Beszélgetünk

Az ember olyan, mint a fa
2020. 01. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Lenkey Gézával
Lenkey Géza mádi pincéje valóságos labirintus. Szűkülő-táguló járataiban hordók, üvegballonok végeláthatatlan sora, és a penészlepte palackokba töltött borokat egyre izgalmasabbá érleli az idő…
Beszélgetünk

Ízmester vagyok
2020. 01. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Steierlein Stein Péterrel
A gyömbér után itt a tonik. Steierlein Stein Péter úgy dolgozik az ízekkel, mint festő az ecsettel. Legújabb kreációja, az első hazai kézműves tonik a vietnami fekete borstól kapja pikáns felhangjait, és már sok helyen kóstolható…
Beszélgetünk

A 10 legnépszerűbb interjú 2019-ből
2020. 01. 06. | Szabó Edit
Vomberg Frigyes, Réti Adrienn, Kovács Beáta, Horváth Gábor, Cartwright Éva – az olvasók visszajelzései alapján velük készítettük a Borsmenta legnépszerűbb interjúit 2019-ben. Íme a top 10 és a visszatekintés…
Beszélgetünk

Karácsony Heimannéknál
2019. 12. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés a Heimann családdal
Halászlé, kadarka, szép tervek, nagy remények. A szekszárdi Heimann család életében az idei év új unokát, a következő új borválogatást hoz majd, de addig lássuk, mi kerül a karácsonyi asztalra…
Beszélgetünk

A féktelen alkotás öröme
2019. 12. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Mátyással
Személyre szabott koktélok, maximális figyelem, letisztultság, elegancia, remek hangulat – a jó italok mellett ezt kínálja Budapest legfrissebb bárja, a Minute Lounge & Bar. Az italok varázslójával, Barta Mátyással beszélgettünk…
Beszélgetünk

A Halkakasban találtam magamra
2019. 12. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyuka lett, de most is tele van tervekkel…
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek
2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez
2019. 11. 23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Új olasz séffel erősödik a Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo Torinóban született, több olasz luxushotel konyháján edződött, majd Londonban futott be komoly szakmai karriert, mielőtt megérkezett Budapestre…
Beszélgetünk

Így lettem címlaplány
2019. 11. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Eszteró Anett-tel
Az idén a budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatója, Eszteró Anett címketerve díszíti a Vylyan Pincészet Bogyólé nevű borát. A címkepályázat nyertesével nem csak a vizuális művészetekről beszélgettünk…
Beszélgetünk

Imrém, az élet harc
2019. 11. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Tompa Imrével
Bölcsészként végzett, politikai újságíróként dolgozott, aztán bő másfél évtizedre ő lett a honi boros újságírás egyik meghatározó alakja. Nemrég visszavonult, történelmet tanít, és szép kis világunkról alaposan megvan a véleménye. Tompa Imrével beszélgettünk…
Beszélgetünk

A jó bor olyan, mint a jó szerető
2019. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Győzővel
A Valami Amerika című film után már mindenki tudta a nyírbátori fiú nevét, aztán jött a Kontroll, majd színházi és filmszerepek végeláthatatlan sora. Szabó Győző mára az egyik legnépszerűbb színészünk, aki egy fárasztó nap után szívesen koccint például mátrai borral…
Beszélgetünk

A Gasztropuccstól a Séfek Séféig
2019. 10. 26. | Szabó Edit
Beszélgetés Kozári Ágnessel
Tizenöt éve a TV Paprika Gasztropuccs című műsoráért rajongott a fél ország. Döme, a punk szakács azóta ismert filmrendező lett, Kozit, a raszta lányt pedig a Séfek Séfe második sorozatában láthattuk viszont. Kozári Ágnessel beszélgettünk…
Beszélgetünk

Dübörög a Füleky
2019. 10. 19. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Hajnalkával és Brezovcsik Györggyel
A 2007-ben érkező befektető megőrizte a régi nevet, de új tartalommal töltötte meg a Füleky Pincészetet. Tokaj-Hegyalja egyik legszimpatikusabb családi vállalkozásának marketingvezetőjével és főborászával beszélgettünk…
Beszélgetünk

A pozitív gondolkodás fontos!
2019. 10. 05. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Nimróddal
A Kovács Nimród Borászat ebben az évben ünnepli a tizedik születésnapját. A vállalkozás tulajdonosának kalandos életéről már könyv is született, mégis mindig jó a történeteit hallgatni, és közben feltöltődni azzal a pozitív energiával, amit sugároz magából…
Beszélgetünk

Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad
2019. 09. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Péter borásszal
Ezer szállal kötődik a Mátrához, el sem tudná képzelni máshol az életét. Kovács Péter, a markazi Kovács Pince tulajdonosa szerint a bor olyan, mint a szerelem: tele van szenvedéllyel…