Főzünk

Ananász pongyolában

Ananász pongyolában című cikk borítóképe
2023. 01. 22. | Szabó Edit
Ezt az édességet almával nagyon jól ismerjük, de ananásszal is nagyon finom, és persze sokkal különlegesebb. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül készítse el az ananászt pongyolában…

Bundás alma, alma slafrokban, alma pongyolában… Csavarjunk egyet gyerekkorunk egyik legkedvesebb édességén, és készítsük el ananásszal. Friss ananász kell hozzá, de ha kifogjuk, viszonylag jó áron lehet kapni, úgyhogy vágjunk bele bátran.

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kisebb ananász
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

1.A tojást felütjük, hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, kanalanként belekeverjük a lisztet, majd a tejet folyamatosan adagolva sűrű palacsintatésztát keverünk. Fontos, hogy a tészta legyen jóval sűrűbb, mint a hagyományos palacsintatészta. (Sajnos az arányokat nem lehet pontosan kiszámítani, de érezni fogjuk.) Ha kész, félretesszük.

2.Az ananászt megmossuk, meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat megfelezzük, és a középső, fás részét eltávolítjuk.

3.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, az ananászszeleteket lisztbe forgatjuk, majd megfürdetjük a palacsintatésztában (ha állás közben a tészta nagyon összesűrűsödött, egy kis tejjel hígítsuk), és a forró olajban aranybarnára sütjük.

4.Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, majd elrendezzük egy tálon, és meghintjük a vaníliás cukor és fahéj keverékével.

Melegen tálaljuk. (Mi szórtunk rá egy kis áfonyát is a látvány kedvéért, de az természetesen elhagyható.)

Fotó:
Szabó Edit - honlap

Főzünk
Ananászos csirkecurry című cikk borítóképe

Ananászos csirkecurry

2022. 11. 23. |
Egy óra alatt elkészül, imádnivalóan finom, az íze különleges, mégis ismerős. Az ananászos csirkecurry mindenkit levesz a lábáról…
Főzünk
Sütőben sült bécsi palacsinta című cikk borítóképe

Sütőben sült bécsi palacsinta

2022. 11. 09. |
Bécsi túrós palacsintát készíteni nem bonyolult, de időigényes. A végeredmény azonban bőven kárpótol minden egyes percért, amit a tűzhely mellett töltöttünk…
Főzünk
Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai című cikk borítóképe

Kókusztejes csirkeleves – Tom Kha Gai

2019. 12. 16. |
A Tom Kha Gai a thai konyha egyik remeke. A friss, illatos, édes csodaleves hozzávalói már itthon is beszerezhetők, így elkészítésével bárki sikeresen próbálkozhat. Íme a Thaiföldről hozott recept…
Főzünk
Gránátalmás gerslisaláta című cikk borítóképe

Gránátalmás gerslisaláta

2019. 09. 23. |
Ez a gerslisaláta a perzsa ünnepi étel, a „jeweled rice” egyik változata. Nálunk a kerti partik sztárja volt, hátha más is kedvet kap hozzá…
Főzünk
Sonkás-ananászos táska című cikk borítóképe

Sonkás-ananászos táska

2019. 05. 03. |
Kiváló borkorcsolya, ízletes sós sütemény, remek vendégváró falat, különleges tízórai a gyerekeknek… A sonkás-ananászos táska sokak kedvence, érdemes kipróbálni.
Főzünk
Tepsis csirke almával és rozmaringgal című cikk borítóképe

Tepsis csirke almával és rozmaringgal

2016. 04. 27. |
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…