2021.08.16. | Borsmenta
A tavalyi sikeres indulás után szeptember végén újra akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…
A Magyar Sommelier Szövetség és a Central European Wine Institute (CEWI) közös szervezésében 2020 őszén akkreditált sommelier-képzés indult Magyarországon. Az indulás olyan sikeres volt, hogy a tanfolyamot az idén újra meghirdetik. Aki jelentkezni szeretne, kattintson ide!
A szeptember végén induló képzés mind elméleti szinten, mind a gyakorlatban a legmagasabb színvonalú hazai tanulási lehetőséget kínálja a szakmabelieknek. A tanfolyamon a képzés tematikáján túl az oktatásban résztvevő számos magyar sommelier-bajnok és nemzetközi borakadémikus (Dip WSET) tudása és tapasztalata garantálja, hogy a résztvevők naprakész, hasznos, a vendéglátásban nélkülözhetetlen információk birtokába juthassanak.
A képzés a már bevált tematika szerint zajlik, a résztvevők az alábbi ismereteket sajátíthatják el:
- kóstolás professzionális szinten,
- hazai és nemzetközi szőlőfajták,
- borvidékek itthon és a nagyvilágban,
- a párlatok világa.
- a sommelier teljes feladatköre,
- a borok és ételek párosítása a gyakorlatban,
- a hazai és nemzetközi borpiaci ismeretek és meghatározó trendek.
A képzésen azok vehetnek részt, akik igazolt vendéglátóipari tapasztalattal, vendéglátóipari végzettséggel rendelkeznek, vagy megfeleltek az előzetes szakmai teszten.
Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga esetén hivatalos, a Magyar Sommelier Szövetség és a CEWI által kiállított diploma bizonyítja az elsajátított szakmai ismereteket.
További részetek a www.cewi.hu és a www.sommelierhungary.hu weboldalon találhatók.
Fotó:
Papp Zoltán
CEWI