Találatok száma: 2501
Tesztelünk

Éliás Birtok: A Kő Marad 2020 Kéknyelű
2022. 05. 15. | Szabó Edit
Az Éliás Birtok 2020-as Kéknyelűje igazi terroirbor. Köves, zelleres, almás ízvilága miatt Waldorf-salátához ajánljuk…
Beszélgetünk

Valami mást akartam
2022. 05. 14. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…
Iszunk

Kéknyelűteszt
2022. 05. 13. | Szabó Edit
Van, aki rajong érte, és van, aki nem kér belőle. A kéknyelű a Badacsonyi borvidék – most már nem is annyira – titkos fegyvere, és úgy tűnik, egyre jobban értünk hozzá. A Borsmenta tesztjén tíz bort kóstoltunk, és találtunk kedvenceket…
Beszélgetünk

Három tokaji aranyérem született Londonban!
2022. 05. 12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirályi Orsi borszakértőt kérdeztük…
Főzünk

Csupazöld saláta kesudiós öntettel
2022. 05. 11. | Fülöp Timi
A pofonegyszerű zöldsalátát Fülöp Timi kesudiós öntettel bolondította meg. A fogás percek alatt elkészül, üde, és igazi energiabomba…
Iszunk

Pinceszer másodszor!
2022. 05. 10. | Száraz Krisztián
Csodás májusi hévégén zajlott a Pinceszer II., a külhoni magyar borászok seregszemléje Budapesten, a Vajdahunyad várában. A rendezvényen sok izgalmas bort kóstoltunk, mutatjuk a kedvenceinket…
Vendégoldal

Itt a MyMátra!
2022. 05. 09. | Borsmenta
A Mátrai borvidék közösségi bora friss és illatos, akár a tavasz. A vadonatúj házasítás a MyMátra nevet kapta, és a Mátrai Május rendezvényen mutatkozott be…
Eszünk

Bambulj, aranyom!
2022. 05. 06. | Upor László
Hamburger mindhalálig
Az alpesi lila boci helyett eljött az alföldi arany angus ideje. Májusra legalábbis. A minap a Bamba Marhában „legeltünk”…
Eszünk

Szerencsi melódiák
2022. 05. 04. | Upor László
(Ha ezt az Artúr látná!)
Bátran letehetjük múltunkat a jövő asztalára: él még a magyar virtus, lesz magyar csokoládéújjászületés! Sőt, már van.
Főzünk

Székely–magyar gulyás
2022. 05. 02. | Benedek Levente
Ennek az „alsógazdagisztáni” székely–magyar gulyásnak a receptjét a kiváló képzőművész, „gasztrografikus”, a székelyföldi Benedek Levente bocsátotta a Borsmenta rendelkezésére…
Tesztelünk

Váli Péter Borászata: Budai Zöld 2020
2022. 05. 01. | Szabó Edit
A pincészet tulajdonosa, Váli Péter maga is nagy rajongója a budai zöld szőlőfajtának és a belőle készült bornak. Ő fröccsnek szereti a legjobban, szerintünk könnyű saláták kísérőjeként is ideális. Kifejezetten nyári bor…
Eszünk

Myrtus a pohárban
2022. 04. 30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat is…
Utazunk

Wachau két keréken
2022. 04. 29. | Gónusz Gabriella
Csillogó kék, fűszeres zöld, édes sárga – két intenzív nap a színek és az ízek vonzásában. Pattanjatok biciklire, és irány Wachau! Mutatjuk az utat…
Tesztelünk

Folly Arborétum és Borászat: Budai Zöld 2020
2022. 04. 27. | Szabó Edit
A Folly Arborétum Budai Zöld borának címkéjén a platánkérgű diófenyő látható. Maga a bor izgalmas, üde ízvilágú, illik a tavaszi hangulathoz, a tavaszi ételekhez…
Eszünk

Kóstolókör Balatonfüreden
2022. 04. 26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok ismerőssel találkoztunk…