Találatok száma: 2500
Főzünk

Póréhagymaleves egyszerűen
2019. 02. 25. | Szabó Edit
Ha csak 20 perced van, de szeretnél egy ízletes, forró levest, ez a te recepted. Egyszerű, gyors, üde – és elronthatatlan…
Beszélgetünk

Az angyal, aki a jó hírt hozza
2019. 02. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Beátával
Kisapáti főutcáján nem túl nagy a forgalom, ám ha kinyit a Búzalelke Pékség, egymást érik az autók. Kovács Bea karvezetés szakos diplomával állt be a kemence mellé, és ma már tanfolyamokon is elleshetők a mesterfogásai…
Iszunk

Az év „legcsajosabb” borkóstolója
2019. 02. 22. | Borsmenta
Március 8-án ismét összejönnek Magyarország nagyszerű borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthont…
Tesztelünk

Taschner Bor- és Pezsgőház: Pinot Brut 2015
2019. 02. 21. | Szabó Edit
Az ország mindmáig egyetlen 100% pinot meunier szőlőfajtából készült pezsgője még fiatal, de már próbálgatja oroszlánkörmeit…
Eszünk

A Calavera színei
2019. 02. 19. | Szabó Edit
A Calavera egy koponyaformájú mexikói édesség, amelyet főként a halottak napja időszakában készítenek. Erről a nem mindennapi csemegéről kapta nevét az Újpest központjában két éve nyílt mexikói étterem…
Főzünk

Aratóleves
2019. 02. 18. | Klich Zsuzsa
Gazdag, ízletes és olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. Az aratóleves valójában laktató egytálétel, ami kifejezetten jót tesz a téli, energiahiányos időszakban…
Beszélgetünk

Az első áztatást az anyaföldnek adjuk
2019. 02. 16. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Kövecses Olivérrel
Egy húszéves fiatalember Kínába indult nyelvet tanulni, és a teák iránti olthatatlan rajongással tért haza. Ő Kövecses Olivér, a Ye Tealeaves márka megalkotója, aki megmutatja nekünk a teát, ahogyan még sosem kóstoltuk…
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Rosé Cuvée Pezsgő 2016
2019. 02. 14. | Szabó Edit
A St. Andrea birtokon inkább a csendes boroké a figyelem, de egy kis frissítő buborék mindig jól jön a komolyabb kóstolás előtt. Vagy csak úgy, mert szeretjük. Ez a rozé kedves, szinte hízelgő, és van benne lendület…
Eszünk

Szabó Kevin a Bori Mamiban
2019. 02. 13. | Szabó Edit
Barátságos vendéglátás, ízletes ételek, színvonalas kiszolgálás – mindez együtt a gyöngyösi Bori Mami étteremben, ahol 2018 szeptembere óta az egyik leghíresebb fiatal szakács, Szabó Kevin a konyhafőnök…
Főzünk

Szűzpecsenye kelben sütve
2019. 02. 12. | Klich Zsuzsa
Ünnepi fogás, nagyon szép a tányéron, és az illata is ellenállhatatlan. Húsimádóknak kötelező!
Beszélgetünk

A bor a lényeg
2019. 02. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytatja az utat, amin a szülei elindultak…
Főzünk

Töltött káposzta cserépedényben
2019. 02. 08. | Szabó Edit
Bizonyos életkor fölött szinte mindenkinél eljön az a pillanat, amikor elhatározza, hogy megfőzi élete első töltött káposztáját. Elmondjuk, mi hogyan készítjük...
Vendégoldal

Jubilál a KávéBár Bazár
2019. 02. 06. | Borsmenta
Izgalmas kóstolókkal és bulihangulattal vár a hétvégén minden kávékedvelőt az idén tízéves KávéBár Bazár. A rendezvénynek február 9-10-én a Millenáris Park B csarnoka ad otthont…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur Pezsgő
2019. 02. 05. | Szabó Edit
Üde, virágos, gyógyfüves illatú, kifejezetten kedves pezsgő szerethető, gyümölcsös ízekkel. A műfajjal most ismerkedőknek is ajánljuk…
Iszunk

Mosolygós este volt
2019. 02. 03. | Szabó Edit
Furmint Február Londonban
Az idei Furmint Február nyitórendezvényét a brit főváros egyik patinás, zárt körű klubjában, a 67 Pall Mallban tartották, a Wines of Hungary UK szervezésében. Az eseményen 26 borászat száznál is több furmintját kóstolhatták a brit szakemberek…