Beszélgetünk
Az ember olyan, mint a fa című cikk borítóképe

Az ember olyan, mint a fa

2020. 01. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli az idő…
Beszélgetünk
Ízmester vagyok című cikk borítóképe

Ízmester vagyok

2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…
Beszélgetünk
A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből

2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Beszélgetünk
Karácsony Heimannéknál című cikk borítóképe

Karácsony Heimannéknál

2019. 12. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi asztalra…
Beszélgetünk
A féktelen alkotás öröme című cikk borítóképe

A féktelen alkotás öröme

2019. 12. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Mátyással
Személyre szabott koktélok, maximális figyelem, letisztultság, elegancia, remek hangulat – a jó italok mellett ezt kínálja Budapest legfrissebb bárja, a Minute Lounge & Bar. Az italok varázslójával, Barta Mátyással beszélgettünk…
Beszélgetünk
A Halkakasban találtam magamra című cikk borítóképe

A Halkakasban találtam magamra

2019. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyuka lett, de most is tele van tervekkel…
Beszélgetünk
Legközelebb tökfőzeléket készítek című cikk borítóképe

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Beszélgetünk
Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez című cikk borítóképe

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez

2019. 11. 23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Új olasz séffel erősödik a Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo Torinóban született, több olasz luxushotel konyháján edződött, majd Londonban futott be komoly szakmai karriert, mielőtt megérkezett Budapestre…
Beszélgetünk
Így lettem címlaplány című cikk borítóképe

Így lettem címlaplány

2019. 11. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Eszteró Anett-tel
Az idén a budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatója, Eszteró Anett címketerve díszíti a Vylyan Pincészet Bogyólé nevű borát. A címkepályázat nyertesével nem csak a vizuális művészetekről beszélgettünk…
Beszélgetünk
Imrém, az élet harc című cikk borítóképe

Imrém, az élet harc

2019. 11. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Tompa Imrével
Bölcsészként végzett, politikai újságíróként dolgozott, aztán bő másfél évtizedre ő lett a honi boros újságírás egyik meghatározó alakja. Nemrég visszavonult, történelmet tanít, és szép kis világunkról alaposan megvan a véleménye. Tompa Imrével beszélgettünk…
Beszélgetünk
A jó bor olyan, mint a jó szerető című cikk borítóképe

A jó bor olyan, mint a jó szerető

2019. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Győzővel
A Valami Amerika című film után már mindenki tudta a nyírbátori fiú nevét, aztán jött a Kontroll, majd színházi és filmszerepek végeláthatatlan sora. Szabó Győző mára az egyik legnépszerűbb színészünk, aki egy fárasztó nap után szívesen koccint például mátrai borral…
Beszélgetünk
A Gasztropuccstól a Séfek Séféig című cikk borítóképe

A Gasztropuccstól a Séfek Séféig

2019. 10. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Kozári Ágnessel
Tizenöt éve a TV Paprika Gasztropuccs című műsoráért rajongott a fél ország. Döme, a punk szakács azóta ismert filmrendező lett, Kozit, a raszta lányt pedig a Séfek Séfe második sorozatában láthattuk viszont. Kozári Ágnessel beszélgettünk…
Beszélgetünk
Dübörög a Füleky című cikk borítóképe

Dübörög a Füleky

2019. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Hajnalkával és Brezovcsik Györggyel
A 2007-ben érkező befektető megőrizte a régi nevet, de új tartalommal töltötte meg a Füleky Pincészetet. Tokaj-Hegyalja egyik legszimpatikusabb családi vállalkozásának marketingvezetőjével és főborászával beszélgettünk…
Beszélgetünk
A pozitív gondolkodás fontos! című cikk borítóképe

A pozitív gondolkodás fontos!

2019. 10. 05. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Nimróddal
A Kovács Nimród Borászat ebben az évben ünnepli a tizedik születésnapját. A vállalkozás tulajdonosának kalandos életéről már könyv is született, mégis mindig jó a történeteit hallgatni, és közben feltöltődni azzal a pozitív energiával, amit sugároz magából…
Beszélgetünk
Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad című cikk borítóképe

Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad

2019. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Péter borásszal
Ezer szállal kötődik a Mátrához, el sem tudná képzelni máshol az életét. Kovács Péter, a markazi Kovács Pince tulajdonosa szerint a bor olyan, mint a szerelem: tele van szenvedéllyel…