Találatok száma: 2498
Iszunk
CEWI – borban nagy című cikk borítóképe

CEWI – borban nagy

2019. 10. 04. | Hatvani Szabolcs
Ha valaki főként a hazai terepen „motorozik”, az egy idő után kíváncsi lesz, hogy mi van a kerítésen túl. A borok világában történt sokévi kalandozás után olvasószerkesztőnk, Hatvani Szabolcs arra jutott, hogy ideje bővíteni eddigi ismereteit…
Tesztelünk
Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018 című cikk borítóképe

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018

2019. 10. 04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Iszunk
Muzeális aszúk a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon című cikk borítóképe

Muzeális aszúk a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon

2019. 10. 01. | Csepe Erika
Ungváry Krisztián, az erdőbényei Vayi Pincészet tulajdonosa az idei Bor, mámor… Bénye! fesztiválon is megtartotta hagyományos történelmi aszúkóstolóját, amelynek során egy 1956-os borból is kihúzták a dugót…
Eszünk
A Hableány újraéledése Badacsonyban című cikk borítóképe

A Hableány újraéledése Badacsonyban

2019. 10. 01. | Barossné Koós Andrea
Teljesült a régi álom: Badacsony szívében, a Hableány épületében kapott helyet a Laposa Családi birtok borászata, és a legendás étterem is újra várja a vendégeket…
Tesztelünk
Koltai Pincészet: Zenit 2018 (késői szüretelésű) című cikk borítóképe

Koltai Pincészet: Zenit 2018 (késői szüretelésű)

2019. 09. 30. | Szabó Edit
Koltai Tamás szőlősgyöröki pincéjében ez a zenit az egyetlen édes bor, de ez olyan jól sikerült, hogy jobb, ha sietünk, ha azt szeretnénk, hogy jusson nekünk is belőle…
Beszélgetünk
Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad című cikk borítóképe

Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad

2019. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Péter borásszal
Ezer szállal kötődik a Mátrához, el sem tudná képzelni máshol az életét. Kovács Péter, a markazi Kovács Pince tulajdonosa szerint a bor olyan, mint a szerelem: tele van szenvedéllyel…
Utazunk
Galícia, a zarándokok földje című cikk borítóképe

Galícia, a zarándokok földje

2019. 09. 27. | Vargha Márk
Galícia, 1. rész
Ha Spanyolország felé vesszük az irányt, legtöbbször Madrid, Barcelona, Andalúzia vagy esetleg Baszkföld a cél, pedig a kissé hűvös északnyugati partvidék is számtalan titkot rejt. Fedezzük fel Galíciát! Érdemes…
Főzünk
Sokízű indián nyár című cikk borítóképe

Sokízű indián nyár

2019. 09. 26. | Szabó Ágnes
Szabó Ági 4 minimálreceptje
Lassan aranyba hajlanak a fák, de még minden csupa szín és illat. Sárgán csordul a nap: ez itt az indián nyár. A vasárnapok lassúsága a konyhába hív, de nem maradunk sokáig. Négy gyors recept, csak hogy másra is maradjon idő...
Eszünk
Bereznay Tamás éttermet nyitott! című cikk borítóképe

Bereznay Tamás éttermet nyitott!

2019. 09. 25. | Szabó Edit
Bereznay Tamás vadonatúj étterme, a CinCin Bistro alig három hete nyílt, de máris tudható: szívmelengetően kedves és minden szempontból igényes hellyel gazdagodott Budapest…
Iszunk
Mindszent Havi Mulatság tizedszer! című cikk borítóképe

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!

2019. 09. 24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csinálnánk szeptember 27-28-án Bodrogkeresztúrban és Bodrogkisfaludon…
Főzünk
Gránátalmás gerslisaláta című cikk borítóképe

Gránátalmás gerslisaláta

2019. 09. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…
Tesztelünk
Mérész Sándor Projekt – Etyeki Kúria: Zenit 2017 című cikk borítóképe

Mérész Sándor Projekt – Etyeki Kúria: Zenit 2017

2019. 09. 22. | Szabó Edit
Íme itt a Mérész Sándor Projekt (MSP) egyik izgalmas, kísérleti tétele. Az Etyeki Kúria főborásza a zöld veltelini és a vadélesztős sauvignon blanc után most ezt a zenitet alkotta nekünk…
Beszélgetünk
Az út elején járunk című cikk borítóképe

Az út elején járunk

2019. 09. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bott Frigyessel
A kétezres évek derekán robbant be a boros köztudatba, és nagyjából azóta rajongunk érte és a boraiért egyaránt. Bott Frigyes különleges ember, élmény a borát inni, de az még jobb, ha ő maga tölt és mesél…
Főzünk
Shakshuka – a keleti lecsó című cikk borítóképe

Shakshuka – a keleti lecsó

2019. 09. 20. | Szabó Ágnes
Hús nélkül, gyorsan
A shakshuka színes, ízes, gazdag lecsószerű keleti étel. Minél több elemből készül, annál ízletesebb. Íme Szabó Ági variációja...
Eszünk
Stílusos, vidéki és szeretnivaló című cikk borítóképe

Stílusos, vidéki és szeretnivaló

2019. 09. 19. | Barossné Koós Andrea
A rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adta a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei őszi randevújának helyszínét. A rendezvényre a Borsmenta is ellátogatott…