Találatok száma: 2497
Iszunk

Ismeretlen ismerős: a Border Birtok
2023. 10. 24. | Vargha Márk
Mindig szeretünk újdonságokat felfedezni, olyan pincékben kóstolni, ahol még nem fordultunk meg korábban. Vargha Márk a balatoncsicsói Border Birtokon járt, ahol Dér Gábor boraival kötött közelebbi ismeretséget…
Tesztelünk

Benkő Borház: Hárslevelű 2021
2023. 10. 20. | Szabó Edit
A Benkő Borház 2021-es hárslevelűje csikó még, de már így is szerethető. Halas, spárgás ételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Hagymás-sajtos rudacska
2023. 10. 19. | Fülöp Timi
Ez az isteni sajtos rudacska friss és ropogós. Reggelire, uzsonnára kiváló, de akár mártogatós mellé is tálalhatjuk, és ami a legjobb: felhasználjuk hozzá a zöldhagyma kidobásra ítélt részét…
Eszünk

Ez aztán nem piskóta!
2023. 10. 19. | Szaniszló Noémi
A Piskóta – Minden, ami mentes pékség-kávézó kínálata a diétázók álma. Minden van, amire az ember vágyik, glutén-, tej- és cukormentes, esetleg vegán változatban, de az eredetihez a megtévesztésig hasonló textúrával és ízvilággal…
Vendégoldal

Olívaszüret a Szent György-hegyen!
2023. 10. 18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom falatok és jó borok társaságában tölteni…
Vendégoldal

Szüreti varázslat
2023. 10. 17. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 2.
Gondolatok a szőlőérlelő őszről, a borász vívódásairól, a bölcs ősök fájó hiányáról. Bornaplója 2. részében dr. Kaibinger Tamás a kőszegi Unger Bormanufaktúra szüretéről és a természetes borról mesél…
Tesztelünk

Tűzkő Birtok: Hárslevelű 2019
2023. 10. 15. | Szabó Edit
A Tűzkő Birtok 2019-es hárslevelűje a mindennapok bora. Csirkehúsos fogások vagy akár egy könnyű rizottó mellé tökéletes választás…
Utazunk

Ravenna - Dante ezer arca és még egy
2023. 10. 14. | Juga Péter
Olyan város ez, Északkelet-Olaszország partjainál, amelyben ott van a szédítően tökéletes nyugalom és a mediterrán nyüzsgés is egymás mellett, békében. Ebben a csábító kettősségben nagyon kellemesen telik ám az idő…
Iszunk

Mulatság a szőlőben
2023. 10. 13. | Szabó Edit
Szőlőhegyen bandukolni, friss mustot kóstolni, dűlőmeséket hallgatni, borászokkal együtt borozni, jó társaságban beszélgetni, este csendesen mulatni – aki erre vágyik, annak ott a helye október 14-én Bodrogkisfaludon, a Mindszenthavi Mulatságon…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Hárslevelű 2019
2023. 10. 11. | Szabó Edit
A Somlói Apátsági Pince 2019-es hárslevelűje boldogító bor, az embernek mosolyogni támad kedve tőle…
Főzünk

Aranydurbincs sütőben
2023. 10. 10. | Szabó Edit
A hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, mégsem eszünk belőle eleget. Ezt az aranydurbincsot könnyű elkészíteni, és mivel sütőben sül, a konyhát sem kell fél napon át szellőztetni utána…
Tesztelünk

Fekete Pince Somló: Hárslevelű 2018
2023. 10. 09. | Szabó Edit
A Fekete Pince hárslevelűje tipikus somlói bor, gyógynövényes ízvilággal, jó savakkal, határozott, termőhelyi karakterrel. Zöldséges, csirkehúsos ételekhez ajánljuk…
Utazunk

Ravenna – egy konyhakultúra mozaikja
2023. 10. 08. | Juga Péter
Ha mindig a látnivalók vannak terítéken, akkor előbb vagy utóbb éhen maradunk. Így hát újraterítjük az asztalt, és nekilátunk ízérzékünk és szépérzékünk kielégítésének. Következzék egy kellemes vacsora meséje Ravennából...
Beszélgetünk

Palacsintakirályság
2023. 10. 07. | Balla Nikolett
Beszélgetés Oszlánczi Rékával
Sós, édes, rántott, amerikai, klasszikus… A miskolci Creppy Palacsintaház lenyűgöző kínálatával sok rajongót vonz. Tulajdonos-vezetője, Oszlánczi Réka huszonkét évesen nyitotta a helyet, és azóta is rendíthetetlenül menetel előre...
Iszunk

Ilyen volt a Kerekdomb
2023. 10. 06. | Vargha Márk
Álombeli időjárási körülmények, szinte hibátlan szervezés, magas színvonalú kulturális programok, igényes étel- és borkínálat – ez volt az idei Kerekdomb Fesztivál, legalábbis az azon harmadízben részt vevő Vargha Márk szemével…