Iszunk
A pinot noir eljövendő Mekkája című cikk borítóképe

A pinot noir eljövendő Mekkája

2019. 01. 09. | Kalmár Borbála
Az Etyeki Kúria Pincészet pinot noir borait kóstolni mindig ünnep. Hát még ha több évjárat termését is van szerencsénk egymás mellett szemügyre venni! Most ez történt, vertikális kóstolón jártunk, és komoly élményekkel tértünk haza...
Iszunk
Luka Enikőé és Tóth Ferencé a nagydíj című cikk borítóképe

Luka Enikőé és Tóth Ferencé a nagydíj

2019. 01. 04. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2018-as toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior, valamint a Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos bora nyerte el. Íme a részletes lista…
Iszunk
A legjobb tea kivisz a mátrixból című cikk borítóképe

A legjobb tea kivisz a mátrixból

2018. 12. 17. | Kovács Gábor
Ezt a mondatot Tálos Gábortól, a Zhao Zhou teaház vezetőjétől hallottuk A Tea Napján, és igaza volt! A november végi rendezvény minden tekintetben kiszakított minket az unalmas hétköznapokból…
Iszunk
Mitiszol? nyolcadszor című cikk borítóképe

Mitiszol? nyolcadszor

2018. 12. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Idén nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Terra Hungarica mozgalom borászai a Mitiszol? Fesztiválon. Mi is velük tartottunk, természethű borokat, környezettudatos termékeket kóstoltunk, és Kató András alapítóval is váltottunk néhány szót...
Iszunk
Egy igazán pezsgő kóstoló című cikk borítóképe

Egy igazán pezsgő kóstoló

2018. 12. 09. | Kalmár Borbála
Magyar pezsgők a Borsmenta tesztjén
Egy híján húsz hazai pezsgőt kóstoltunk végig nemrég a Borsmenta Sajtóklubban. Jó esténk volt, sok tanulsággal. Ja, és a Carassia Blanc de Blancs a győztes...
Iszunk
Kóstoló a My Wine Barban című cikk borítóképe

Kóstoló a My Wine Barban

2018. 11. 22. | Szabó Edit
Borboltot és borbárt nyitott a nyáron az Artizan Bor- és Sörkereskedés. A Budapest belvárosában található kicsi üzletben jóféle harapnivalókat is kínálnak a sörök és a borok mellé. Nemrég izgalmas kóstolóra kaptunk meghívást…
Iszunk
Isten hozott, Újvilág! című cikk borítóképe

Isten hozott, Újvilág!

2018. 11. 20. | Borsmenta
Iszunk
A legfrankóbb kékfrankosok című cikk borítóképe

A legfrankóbb kékfrankosok

2018. 11. 06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos került a poharunkba. Íme az eredmények…
Iszunk
Rajnai rizlingeket teszteltünk című cikk borítóképe

Rajnai rizlingeket teszteltünk

2018. 10. 19. | Szabó Edit
Az egyik legismertebb szőlőfajta, valamiért mégsem igazán népszerű itthon, pedig feszes, izgalmas, bora nemcsak a fajta, hanem a termőhely karakterét is képes hűen megmutatni. Tizenöt rajnait teszteltünk, íme az eredmény…
Iszunk
A pécsi „Tizenegy” című cikk borítóképe

A pécsi „Tizenegy”

2018. 10. 16. | Szabó Edit
Az Eleven három éve tartja izgalomban Pécs borértő közönségét. Hétről hétre változó borkínálatával, gondosan összeállított szortimentjével, tematikus kóstolóival és ínycsiklandó falatkáival a város egyik legnépszerűbb helye…
Iszunk
Csak a borokra figyelj! című cikk borítóképe

Csak a borokra figyelj!

2018. 10. 07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…
Iszunk
Flóra kicsi bárja című cikk borítóképe

Flóra kicsi bárja

2018. 10. 02. | Szabó Edit
Il Primo bor-, kávé- és pezsgőbár, Villány
Villány szülötte, a település első képzett baristája, természetes hát, hogy éppen Jekl Flóra nyitott bor-, kávé- és pezsgőbárt – a villányi pincesoron…
Iszunk
Érezd, hogy különleges vagy! című cikk borítóképe

Érezd, hogy különleges vagy!

2018. 09. 21. | Szabó Edit
Ki hitte volna, hogy a környezetvédelem és a „no waste” filozófia ma már a legjobb koktélbárokban is fontos szempont! Egyebek között erről mesélt budapesti útja során Vitezslav Cirok, a prágai L’Fleur vezető bártendere…
Iszunk
Kóstolj a Borsmentával! című cikk borítóképe

Kóstolj a Borsmentával!

2018. 09. 18. | Szabó Edit
Borsmenta Sajtóklub, Borsmenta Kóstolóklub, Borsmenta-teszt… Tudod, hogy melyik mi fán terem? Az egyik a szakmának, a másik az újságíró kollégáknak, ám a harmadik a nagyközönségnek szól, így bárki részese lehet a Borsmenta-kóstolóélménynek…
Iszunk
Ha a kóstolás tényleg ünnep című cikk borítóképe

Ha a kóstolás tényleg ünnep

2018. 09. 11. | Szabó Edit
Jól van dolga a mostani boros újságírónak. Nem elég, hogy vendégségbe hívják, de még extra programokat is szerveznek neki. Így esett, hogy az egri Vino Kóstoló Ünnep előtt a St. Andrea Pincészethez és az Almagyar Érseki Szőlőbirtokhoz is benéztünk…