Iszunk

Az összefogás eszenciája
2022. 11. 21. | Szabó Edit
Esszencia Borest Miskolcon, ahol a borásznőké a terep
Noha önmagában az is lenyűgöző, hogy húsz nagyszerű borásznő hatvan tételét kóstolhatjuk november 25-én a miskolci Zenepalotában, nem ez az egyetlen ok, amiért érdemes elmenni a rendezvényre…
Iszunk

Bemutatkoztak a világ első amforában érlelt pálinkái
2022. 11. 18. | Szöllősi Edit "össz-szesz mester"
Különleges születésnapi ajándékkal lepte meg fogyasztóit az idén 20 éves Agárdi Pálinkafőzde. Hároméves előkészítés után megalkották a világ első amforában érlelt pálinkáját – mindjárt három ízben. A világpremiert Budapesten tartották…
Iszunk

Villányi Aranykóstoló
2022. 11. 10. | Vargha Márk
A bőség zavarával küzdhetett, aki ellátogatott a Borjour Villányi Aranykóstolójára. A megbízhatóan jó hazai vörösborokon túl a horvátországi fehérek is gondoskodtak róla, hogy a bőséghez minőség társuljon…
Iszunk

Százéves az ApróKertek!
2022. 10. 31. | Vargha Márk
Schubert Ádám és Veliczki Zoltán tulajdonos, valamint a pázmándi ApróKertek –hárman együtt éppen száz évesek az idén. A „centenárium” alkalmából rendezett retrospektív kóstolón Vargha Márk járt…
Iszunk

Variáció vörösben
2022. 10. 18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajongani fog…
Iszunk

Kékfrankosaink sikere Londonban
2022. 10. 15. | Németh Ágnes
Másodszor szervezte meg a Wines of Hungary UK a Blue of the Danube kóstolót Londonban. A brit főváros szakmai közönsége 8 ország, köztük 20 magyar pincészet borait kóstolhatta. A helyszínről Németh Ágnes tudósította a Borsmentát.
Iszunk

Matcha, a japánok zöld aranya
2022. 10. 14. | Szabó Edit
A matcha tea a Távol-Keletről indult hódító útjára, és mára szinte az összes kontinensen divatossá vált. Jótékony hatásaira különleges rekordkísérlettel hívják fel a figyelmet október 18-án, a budapesti Kálvin téren…
Iszunk

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?
2022. 10. 12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival köthet közelebbi ismeretséget…
Iszunk

Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022. 10. 08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Iszunk

Merengő Gála a St. Andreánál
2022. 10. 06. | Szabó Edit
Ünnepi évet tart az egerszalóki St. Andrea Borászat. A különleges rendezvények sorában október 15-én a Merengő Egri Bikavéré lesz a főszerep. Íme öt jó ok, amiért feltétlenül oda kell mennünk…
Iszunk

Kihirdették a Pezsgő-világbajnokság idei eredményeit
2022. 09. 22. | Szentkirályi Orsolya
A múlt hét végén hirdették ki az Egyesült Királyságban megrendezett Pezsgő-világbajnokság idei eredményeit. A kiosztott 147 aranyéremből Magyarországra is jutott!
Iszunk

Milyen ízű a női lélek?
2022. 09. 19. | Szabó Edit és Szöllősi Edit
A legjobb magyar gyümölcsalapú ital díját, valamint a design kategória ezüstérmét is elhozta a World Liqueur Awardsról a Woman Spirit fantázianevű magyar likőr. Az italt Szöllősi Edit pálinkamesterrel kóstoltuk…
Iszunk

Kihirdették az Országos Borverseny eredményeit
2022. 09. 05. | Szabó Edit
Ünnepélyes külsőségek között, a Hotel Marriott báltermében adták át a 41. Országos Borverseny díjait. A megmérettetésen 17 Nagy Arany és 122 aranyérmet osztottak ki, a legeredményesebb pincészet a Pajzos Tokaj lett…
Iszunk

Egy este a Zeus Borbárban
2022. 08. 30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…
Iszunk

Bársonylazac
2022. 08. 03. | Szabó Edit
Itt a Vylyan Pincészet Rozé Variáció borának második évjárata! Mély, gazdag, frissítő! Aki szereti a tartalmasabb rozékat, ezt a bort imádni fogja!