Tesztelünk

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Áldás Egri Bikavér Superior 2020
2022. 12. 25. | Szabó Edit
A St. Andrea Pincészet Áldás bikavér bora régi kedvenc, sok családban bérelt helye van az ünnepi asztalon. Komolyabb sültek, étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Beszélgetünk

Bátran nézek előre
2022. 12. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok igazgatóját, Debreczeni Mónikát kérdeztük…
Tesztelünk

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2018
2022. 12. 22. | Szabó Edit
A St. Andrea borászat 2018-as Hangács bikavér bora mély víz, csak úszóknak! Koncentrált, gazdag, és még négyévesen is pimaszul fiatal…
Vendégoldal

A küvék világa
2022. 12. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 10. rész
A tél a pincemunkák időszaka, ilyenkor készülnek el az egyes borászok filozófiáját híven tükröző házasítások. Na de mi az a küvé? Összeöntjük a maradék borokat, és már kész is? Vagy mégse? Az aprónapló 10. részében Schubert Ádám pázmándi borász erről mesél…
Tesztelünk

Bolyki Pincészet: Egri Bikavér 2018
2022. 12. 18. | Szabó Edit
A Bolyki Pincészet 2018-as classicus bikavér borának csak a címkéje játékos. Maga a bor hat szőlőfajta házasítása, spontán erjesztve, szűretlenül palackozva. Pizzához remek választás…
Beszélgetünk

Nem vagyok feladós típus
2022. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Norberttel
Új főborásza van a villányi Csányi Pincészetnek. Lőrincz Norbert nem ismeretlen a Pannon borrégióban, hiszen korábban Szekszárdon és Villányban is dolgozott már borászként. Pályájáról, terveiről kérdeztük…
Utazunk

Bolyongás Indiában 3.
2022. 12. 16. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 3. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 3. részében visszatérünk Delhibe. Múzeumba, könyvtárba megyünk, és élvezzük a város különleges, egyszerre vonzó és taszító atmoszféráját…
Eszünk

Csak egy jó tésztára vágytam
2022. 12. 15. | Piti Vivien
Az Alessio nevű olasz étterem a budapesti Pasaréti úton nem csupán házi tésztáiról híres, de tény, hogy ezen a téren az egyik legjobb a városban! Piti Vivien járt náluk…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Iván Bikavér 2018
2022. 12. 14. | Szabó Edit
A Sebestyén Pince Iván Bikavér borához a borvidék egyik emblematikus dűlőjében, az Iván-völgyben szüretelték a szőlőt. A bor finom és elegáns, minden cseppjében érezhető, hogy gondos kezek készítették…
Vendégoldal

Tokaj, a csoda
2022. 12. 13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A Tokaji borvidék egy angol újságíró szemével...
Tesztelünk

Vesztergombi Pince: St. László Bikavér Prémium 2017
2022. 12. 11. | Szabó Edit
A szekszárdi Vesztergombi Pince a szigorú, de igazságos Szent Lászlóról, Szekszárd védőszentjéről nevezte el prémium bikavér borát. Pedig a 24 hónapos fahordós érlelést kapott házasítás minden, csak nem szigorú…
Főzünk

Csirkepörkölt okrával
2022. 12. 10. | Szabó Edit
Az okrás csirkepörkölt igazi fúziós fogás: a hazai ízeket kimondottan izgalmassá varázsolja az egzotikus zöldség. Köretként kuszkuszt vagy bulgurt ajánlunk hozzá, de nokedlivel is finom…
Utazunk

Bolyongás Indiában 2.
2022. 12. 09. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 2. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára nekivágott Indiának. A két huszonéves magyar lány élményeit folytatásokban közöljük. A második részben elhagyjuk Delhit, és felmegyünk a hegyekbe…
Tesztelünk

Soltész Borbirtok: Egri Bikavér Grand Superior Pajados 2017
2022. 12. 08. | Szabó Edit
A Soltész Borbirtok dűlőszelektált grand superior bikavér borához a Pajados-dűlő adta a szőlőt. Magyaros ételek mellé ajánljuk…
Eszünk

30 éves a Kistücsök!
2022. 12. 07. | Szabó Edit
Kulináris programsorozattal ünnepelte 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök étterem. A nemrég Bib Gourmand minősítést kapott vendéglátóhely és tulajdonosa, Csapody Balázs az eltelt évek alatt fogalommá vált a magyar gasztronómiában…