Iszunk

Egy csipetnyi Ausztria Buda szívében
2017. 06. 23. | Szabó Hajnalka
„A tökéletes nap egy jó kávéval indul és egy pohár borral ér véget” – gondolhatták a KisBécs tulajdonosai, és álmodtak hozzá egy helyet...
Iszunk

A vörös ötös
2017. 06. 09. | Bőti László
Beerdekker 4.
Olvassunk újra a sörök között! Malátaország lakói közül ma a kissé különc vörös söröket tanulmányozzuk behatóbban…
Iszunk

GoodSpirit – van benne lélek
2017. 06. 04. | Szabó Hajnalka
Szeretjük azokat a történeteket, ahol egy kis ötletből kitartó munkával, elhivatottsággal valami nagy dolog születik. Nézzünk szét ott, ahol a „jó lélek” lakik… 
Iszunk

Felsőerjesztés sokszínű polgársága
2017. 06. 01. | Bőti László
Beerdekker 3. 
Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik útikalauzaink hatására már szoros barátságot kötöttek Malátaország ős- és albínó lakosaival, hiszen ma továbbutazunk egy mifelénk sokáig szinte ismeretlen, azonban ősidők óta lakott vidékre, Ale-megyébe...
Iszunk

Hungarikumok násza
2017. 05. 30. | Szabó Edit
Mi történik, ha az Unicum házasságot köt a tokaji aszúval? Megszületik az Unicum Riserva, mindannyiunk örömére és boldogságára. Megkóstoltuk az újszülöttet, de ha már a Zwacknál jártunk, egyéb műhelytitkokba is bepillantottunk…
Iszunk

Nagy utazás
2017. 05. 26. | Burai László
Utazni jó dolog, ezzel a cikkindító közhely máris kipipálva. A borokon, kávékon keresztül utaztamkörbe a világot az elmúlt majd másfél évben, a Borsmenta klassz útitárs volt ebben, most mégis különböző irányba indulunk.
Iszunk

Kicsit más!
2017. 05. 25. | Bőti László
Hangulat- és ízjelentés a budapesti Főzdepark sörfesztiváljáról
Sörfőzők, sörfanok, sörpadok és izgalmakat rejtő sörcsapok, meg persze a főzdékből kiáradó malátaillat töltötte meg hétvégén a hajdani Fővárosi Sörfőző épületegyüttesének tövében megbúvó Főzdepark udvarát… 
Iszunk

A hárslevelűt meg kell fejteni
2017. 05. 24. | Szabó Hajnalka
A furmint a jégtörő, könnyebben érthető, a hárslevelűben több a titok – mondja Lenkey Géza tokaji borász, aki természetesen ott lesz a kiállítók között május 25-én, a Hárslevelűk Éjszakáján... 
Iszunk

Mit igyunk a Gourmet Fesziválon?
2017. 05. 21. | Bőti László
Kalauz a vasárnap érkezőknek
Hogy a vasárnapi húsleves előtt, után vagy helyett érdemes-e még célba venni a Millenárist és a Gourmet Fesztivált, arra nagyon könnyű igennel válaszolni. Íme egy rövid, ám annál ínycsiklandóbb kalauz a mi szombati kedvenceinkkel…
Iszunk

A rózsaszín elefánt birodalma
2017. 05. 17. | Szabó Edit
A rózsaszín elefántos címkét állítólag egy vidám egyetemista tervezte két rekesz sörért. Á, ezt úgyse hisszük el! Vagy mégis? Delirium sörvacsorán jártunk a Dunaparti Matróz Kocsmában…
Iszunk

Tavaszköszöntő Egerben
2017. 05. 12. | Szabó Edit
A St. Andrea Szőlőbirtok, a Kovács Nimród Borászat és az Almagyar Érseki Szőlőbirtok tavaszi piknikre hívja a borszerető közönséget. A palackok és a szívek május 13-án nyílnak…
Iszunk

Alsóerjesztés albínó lakói
2017. 05. 11. | Bőti László
Beerdekker 2. – a búzasörök
Olvassunk újra a sörök között! Sorozatunk második részében a búzasörök világában kalandozunk. Kalauzunk Horváth Bence…
Iszunk

Nincs titok
2017. 05. 09. | Szabó Hajnalka
Alig több mint két éve indult, de mára az egyik legnépszerűbb kisüzemi sörfőzdévé vált a Monyo Brewing Co. Tanulmányi kiránduláson jártunk náluk Kőbányán…
Iszunk

Nézzünk a dolgok mögé!
2017. 05. 05. | Burai László
Természetes folyamat, ha valami divatossá lesz, sokan kezdik követni a sikeresség reményében, a teljes filozófiát nem ismerve, csak kiragadott kifejezéseket zászlóra tűzve. Ilyenkor bizony előfordul, hogy hígul a mezőny, esik a minőség.
Iszunk

Malátaország lakói – olvassunk a sörök között!
2017. 04. 30. | Bőti László
Beerdekker 1. Az alsóerjesztésű sörök
Szeretnél megmártózni a „habokban”, de magad sem tudod, merre indulj? Tarts velünk, fedezzük fel együtt a sörök ismerős, mégis ismeretlen birodalmát. Kalauzunk, Horváth Bence először a lagersörök földjére vezet bennünket…