Iszunk

Közös bor
2017. 04. 28. | Burai László
Már megszoktam, hogy közösködésből ritkán sülnek ki jó dolgok, egyszerűen az egyéni érdekek általában felülírják a közöset. Ezért is lepett meg a budapesti borbárok és a Bortársaság közös projektje, aminek eredménye már kóstolható.
Iszunk

Kávémajális
2017. 04. 25. | Burai László
Hihetetlen tempóban fejlődik itthon az újhullámos kávékultúra, ennek egyik eredményeként júniusban kávés világbajnokságot rendezhet Budapest. Az, hogy ki képviseli majd Magyarországot az egyes versenyszámokban, május elején, a Budapest Coffee Festival keretében dől el.
Iszunk

Sörténelemóra (nem csak) forradalmároknak
2017. 04. 20. | Bőti László
Honnan indult és hol tart ma a „sörforradalom” ügye? Rendhagyó történelemóra mindazoknak, akik a maláta halálát nem csak hírből ismerik…
Iszunk

Nem a nyuszi hozza
2017. 04. 14. | Burai László
Tavaszodik, nyakunkon a húsvét, illene borokat összekészítenem a családi hétvégére, de jobban végiggondolva ez nem is olyan egyszerű dolog.
Iszunk

Villányi Franc rajongói klub
2017. 04. 12. | Szabó Hajnalka
A Villányi Franc Club első találkozóján nemcsak a téma volt vonzó, de az előadók impozáns névsora is. Bock József, Polgár Zoltán, Gere Zsolt és Lőrincz Norbert borait kóstolhatták a résztvevők Budapesten, a CEWI-ben…
Iszunk

A költészet napján nyílik a Magvető Café!
2017. 04. 10. | Raab Zsuzsanna
Könyvesbolt, rendezvénytér, kávézó – ez mind együtt a Magvető Café. A Nyáry Krisztián által megálmodott író-olvasó találkozóhely kellemes kávézások és tartalmas beszélgetések színtere lehet a budapesti Dohány utcában…
Iszunk

Indul a zsongás
2017. 04. 07. | Burai László
Érzem magamon, hogy kitavaszodott, egyből megjött a kedvem, hogy mozduljak valamerre. És ha már mozdulok, akkor bort is lehessen kóstolni, ebben a szellemben osztom meg, hogy miket jegyeztem fel a naptáramba.
Iszunk

Nyúlon innen, Nyúlon túl
2017. 04. 04. | Bőti László
Ezek a békésszentandrási fiúk már megint kitaláltak valamit! Megszülettek a húsvéti sörikrek…
Iszunk

Visszavágtak a Garciák!
2017. 04. 01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...
Iszunk

Hogy kerül krumpli a kávémba?
2017. 03. 24. | Burai László
Szerencsére sehogy. Viszont burundi és ruandai kávék esetén sajnos találkozhatunk ezzel a bosszantó hibával, ami tönkreteheti az italunkat.
Iszunk

A „tárgyalóteremből” jelentjük
2017. 03. 20. | Bőti László
Habra fel! 4. 
Egy jó péntek este a beeróságon (sic!) kezdődik, hiszen odabent barátságos tér, kedves személyzet és mindennap más különlegesség fogad, ráadásul a szóda is ingyen van. Ahhoz pedig, hogy valaki odakerüljön, még komolyabb erőfeszítéseket sem kell tennie…
Iszunk

Megfejteni Panamát
2017. 03. 17. | Burai László
Szőllősi Lívia, az Espresso Embassy oktató-baristája pár hete széles vigyorral újságolta nekem a kávézóban, hogy hamarosan Panamába utazik. Miután hazajött, megkerestem, hogy kifaggassam az élményeiről.
Iszunk

Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor?
2017. 03. 14. | Szabó Hajnalka
Itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a nagyszülők szekrényének tetején porosodó vörösborok emlékével! Az új bikavér elegáns és szexi…
Iszunk

Legendás kocsmák, kocsmai legendák
2017. 03. 13. | Bőti László
Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…
Iszunk

Egyre többen
2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.