Találatok száma: 2497
Főzünk

Kanelbullar
2017. 10. 12. | Varga Anita
Vajon mi rejlik az egzotikus hangzású szó mögött? A legklasszikusabb svéd péksütemény, a fahéjas csiga. Érdemes vele meglepni a családot, imádni fogják. Hardcore édességimádóknak kínáljunk mellé házi szilva- vagy eperlekvárt…
Utazunk

Őszből a nyárba – irány Algarve!
2017. 10. 10. | Raab Zsuzsanna
1. rész
Telnek-múlnak az őszi hónapok, de mielőtt eljönne a csípős reggelek, a ködös délutánok, a forró gyömbéres tea, az almás pite és a sütőtök időszaka, utazzunk kicsit vissza a nyárba, töltődjünk napfénnyel Dél-Portugáliában!
Beszélgetünk

Győztes nem, de nyertes vagyok
2017. 10. 08. | Szabó Edit
Szeptember végén a világ 14 legjobb 30 év alatti sommelier-je mérte össze tudását Budapesten. A Chaine des Rotisseurs nemzetközi szervezet magyar tagozata által rendezett világverseny észrevétlenül zajlott, pedig Szik Mátyás személyében magyar versenyzője is volt a viadalnak…
Vendégoldal

Elhagyja Katalóniát a Freixenet és a Codorníu?
2017. 10. 07. | Kövesdi István
A Katalóniában vasárnap megtartott függetlenségi népszavazás és az azóta tartó politikai bizonytalanság hatására néhány nagyvállalat máris úgy döntött, még több cég pedig fontolgatja, hogy elköltözteti a székhelyét Katalóniából…
Eszünk

Csodálatos csokoládék csatája
2017. 10. 06. | Szabó Hajnalka
Október elején Londonban kerül sor az International Chocolate Awards világdöntőjére, a régiós döntőkön éremmel jutalmazott csokoládégyártók csatájára. A kelet-európai döntőt az idén Budapesten rendezték…
Vendégoldal

Feszt október
2017. 10. 04. | Bodó Judit
Bottszerda 18.
Megy a szüret, a munkából még a gyerekek is kiveszik a részüket. Büntetendő, ámde hasznos, nálunk nem tiltakoztak. Andris oviba jár. De szép is lenne! Mondjuk úgy, hogy próbálkozunk. Ja, és szombaton Mindszent Havi Mulatság. Jöttök?
Beszélgetünk

Sörök és könyvek
2017. 10. 03. | Bőti László
Beszélgetés Gombkötő Györggyel
Az újlipótvárosi Beers and Books az irodalomkedvelő sörbarátok Mekkája, az online és az offline világ különleges találkozási pontja, ahol a vendég nyugodtan rábízhatja magát a tulajdonosra: Gombkötő György mindkét területen jó kalauznak bizonyul…
Beszélgetünk

A Szilvásgombóc jó csillagzata
2017. 10. 01. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (2.) – evésről és zenéről
A gyümölcs és a pászka szerencsére kitart, beszélgetőpartnerem sem zuhant még le a székről a fáradtságtól, tovább beszélgetünk-képzelgünk hát fantasztikus ételekről, meg nem valósult tervekről, és végre a legendás Padlás is szóba kerül…
Beszélgetünk

Kíváncsian eszem
2017. 09. 30. | Upor László
Beszélgetés Presser Gáborral (1.) – ételekről és felfedezőutakról
Későre jár, a „normális” halandó lassan ágyba tér, amikor belekezdünk a beszélgetésbe. Az asztalon nyár végi gyümölcsök – sárgadinnye, alma, szőlő, őszibarack – és sajt, mellé „száraznak” egy adag pászka. A két bögrében forrázott mentalevél, mert Gábornak még haza kell majd vezetnie.
Tesztelünk

H-Négyzet Pince: Kisvörös 2015
2017. 09. 29. | Szabó Edit
A napfényes, de kissé hűvösebb őszi napok kellemes, könnyű kékfrankosa, egyenesen a Mátrából…
Főzünk

Lecsó kenyértésztában
2017. 09. 29. | Varga Anita
Ahány ház, annyi lecsó. A klasszikus, a nagyi receptje, a szomszédé... de azért mindig a saját a legjobb. Néha persze jó kalandozni, újdonságokat kipróbálni. Varga Anita most kenyértésztába sütötte nekünk...
Eszünk

Világbajnok tökmagolaj
2017. 09. 27. | Raab Zsuzsanna
A rangos Great Taste Awards nemzetközi gasztronómiai versenyen idén három csillaggal jutalmazták egy kis horgosi családi vállalkozás, a Donum Terrae tökmagolaját. A sikerhez vezető útról és a tökmagolaj titkairól Danyi Éva, a leánygyermek mesél…
Eszünk

A „Kopa-sziget”
2017. 09. 25. | Varga Anita
Új haj, új pasi – tartja a mondás, és nekem egyből három is jutott. A nagyok iskolapadban, a kicsi óvodás lett: minden más most. Nem csak a hajam. Szeptemberi hétköznapjainkat szerettük volna megszínesíteni a nagyfiam által „Kopa-szigetként” emlegetett dunai partszakaszon.
Iszunk

VINO Kóstoló Ünnep Egerben
2017. 09. 24. | Szabó Hajnalka
Izgalmas találkozó helyszíne volt nemrég az egri Líceum patinás épülete. A tanárképzés Heves megyei fellegvárának belső udvarát helyi borászok vették birtokukba, hogy legújabb boraikat bemutassák az érdeklődő közönségnek…
Utazunk

Ahol a gyökértetűnek kultusza van
2017. 09. 23. | Németh Ágnes
Filoxérafesztivál Katalóniában
Fülsiketítő dördülések, füst, kiabálás – ez fogadta a látogatót a cava fővárosa, Sant Sadurní d'Anoia utcáin szeptember 6-án. Nem a szörnyű augusztusi terrorcselekmény utóhatása volt, hanem a világon egyedülálló Filoxérafesztivál vette kezdetét!