Találatok száma: 2497
Iszunk

Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor?
2017. 03. 14. | Szabó Hajnalka
Itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a nagyszülők szekrényének tetején porosodó vörösborok emlékével! Az új bikavér elegáns és szexi…
Iszunk

Legendás kocsmák, kocsmai legendák
2017. 03. 13. | Bőti László
Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…
Főzünk

Habot verni kottából, vonóval
2017. 03. 12. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 4.: Rigójancsi
Ha izzik a szenvedély, kit érdekel a precíz receptúra? Fekete csokoládélöket egy hűvös délutánon. Rigójancsi, a szívhez szóló…
Beszélgetünk

Hiszünk a Mátrában
2017. 03. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Benedek Péterrel
Benedek Péter, a folyton mosolygó borász Gyöngyöstarjánban készíti boldogító, mély elhivatottságot tükröző borait. A termőhely és az ott születő borok iránt egyaránt felelősséget érez, nem véletlen hát, hogy ő is csatlakozott a nemrég megalakult Magna Mátra Egyesülethez…
Iszunk

Egyre többen
2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015
2017. 03. 09. | Szabó Edit
Kedves, üde, gyümölcsös bor, amely már az illatával elvarázsol. Könnyű inni, könnyű szeretni. Kezdő borfogyasztóknak is ajánljuk.
Vendégoldal

Taavaszi szél viiiiizeeet áraszt…
2017. 03. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 4.
Kisütött a nap, tisztességes ajánlatok érkeztek, volt egy vertikális kóstoló, aztán szomszédoltunk egy kicsit a Somlón meg a Balatonnál. Ja, és megvolt a farsang is, Magasztárral fűszerezve. Ma erről szól a Bottszerda…
Iszunk

Itt a március, itt a VinCE!
2017. 03. 07. | Szabó Edit
Programajánló
Március 17-19. között ismét VinCE Budapest Wine Show lesz a Corinthia Hotelben. Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb borpiaci találkozójára nyolcadik alkalommal kerül sor a magyar fővárosban. A rendezvény 160 kiállítóval és izgalmas mesterkurzusokkal várja a borkedvelőket...
Főzünk

Rózsakalács
2017. 03. 06. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 4.
Megszakítva a sós sorozatot, jöjjön most egy édes borkorcsolya a közelgő nőnap alkalmából! Egy meghitt estén, egy csokor illatos vörös rózsa, egy pohár izgalmas, fűszeres turán vagy egy jó portói mellé ajánljuk…
Főzünk

Az Esterházy-torta
2017. 03. 05. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 3.
Az Esterházy-torta árva lány, nem tudni kinél látta meg először a napvilágot. Talán Sacher mester habverőit sejthetjük a háttérben...
Beszélgetünk

Nem ismerek lehetetlent
2017. 03. 04. | Szabó Edit
Dehogy akart borász lenni! Szombathelyen diplomázott, és úgy tervezte, majd festeget egész életében. Édesapja váratlan halála azonban hirtelen felnőtté tette... Luka Enikővel beszélgettünk…
Iszunk

Megmozdul a föld
2017. 03. 03. | Burai László
Évek óta hallani, hogy a Mátra kincseket rejt. Időnként ezekből egy-egy a felszínre is kerül, de tény, hogy a borvidék áttörése eddig váratott magára. Lehet, hogy a most színre lépő Magna Mátra lesz a kezdet?
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015
2017. 03. 03. | Szabó Edit
Üde, rendkívül energikus fehérbor az egzotikus gyümölcsök illatával és pazar parfümösséggel. Aki szereti az intenzív aromákat, ezt is kedvelni fogja.
Iszunk

Hasonló a hasonlónak örül
2017. 03. 02. | Bőti László
Habra fel! 3.
Ízlelgetjük a fatábla feliratát: SÖR丨SAJT. Lelki szemeink előtt sárgálló cheddarok, lágy brie-k és izgalmas, kisüzemi sörökkel teli korsók jelennek meg. Úgy sejtjük, hogy így egymás mellett valami igazán maradandót fognak alkotni…
Iszunk

Egérízű? Merkaptános? Mi ez?
2017. 03. 01. | Szabó Hajnalka
Tudják, hogy milyen az, ha egy bor egérízű? És ha penészes? Mi már tudjuk… Rendhagyó borkóstolón jártunk, ahol kivételesen nem a jobbnál jobb tételeket töltögették a poharunkba, épp ellenkezőleg: az volt a cél, hogy minél több borhibát megismerjünk…