Találatok száma: 2498
Iszunk

CEWI – borban nagy
2019. 10. 04. | Hatvani Szabolcs
Ha valaki főként a hazai terepen „motorozik”, az egy idő után kíváncsi lesz, hogy mi van a kerítésen túl. A borok világában történt sokévi kalandozás után olvasószerkesztőnk, Hatvani Szabolcs arra jutott, hogy ideje bővíteni eddigi ismereteit…
Tesztelünk

Szentpéteri Borpince: Néró Rosé Válogatás 2018
2019. 10. 04. | Szabó Edit
A néró a pincészet emblematikus fajtája, a belőle készült rozé- és vörösborok egyaránt népszerűek. Most már a 2019-es van forgalomban, érdemes megkóstolni…
Iszunk

Muzeális aszúk a Bor, mámor… Bénye! fesztiválon
2019. 10. 01. | Csepe Erika
Ungváry Krisztián, az erdőbényei Vayi Pincészet tulajdonosa az idei Bor, mámor… Bénye! fesztiválon is megtartotta hagyományos történelmi aszúkóstolóját, amelynek során egy 1956-os borból is kihúzták a dugót…
Eszünk

A Hableány újraéledése Badacsonyban
2019. 10. 01. | Barossné Koós Andrea
Teljesült a régi álom: Badacsony szívében, a Hableány épületében kapott helyet a Laposa Családi birtok borászata, és a legendás étterem is újra várja a vendégeket…
Tesztelünk

Koltai Pincészet: Zenit 2018 (késői szüretelésű)
2019. 09. 30. | Szabó Edit
Koltai Tamás szőlősgyöröki pincéjében ez a zenit az egyetlen édes bor, de ez olyan jól sikerült, hogy jobb, ha sietünk, ha azt szeretnénk, hogy jusson nekünk is belőle…
Beszélgetünk

Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad
2019. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Péter borásszal
Ezer szállal kötődik a Mátrához, el sem tudná képzelni máshol az életét. Kovács Péter, a markazi Kovács Pince tulajdonosa szerint a bor olyan, mint a szerelem: tele van szenvedéllyel…
Utazunk

Galícia, a zarándokok földje
2019. 09. 27. | Vargha Márk
Galícia, 1. rész
Ha Spanyolország felé vesszük az irányt, legtöbbször Madrid, Barcelona, Andalúzia vagy esetleg Baszkföld a cél, pedig a kissé hűvös északnyugati partvidék is számtalan titkot rejt. Fedezzük fel Galíciát! Érdemes…
Főzünk

Sokízű indián nyár
2019. 09. 26. | Szabó Ágnes
Szabó Ági 4 minimálreceptje
Lassan aranyba hajlanak a fák, de még minden csupa szín és illat. Sárgán csordul a nap: ez itt az indián nyár. A vasárnapok lassúsága a konyhába hív, de nem maradunk sokáig. Négy gyors recept, csak hogy másra is maradjon idő...
Eszünk

Bereznay Tamás éttermet nyitott!
2019. 09. 25. | Szabó Edit
Bereznay Tamás vadonatúj étterme, a CinCin Bistro alig három hete nyílt, de máris tudható: szívmelengetően kedves és minden szempontból igényes hellyel gazdagodott Budapest…
Iszunk

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!
2019. 09. 24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csinálnánk szeptember 27-28-án Bodrogkeresztúrban és Bodrogkisfaludon…
Főzünk

Gránátalmás gerslisaláta
2019. 09. 23. | Klich Zsuzsa
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…
Tesztelünk

Mérész Sándor Projekt – Etyeki Kúria: Zenit 2017
2019. 09. 22. | Szabó Edit
Íme itt a Mérész Sándor Projekt (MSP) egyik izgalmas, kísérleti tétele. Az Etyeki Kúria főborásza a zöld veltelini és a vadélesztős sauvignon blanc után most ezt a zenitet alkotta nekünk…
Beszélgetünk

Az út elején járunk
2019. 09. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bott Frigyessel
A kétezres évek derekán robbant be a boros köztudatba, és nagyjából azóta rajongunk érte és a boraiért egyaránt. Bott Frigyes különleges ember, élmény a borát inni, de az még jobb, ha ő maga tölt és mesél…
Főzünk

Shakshuka – a keleti lecsó
2019. 09. 20. | Szabó Ágnes
Hús nélkül, gyorsan
A shakshuka színes, ízes, gazdag lecsószerű keleti étel. Minél több elemből készül, annál ízletesebb. Íme Szabó Ági variációja...
Eszünk

Stílusos, vidéki és szeretnivaló
2019. 09. 19. | Barossné Koós Andrea
A rácalmási Jankovich Kúria Wellness Hotel és Étterem adta a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) idei őszi randevújának helyszínét. A rendezvényre a Borsmenta is ellátogatott…