikk borítóképe

Egyszerű citromos piskóta

2022. 03. 21. |
Ez a citromos piskóta egy szűk óra alatt elkészül, és a délutáni kávé tökéletes kiegészítője. Kínálhatjuk lekvárral, porcukorral, de „csupaszon” is nagyon finom…