Találatok száma: 2500
Tesztelünk

Petrányi Pince: Harmatcsepp 2020
2021. 10. 06. | Szabó Edit
Könnyű, lendületes, illatos gyöngyözőbor, bármilyen alkalomra, télen-nyáron…
Eszünk

Mocskos szájú szakácskönyv nem csak zöldségevőknek
2021. 10. 06. | Virág Orsolya
Megbújt egy gyöngyszem a könyvespolcokon, ne menjünk el mellette szó nélkül! A Tahó konyha 18+-os stílusában azt tanácsolja: főzz úgy, mintha k@rvára érdekelne! Nekünk bejött…
Beszélgetünk

Világbajnok lett a magyar borfelismerő csapat!
2021. 10. 04. | Szabó Edit
Egy kereskedelmi igazgató, egy médiakutató, egy jogász és egy nyugdíjas alkotja a világ legjobb borfelismerő csapatát. Exkluzív interjú Aranyos Attila csapatkapitánnyal…
Tesztelünk

Patricius Borház: Giorgio Frizzante 2020
2021. 10. 01. | Szabó Edit
A Patricius Borház 2020-as Giorgio Frizzante bora csupa kellem. Megjelenésében is elegáns, kedves, igazi vendégváró ital…
Iszunk

Pét-natok, sorakozó!
2021. 09. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta legutóbbi szakmai tesztjén a pét-natokat vettük górcső alá: hét borvidék tucatnyi borán keresztül próbáltunk fogalmat alkotni az új őrületről. A pálmát Tokaj és Villány vitte el. Íme a részletek…
Tesztelünk

Gyukli Pince: Gyusecco 2020
2021. 09. 29. | Szabó Edit
A Gyukli Pince Gyusecco gyöngyözője a meleg napok bora. Üdít, frissít, jókedvre hangol, csak hűtsük be jól, és élvezzük az illatos szőlő zamatait…
Utazunk

Madrid – a múzeumok városa
2021. 09. 29. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
A spanyol főváros híres múzeumai ingyenes időszakokkal várják a látogatókat, a bolhapiac pedig a tömeg ellenére is kellemes vasárnapi szórakozás. Gergely Györgyi útinaplóját Madrid felfedezésével folytatjuk…
Főzünk

Szórós túrós süti
2021. 09. 28. | Szabó Edit
Nem kell gyúrni, nyújtani, kevergetni, egyszerűen csak beleszórjuk a tepsibe a hozzávalókat, és már mehet is a sütőbe. A világ legegyszerűbb túrós süteménye nem hiányozhat a repertoárunkból…
Vendégoldal

Jön a kávé napja!
2021. 09. 27. | Borsmenta
Számos országban szeptember végén ünneplik a kávé világnapját. Október 3-án nálunk is hatalmas kávézóvá alakul a budapesti Akvárium Klub hallja, ahol a hazai pörkölők és baristák várják a közönséget…
Iszunk

Mit igyunk a Budapest Borfesztiválon?
2021. 09. 25. | Szabó Edit
Javában zajlik a 30. Budapest Borfesztivál. A hazai boros világ egyik legnagyobb presztízsű rendezvénye az idén a megszokottnál jóval kevesebb kiállítóval és kissé átalakult helyszínen várja a látogatókat…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Anna Rosa Gyöngyözőbor 2020
2021. 09. 24. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok 2020-as Anna Rosája lett a gyöngyözőbor kategória champion-díjasa az idei VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Nem véletlenül! Ez a bor tudja, mit szeretünk…
Vendégoldal

Arculatváltás a Mátrában – Bambi marad!
2021. 09. 23. | Borsmenta
A 30. Budapest Borfesztiválon debütál a Mátrai borvidék megújult arculata, és fiatalos közösségi bor is készül hamarosan legnagyobb hegyvidéki borvidékünkön…
Vendégoldal

Maglisztekkel készültek az Ország Tortái
2021. 09. 20. | Borsmenta
Az Ország Tortája és az Ország Cukormentes Tortája egyaránt különleges maglisztekkel készült az idén. A gluténmentes őrleményeket akár a saját konyhánkban is kipróbálhatjuk…
Tesztelünk

5 Ház Borbirtok: Furmint Gyöngyözőbor 2019
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Szikár, ásványos, virgonc, különc. Az 5 Ház Borbirtok gyöngyözőbora nem behízelgő tucattermék, de talán éppen ezzel vesz le a lábunkról…
Eszünk

Korfu „Marbella-módra”
2021. 09. 17. | Szabó Edit
Korfu szigetének felkapott éttermei helyett ezúttal egy aprócska település, Ájosz Joannisz Periszterón két tavernáját vettük górcső alá. A Taverna Kohyli Bay és a Taverna Marbella megér egy kitérőt…