Iszunk

Ébred a Mátra
2016. 10. 13. | Szabó Edit
Történelmi borvidékünk fehérben és vörösben, Benedek Péter, Centurio – Ludányi Balázs, Losonci Bálint, Major Levente és a Bori Mami gasztrobisztró „szemüvegén” át…
Iszunk

Értékeld át, amit a teáról gondoltál!
2016. 10. 12. | Burai László
Úgy rémlik, hogy a ’90-es évek végén volt a teázásnak egy erősebb fellángolása. Rengeteg féle-fajta teabolt jelent meg, teák mindenféle ízesítéssel, az epertől a karamellig. Jobban belegondolva inkább bazár volt ez, és mára nyom nélkül el is tűnt, illetve visszaszorult a plázák ajándékboltjaiba.
Eszünk

Vissza a jövőbe
2016. 10. 11. | Robotka Gábor
Slow Food Salone del Gusto 2016 – a hagyományos ízek világkiállítása
Az idén 30 éves Slow Food mozgalom nagyszabású rendezvénnyel ünnepelt Torino történelmi belvárosában…
Beszélgetünk

Gizella nagyi szőlője
2016. 10. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Szilágyi Lászlóval
Ígéretes ifjú titánnak indult, és mára Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászává érett...
Iszunk

Nyolc érdekesség a kenyai kávékról
2016. 10. 07. | Burai László
A kávétermelő országok közül Etiópiával foglalkoztunk először, hiszen ez az ország a kávé őshazája. És mivel a legtöbb izgalmat általában az afrikai kávék hozzák nekünk, így Kenyával folytatjuk.
Beszélgetünk

Soha nem lennék sztár
2016. 10. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Sárközi Ákossal
A marcona külső érző szívet takar. A Michelin-csillagos Borkonyha séfje, a Konyhafőnök című sorozat szigorú zsűritagja, Sárközi Ákos lételeme a humor, és reggelenként apataxit játszik…
Iszunk

Badacsonyi tizenötösök
2016. 10. 05. | Burai László
A bor kapcsán sokat beszélünk az évjáratok fontosságáról, ami kívülállóknak sokszor felesleges fontoskodásnak tűnhet. Pedig tényleg nem mindegy, hogy 2014-ből vagy 2015-ből kóstolunk bort. Az előbbiről már sokat hallottunk, kíváncsi voltam, hogy mit mutatnak ez utóbbiak Badacsonyból.
Iszunk

Teréz-napi élményszüret Tarcalon
2016. 10. 04. | Szabó Edit
A Terézia-napi bort jövő tavasszal, a Bűbájos Hétvégén lehet majd megkóstolni először…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Rosé 2015
2016. 10. 03. | Szabó Edit
Kellemes, üdítő rozé, amit a benne lévő szén-dioxid-tartalom még könnyedebbé tesz. Jól lehűtve tökéletes társ egy forró nyári estére. Fröccsnek is kiváló.
Főzünk

Caprese
2016. 10. 03. | Szabó Edit
Pár perc alatt elkészül, remek előétel, de egy pohár hozzá illő borral akár ízletes, gyors ebéd is válhat belőle...
Eszünk

Bori Mami világa
2016. 10. 01. | Szabó Edit
Családias hangulat, házias ízek, színvonalas alapanyagok. Sándor Béla nagyszerű vendéglátóhelyet álmodott Gyöngyös belvárosába…
Iszunk

Szólóban is megy
2016. 09. 30. | Burai László
Tállya az új Mád, hallottam két éve, és mostanra kezd bizonyosságot nyerni, hogy ebben tényleg lehet valami. Szepsy István is egyre szebb borokat készít a tállyai dűlőkből, majd mádi mintára ez a település is elkészítette saját village borát. Mi jöhet még?
Iszunk

Borok kedd estére
2016. 09. 29. | Szabó Edit
Látogatás a Nagygombos Borászatban
De vajon mit ivott itt Ady? Miközben élénk vitát folytatott Hatvanyval a Nyugat sorsáról és a költészet mibenlétéről, vajon vörös volt a poharában, vagy fehér?
Iszunk

Újabb kör, itt a vég
2016. 09. 28. | Burai László
Egyszer minden túra véget ér, a negyedik részben mi is befejezzük a budapesti újhullámos kávémezőnyt bemutató sorozatunkat. Persze könnyen lehet, hogy hamarosan annyi új szereplő lép színre, hogy lesz folytatás – állunk elébe
Eszünk