Találatok száma: 2497
Iszunk

Üzenet 2006-ból
2016. 12. 05. | Burai László
A felgyorsult élettel jár az is, hogy a fogyasztó azonnal szeretne mindent. Így pár év alatt oda jutottunk, hogy a szüretet követő nyáron már találunk a polcokon komoly dűlős borokat is. Persze mindig van, aki másképp gondolkozik, és a borokat később dobja piacra.
Beszélgetünk

Mint a filmeken
2016. 12. 04. | Upor László
Báron György filmkritikus moziról, ételekről és az élet kellemes perceiről
Tesztelünk

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet: Kővágó Furmint 2014
2016. 12. 03. | Szabó Edit
Komoly, izgalmas bor, igazi egyéniség. Elsősorban edzettebb fogyasztóknak ajánljuk. 2447 palack készült belőle.
Beszélgetünk

Mészáros Pál az Év Bortermelője
2016. 12. 03. | Szabó Edit
A szekszárdi Mészáros Borházban mostanában egymást érik az ünnepek. Még jó, hogy akad a pincében bor elég, van mivel koccintani a jeles alkalmakkor…
Eszünk

Mexikó Újpesten
2016. 12. 02. | Szabó Edit
Petrovszki Norbert konyhafőnök a hagyományos mexikói konyhára helyezte a hangsúlyt. Röpködnek is az étlapon a mexikói ételnevek, és a tostada, burrito, fajita, quesadilla mellé van vagy ötvenféle tequila, csak hogy ne unatkozzunk...
Iszunk

Húsz éve fogalom
2016. 12. 01. | Burai László
Taklerék az egyre markánsabb arccal bíró Szekszárdi borvidék meghatározó szereplői. Bár a család több generációra visszamenőleg foglalkozik borral, a ma létező cég csak a huszadik születésnapját ünnepli idén. Ennek apropójából koccintottunk velük Szekszárdon.
Eszünk

Nagyon baba!
2016. 11. 30. | Raab Zsuzsanna
Lehullt a lepel! Már nem titok többé a Monofu karácsonyi desszertje!
Iszunk

Üzenet a palackban
2016. 11. 29. | Bőti László
„Friss, pezsgő, várva várt, boldogító, helyenként még picit karcos.” Nagyjából ezekkel a szavakkal írható le az a novemberi este, amit a DiVino Gozsduban töltöttünk, a fiatal borászokat tömörítő Junibor egyesület izgalmas újborbemutatóján...
Eszünk

Kisvendéglő az Akácfa utcában
2016. 11. 27. | Bőti László
A MALTeR új, üde színfolt a budapesti vendéglátás palettáján. Náluk még mindig öt deci a korsó, mint a régi szép időkben, és van velős pirítós is, ahogy Krúdynál olvastuk…
Beszélgetünk

A szőlőben nincs enter
2016. 11. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szentesi Józseffel
Gyerekkorában folyton az esőt várta, aztán megcsípte a csókaszőlő-vírus. Most a tihanyi kék és a feketefájú bajor verseng a kegyeiért. Szentesi József nagy álmodozó, mégis folyton mi ébredünk arra, hogy valóra váltak az álmai…
Iszunk

Vizezett
2016. 11. 25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyesen is előad majd Budapesten. Pedig ez történt.
Iszunk

Kerek, ahogy van
2016. 11. 23. | Burai László
Elég jó dolog a pénteket a Balatonon tölteni, akár még novemberben is. Pont emiatt fogadtam el a Petrányi Pince meghívását, akik idén ünneplik a 15. születésnapjukat.
Iszunk

Határtalan magyar borok
2016. 11. 22. | Robotka Gábor
A trianoni határok túlsó felén tevékenykedő magyar borászok gyűltek össze nemrég Budapesten, hogy ismét bemutassák boraikat a fővárosi közönségnek. A palackok és készítőik hat szomszédos országból, Horvátországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából érkeztek.
Iszunk

Százévesen
2016. 11. 21. | Burai László
Bármilyen sűrű és feladatokkal teli is a hét, péntek estétől hétvége van, ez szabály. A hétvégét pedig illik megtisztelni – legutóbb ez kivételesre sikerült.
Beszélgetünk

Egy séf plázázni indul
2016. 11. 20. | Szabó Edit
A New York Kávéház és a Salon étterem séfje, a magyar gasztronómia egyik legnépszerűbb alakja, Wolf András nem hisz a csodákban. A mára kiveszőben lévő fogalmakról, a bakancslistáról és a Michelin-csillagról beszélgettünk, na meg arról, hogy mi a csuda az a Séf Asztala…