Találatok száma: 2500
Utazunk

Utazz velem – Valencia, az élhető város
2021. 08. 04. | Gergely Györgyi
Gergely Györgyi útinaplója
Parkok, tengerpartok, épületek, ételek, mediterrán életérzés, barátságos emberek. Gergely Györgyi útinaplójának első részében Valencia mutatkozik be…
Főzünk

Pizza Ördöggel
2021. 08. 03. | Szabó Edit
Egy szelet pizza, egy pohár vörösbor, nincs is ennél jobb levezetése a napnak! Egyszerű nyári pizzánkhoz most a Vylyan Pincészet Ördög nevű vörösborát töltöttük pohárba…
Utazunk

Brunellózás Montalcinóban
2021. 08. 02. | Vargha Márk
Barolo vagy brunello? Természetesen attól függ, hogy hová utazik az ember. Vargha Márk ezúttal Montalcinóban járt, és nem csak brunellót kortyolgatott, de néhány jó éttermet és titkos helyet is felfedezett…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki 2,5 bar Gyöngyöző Rozé 2020
2021. 08. 01. | Szabó Edit
Nagyszerű bor, hihetetlen ár-érték arány! A Teleki 2,5 bar nevű gyöngyöző rozé a nyári esték nélkülözhetetlen tartozéka, de jól lehűtve akár a vízpartra is magunkkal vihetjük…
Beszélgetünk

A húsleves varázslat
2021. 07. 31. | Virág Orsolya
Beszélgetés Novotny Antallal
Katlan Tóni. Novotny Antalt mindenki ezen a néven ismeri. Óriási serpenyőkben készülő hagyományos magyar ételei nem hiányozhatnak szinte egyetlen fesztiválról sem. Eddigi pályájáról és nemzeti gasztronómiánk útvesztőiről kérdeztük…
Tesztelünk

Lelovits Tamás Pincéje: Gyöngybor 2020
2021. 07. 28. | Szabó Edit
Lelovits Tamás Gyöngybora imádnivaló! Bájos, mézes, fűszeres, ellenállhatatlan. Aki egyszer megkóstolta, nem tud leszokni róla. Mi szóltunk…
Eszünk

Süteménysütő verseny a Káli-medencében
2021. 07. 28. | Borsmenta
Tudják, hogy mi Kővágóörs, Pálköve, Köveskál, Kékkút, Mindszentkálla, Szentbékkálla, Balatonhenye, Salföld és Balatonrendes süteményspecialitása? A Balaton-felvidéki Magyar Ízek Utcáján kiderül…
Eszünk

Levante – mediterrán hangulat Budapesten
2021. 07. 27. | Vargha Márk
A budapesti bulinegyed közelmúltban nyílt étterme mediterrán ízekkel hódít, és a fogások mellé kiváló koktélokat párosítva várja a vendégeket…
Eszünk

Magyar Ízek Utcája a Káli-medencében
2021. 07. 26. | Borsmenta
A Magyar Ízek Utcája nyaralni megy! A jól ismert gasztrokavalkád a hagyományos budapesti program előtt két héttel, augusztus 6. és 8. között Mindszentkállán, a Kőfeszten várja a jót enni vágyókat. Fókuszban a lecsó!
Tesztelünk

Grand Tokaj: Pillanat Gyöngyözőbor 2019
2021. 07. 25. | Szabó Edit
A Grand Tokaj első gyöngyözőbora kedvességével és eleganciájával teszi emlékezetessé a pillanatot. Vendégváró italnak tökéletes, de vigyázat: egy palack soha nem elég…
Beszélgetünk

Nekem a bazalt alap
2021. 07. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Weingartner Olivérrel
Ezzel a névvel csakis szőlőtermesztő lehet az ember, de Weingartner Olivér nem a „név kötelez” alapon választott magának hivatást. Az évekig külföldön dolgozó szakember a somlói 5 Ház Borbirtok hívására érkezett haza, és azonnal lázas munkába kezdett…
Tesztelünk

Gedeon Birtok: Pro 2020
2021. 07. 22. | Szabó Edit
A Gedeon Birtok Pro nevű fehér gyöngyözőbora maga a megtestesült mediterrán életérzés. Olasz fűszerek, déli napsütés, na meg egy kis magyar varázslat van itt palackba zárva. Lehet nélküle élni, de minek?
Utazunk

Hawaii az ünnepek idején
2021. 07. 21. | Virág Orsolya
Négy hónapon át tartó mulatság, kenus Télapó, töltött káposzta helyett laulau. Hawaii sorozatunk negyedik állomásán a szigetek ünnepi szokásaiból szemezgetünk...
Tesztelünk

Ruppert Borház: Zizzzi 2020
2021. 07. 20. | Szabó Edit
A Ruppert Borház Zizzzi nevű gyöngyözőbora magabiztosan nyerte a Borsmenta gyöngyözőtesztjét. Elegáns, kedves, szerethető, és szabad belőle kérni még egy pohárral…
Iszunk

Tokaji: a folyékony arany
2021. 07. 19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine írása…