Találatok száma: 2497
Iszunk
Tartalmat keresve című cikk borítóképe

Tartalmat keresve

2016. 07. 29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték bajnok, nem érdemes tovább keresgélni.
Beszélgetünk
Szeretek a dolgok mögé látni című cikk borítóképe

Szeretek a dolgok mögé látni

2016. 07. 28. | Raab Zsuzsanna
„Egy pohár borral a kezünkben ne a borról beszélgessünk, hanem az életről” – tanácsolja Molnár Andor, és okosan tesszük, ha megfogadjuk a szavát…
Iszunk
Túlélőkészlet című cikk borítóképe

Túlélőkészlet

2016. 07. 27. | Burai László
Lelkes home baristaként komoly fejtörés elé állított az éves nyaralás. Maximalizmus kontra véges csomagtartó-kapacitás. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy hétig „tiszta” leszek, de pont a nyaralás alatt mondanék le a szenvedélyemről?
Tesztelünk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Ropogós, friss, üde, zamatos, gyümölcsös. Éppen az, amiért a rozét szeretjük. A mennyiséggel azért vigyázzunk, mert az alkoholtartalom kissé magasabb, mint azt a rozéknál megszoktuk...
Főzünk
A rózsaszín ötven árnyalata című cikk borítóképe

A rózsaszín ötven árnyalata

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Fejtettbab-főzelék natúr csirkemellel Tökéletes nyári vacsora, ráadásul kötelező hozzá meginni 1-2 pohár rozébort, csak azzal lehet teljes a színskála.
Beszélgetünk
Italok közé születtem című cikk borítóképe

Italok közé születtem

2016. 07. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Pampetrics Milánnal „Nem szőlősgazda gyermeke vagyok, de a kötődésem legalább ennyire erős. A szüleim több mint harminc éve italkereskedéssel foglalkoznak. Hat éve nyitottuk ezt a kis boltot Keszthely belvárosában...”
Iszunk
Kesztölci üdvözlet című cikk borítóképe

Kesztölci üdvözlet

2016. 07. 22. | Burai László
Ha valaki már hosszabb ideje érdeklődik a borok iránt, akkor előbb-utóbb elkezdi keresni a friss élményeket, ismeretlen pincéket és borvidékeket. Valahogy így voltunk mi is, amikor Kesztölc felé vettük az irányt.
Tesztelünk
Bortolomiol: Prosecco Ius Naturae Brut – DOCG 2014 című cikk borítóképe

Bortolomiol: Prosecco Ius Naturae Brut – DOCG 2014

2016. 07. 21. | Szabó Edit
Igazán remek ital, nem árt, ha van belőle behűtve otthon. Minden alkalomra kiváló: ha történik valami, azért, ha semmi sem történik, azért érdemes meginni belőle egy pohárral. Esetleg kettővel.
Főzünk
Polip, ahogy mi a Mátrában szeretjük című cikk borítóképe

Polip, ahogy mi a Mátrában szeretjük

2016. 07. 21. | Szabó Edit
Akinek van benne gyakorlata, elkészítheti azon frissiben, amikor a tengerből kifogta, ám ha bizonytalanok vagyunk, jobb, ha a konyhakész változattal próbálkozunk először…
Iszunk
Egy presszót legyen kedves! című cikk borítóképe

Egy presszót legyen kedves!

2016. 07. 20. | Burai László
Érdekes lenne megszámolni, hogy egy kávézóban hányszor hangzik el a fenti mondat egy nap, valószínűleg meglepődnénk. Az elmúlt hetekben elsősorban a filterkávékról és azok finomságairól volt szó, de a kávézókban még mindig az eszpresszó a legnépszerűbb ital.
Beszélgetünk
Laposáék című cikk borítóképe

Laposáék

2016. 07. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés két szólamban „Bence már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, Zsófi lányunk pedig különleges teremtés, félelmetes képességei vannak” – meséli az apa. „Sokáig arról ábrándoztam, hogy mentősofőr leszek, mert akkor okkal léphetek rá jól a gázra” – emlékezik a fia. Dr. Laposa József és Laposa Bence a családról, az eddig megtett útról és a tervekről mesél.
Utazunk
Csupakő című cikk borítóképe

Csupakő

2016. 07. 16. | Szabó Edit
Gasztrofalu-Köveskál Jó megcsodálni a tengerszemeket a Fekete-hegyen, próbára tenni a bátorságunkat az Ingókövön, jó ellátogatni titkos és kevésbé titkos majorságokba, de szép időben a legjobb az árnyas teraszokon üldögélve felfedezni a Káli-medence borait és ételeit.
Iszunk
Nyáribb már nem is lehetne című cikk borítóképe

Nyáribb már nem is lehetne

2016. 07. 15. | Burai László
Tegye fel a kezét, aki nyáron az Alföldről választ bort magának! Nem látok nagy tolongást... Pedig ha valamikor, akkor nyáron van igazán ideje kunsági borokat inni, akár fröccsnek.
Iszunk
Néha megnevettetem a Jóistent című cikk borítóképe

Néha megnevettetem a Jóistent

2016. 07. 14. | Szabó Edit
„Néha megnevettetem a Jóistent azzal, hogy elmondom neki a terveimet. Aztán majd ő megmutatja, mi lesz valójában…” Molnár Júlia Dóra, a Csendes Dűlő Szőlőbirtok ifjú tulajdonosa a Balaton egyik legszebb teraszán ül, és viharsebességgel valósítja meg az álmait…
Iszunk
Ipszilon Tállyáról című cikk borítóképe

Ipszilon Tállyáról

2016. 07. 13. | Burai László
Bontogatják szárnyaikat a fiatal borászok Tokajban, ez nem kérdés, és pár hete már egy közös rendezvényen is megmutatta borait az Y-generáció Mádon. Akkor nem volt alkalmam részt venni, most pótoltam az elmaradás egy részét: Homoky Dorka borait kóstoltam...