Találatok száma: 2500
Eszünk

A nagyapa nyomdokában
2018. 12. 30. | Lovranits Júlia
A soproni Hoffer cukrászda újabban már reggelit és bisztróebédet is kínál, a legcsábítóbbak azonban ma is a régi családi recept szerint készült sütemények. Mert a név kötelez…
Beszélgetünk

Megszállottan keresem a savakat
2018. 12. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Megszületett a Villányi borvidék leghosszabb érlelésű, tradicionális eljárással készült pinot noir pezsgője. A Teleki márkanév alatt forgalomba hozott rozéról megálmodóját, a Csányi Pincészet vezérigazgatóját, Romsics Lászlót kérdeztük…
Főzünk

Szilveszteri malacpogácsa juhtúróval
2018. 12. 29. | Klich Zsuzsa
Valami eredeti, de könnyen összeállítható borkorcsolyára vágysz? Íme egy ötlet Klich Zsuzsától. Ha nincs jeles nap, szaggasd egyszerűen kerekre, de egy kevés extra munkával igazi szilveszteri falattá varázsolhatod…
Tesztelünk

Légli: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő 2015
2018. 12. 28. | Szabó Edit
Karakteres, izgalmas, igen kedvünkre való pezsgő, megérdemli a figyelmet…
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015
2018. 12. 28. | Szabó Edit
Pezsgő kadarkából? Elsőre talán őrültnek tűnik az ötlet, de kóstoljuk csak meg, és azonnal kiderül, hogy nagyon is helyénvaló. A St. Andrea Pincészet brut nature pezsgőjét a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Főzünk

Csokis muffin mandarinlekvárral
2018. 12. 27. | Klich Zsuzsa
Tanuljuk meg újra értékelni a muffint! Ez a lekváros-csokis változat nagyon finom, és a saját készítésű mandarinlekvárunkkal még ízletesebb…
Főzünk

Mandarinlekvár karácsonyra
2018. 12. 23. | Klich Zsuzsa
A mandarinlekvár az egyik legfinomabb téli csemege, de nagyszerű karácsonyi ajándék is – főleg ha mi magunk festjük hozzá a személyre szóló üveget. Sütemények vagy vajas kenyér mellé isteni, már az illata is ellenállhatatlan…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Selection Villányi Kékfrankos 2015
2018. 12. 21. | Szabó Edit
Könnyű, jó ivású kékfrankos, tipikus kedd esti bor, de innánk szerdán is. Ráadásul árban is eléggé verhetetlen…
Utazunk

Itt a karácsony, és újévig tart!
2018. 12. 21. | Lovranits Júlia
Mézeskalácsváros, egészséges desszertek, buborékok Borjour-módra, szilveszteri bulik Budapesten és vidéken. Az év végére az alábbi programokat ajánljuk nektek…
Főzünk

Baracklekváros linzerkarika
2018. 12. 20. | Klich Zsuzsa
A lekváros linzerkarika a teasütemények királynője. Megmutatjuk, hogyan készül. Nem kell tőle félni, gyerekjáték!
Beszélgetünk

Világszép Bagatelle
2018. 12. 20. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szente Csillával és Zalka Csengével
Csúcsminőség, báj, gyermekközpontúság. A Villa Bagatelle-nél mindez egyszerre lehetséges. A budapesti vendéglátóhely remek reggelijéről híres, de azt kevesen tudják, hogy az alapítók gyermekvédelemben élő gyerekeket is támogatnak…
Iszunk

A legjobb tea kivisz a mátrixból
2018. 12. 17. | Kovács Gábor
Ezt a mondatot Tálos Gábortól, a Zhao Zhou teaház vezetőjétől hallottuk A Tea Napján, és igaza volt! A november végi rendezvény minden tekintetben kiszakított minket az unalmas hétköznapokból…
Beszélgetünk

Karácsonyőrült vagyok!
2018. 12. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Bezerics Dániellel
Egy éve már, hogy a Balaton-életérzés beköltözött a budapesti Tompa utcába. Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa jótékonysági vacsorával köszönti az évfordulót. Egy tál gőzölgő húsleves mellett beszélgettünk…
Beszélgetünk

Tizenöt éve a Dobogónál!
2018. 12. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Domokos Attilával
Tizenöt éve készíti borait Tokaj-Hegyalja egyik legkisebb, legszerethetőbb pincészetében Domokos Attila. A Dobogó borász-társtulajdonosával az eltelt évekről, a borokról és az életről beszélgettünk…
Vendégoldal

Így választunk bort
2018. 12. 14. | Borsmenta
A borpiacon is az innovatív megoldásokat keressük – állítja a Csányi Pincészet felmérése. Az 1700 válaszadó 75%-a nem keres különleges alkalmat a borozáshoz, de még mindig közel 30 százalékuk csábul el egy szép címke láttán…