Találatok száma: 2500
Utazunk

Zarándokút két keréken – Lughetto–Tavullia
2021. 12. 16. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 7. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 7. részében hőseink továbbra is Olaszországban kerekeznek, és betérnek Ravennába, sőt, Riminibe is. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 13–15. nappal folytatódik…
Eszünk

Karácsonyi Magyar Ízek Utcája!
2021. 12. 16. | Virág Orsolya
Idén először karácsonykor is vár mindenkit a Magyar Ízek Utcája a Millenárison, méghozzá tizenkétféle töltött káposztával, az ország bejglijeivel és mindennel, mi szemnek, szájnak ingere. Aki nem hiszi, járjon utána! Mi megtettük…
Iszunk

Ünnepi kadarkateszt
2021. 12. 15. | Szabó Edit
Örömmel jelentjük, hogy az idei évtől november 20-a a kadarka napja. Ennek örömére a Borsmenta is megtartotta házi kadarkatesztjét. Izgalmas és tanulságos kóstoló volt, a pálmát egy dűlőszelektált bor vitte el…
Tesztelünk

SZÓLÓ: Boogie 2020
2021. 12. 14. | Szabó Edit
Vagány, izgalmas, természetes! A SZÓLÓ Boogie névre keresztelt, furmintból készült pét-natját a feje tetejére állítva tárolják, és víz alatt kell kinyitni. Lehet, hogy beteríti az egész konyhát, de ki bánja!
Vendégoldal

Vitrinbe kerültek az év legjobb pálinkái
2021. 12. 13. | Borsmenta
A pálinkafőzők védőszentje, Szent Miklós napja alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum vitrinjébe helyezték az elmúlt két évben a „Magyarország legjobb pálinkája” címet kiérdemlő hungarikumokat…
Főzünk

Krémleves sült paprikából
2021. 12. 13. | Szabó Edit
A sült paprika zseniális alapanyag. Készíthetünk belőle kenyérre kenhető krémet, balzsamecetes, mediterrán salátát, vagy akár ezt a krémlevest, amit mindenki imád, még az is, aki egyébként nem szereti a paprikát…
Tesztelünk

Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Pinot Noir 2020
2021. 12. 12. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő pinot noirból készült pét-nat bora kedves, gyümölcsös, üde természetes pezsgő. Bármilyen alkalomhoz illik, látványos és finom.
Beszélgetünk

Itt a helyem!
2021. 12. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Péterrel
A Kőfejtő Pince a Nagy-Somlói borvidék egyik legszerethetőbb borászati vállalkozása. Egy családra méretezve, a hétköznapok szépségeivel fűszerezve. Tóth Péter gimnazista korában döntötte el, hogy borász lesz, és a mi nagy szerencsénkre szépen le is telepedett a Somlón…
Iszunk

Éljen az aszú!
2021. 12. 10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?
Tesztelünk

Kiss Gábor Pincészete: Rouge 364 2020
2021. 12. 09. | Szabó Edit
A Rouge 364 Kiss Gábor könnyűnek szánt vörös házasítása. Ő így fogalmazza meg ezt a kategóriát. Ahol ez a mindennapok bora, ott boldogok az emberek…
Tesztelünk

Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021. 12. 08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Monfalcone–Lughetto
2021. 12. 08. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Budapest–Róma zarándokút 6. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 6. részében hőseink Olaszországban kerekeznek, és bekövetkezik az út első esése is, de a jókedv továbbra is töretlen. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 10–12. nappal folytatódik…
Vendégoldal

Rákóczi túróst olaszrizlinggel? Miért ne!
2021. 12. 08. | Borsmenta
Ritkán fordul elő, hogy a süteményrajongók és a borkedvelők ugyanahhoz az asztalhoz üljenek le. Pedig az ízélményeket lehet fokozni, sőt! A 130 éves Hauer Cukrászda és a verpeléti Varsányi Pincészet közös rendezvénye tabukat döntöget…
Eszünk

Játsszunk együtt!
2021. 12. 07. | Szabó Edit
Borsmenta játék
Év végi játékot eszeltünk ki, reméljük, sokan tartanak majd velünk. Tanulhatunk, ötleteket kaphatunk egymástól, jól szórakozunk, és a végén még nyerni is lehet…
Tesztelünk

Ruppert Borház: Kandúr Cuvée 2019
2021. 12. 05. | Szabó Edit
A Ruppert Borház Kandúrja baráti, családi összejövetelek ideális bora. Pizza vagy bográcsgulyás mellé kitűnő választás, és jól lehet mellette beszélgetni…