2023.01.22. | Szabó Edit
Ezt az édességet almával nagyon jól ismerjük, de ananásszal is nagyon finom, és persze sokkal különlegesebb. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül készítse el az ananászt pongyolában…
Bundás alma, alma slafrokban, alma pongyolában… Csavarjunk egyet gyerekkorunk egyik legkedvesebb édességén, és készítsük el ananásszal. Friss ananász kell hozzá, de ha kifogjuk, viszonylag jó áron lehet kapni, úgyhogy vágjunk bele bátran.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 1 kisebb ananász
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
1. A tojást felütjük, hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, kanalanként belekeverjük a lisztet, majd a tejet folyamatosan adagolva sűrű palacsintatésztát keverünk. Fontos, hogy a tészta legyen jóval sűrűbb, mint a hagyományos palacsintatészta. (Sajnos az arányokat nem lehet pontosan kiszámítani, de érezni fogjuk.) Ha kész, félretesszük.
2. Az ananászt megmossuk, meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat megfelezzük, és a középső, fás részét eltávolítjuk.
3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, az ananászszeleteket lisztbe forgatjuk, majd megfürdetjük a palacsintatésztában (ha állás közben a tészta nagyon összesűrűsödött, egy kis tejjel hígítsuk), és a forró olajban aranybarnára sütjük.
4. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, majd elrendezzük egy tálon, és meghintjük a vaníliás cukor és fahéj keverékével.
Melegen tálaljuk. (Mi szórtunk rá egy kis áfonyát is a látvány kedvéért, de az természetesen elhagyható.)