Találatok száma: 2500
Vendégoldal
Bussay-emlékdíjat kapott a Borsmenta főszerkesztője című cikk borítóképe

Bussay-emlékdíjat kapott a Borsmenta főszerkesztője

2018. 12. 14. | Borsmenta
Szabó Edit vehette át a Bussay-emlékdíjat 2018-ban, Sánta Zoltán posztumusz kitüntetést kapott…
Utazunk
Laza karácsony című cikk borítóképe

Laza karácsony

2018. 12. 14. | Lovranits Júlia
Programajánló ezüstvasárnap környékére
Az igazi havazás még mindig várat magára, de az óvodások már a karácsonyi dalokat dünnyögik a buszon. A levegőben fahéjillat, az üzletekben tolongás. Még jó, hogy van egy rakás lazulós program a hétvégére…
Eszünk
Slow Gasztro Market a Kiskertpiacon című cikk borítóképe

Slow Gasztro Market a Kiskertpiacon

2018. 12. 13. | Klich Zsuzsa
Tudjátok, hogy hol lehet jót enni, tudatosan, fenntarthatóan, jövőbe látóan? Hát a Kiskertpiacon, ahol a Slow Gasztro Market termelői kínálják a portékájukat. November 18-án mi is ott voltunk…
Iszunk
Mitiszol? nyolcadszor című cikk borítóképe

Mitiszol? nyolcadszor

2018. 12. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Idén nyolcadik alkalommal gyűltek össze a Terra Hungarica mozgalom borászai a Mitiszol? Fesztiválon. Mi is velük tartottunk, természethű borokat, környezettudatos termékeket kóstoltunk, és Kató András alapítóval is váltottunk néhány szót...
Főzünk
Cukkinis-csokis piskóta című cikk borítóképe

Cukkinis-csokis piskóta

2018. 12. 11. | Klich Zsuzsa
Zöldséget desszertbe? Miért ne! A cukkini egészséges és sokoldalú. Ki mondta, hogy csak a répatorta lehet finom?
Iszunk
Egy igazán pezsgő kóstoló című cikk borítóképe

Egy igazán pezsgő kóstoló

2018. 12. 09. | Kalmár Borbála
Magyar pezsgők a Borsmenta tesztjén
Egy híján húsz hazai pezsgőt kóstoltunk végig nemrég a Borsmenta Sajtóklubban. Jó esténk volt, sok tanulsággal. Ja, és a Carassia Blanc de Blancs a győztes...
Tesztelünk
Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017 című cikk borítóképe

Cseri Pincészet: Rajnai Rizling Barni 2017

2018. 12. 08. | Szabó Edit
A legbarátságosabb hazai rajnai rizling, amit valaha kóstoltunk. Azoknak is ajánljuk, akik soha nem találták rokonszenvesnek a fajtát…
Utazunk
A téli szerelem ideje című cikk borítóképe

A téli szerelem ideje

2018. 12. 07. | Lovranits Júlia
Romantikus programok a második decemberi hétvégére
Virágkóstoló, töltött káposzta bangkoki stílusban, gyertyafényes borvacsora egy kétszáz éves pincében. Többek között ezeket ajánljuk december második hétvégéjén…
Tesztelünk
Kislaki Bormanufaktúra: Riesling (válogatás) 2015 című cikk borítóképe

Kislaki Bormanufaktúra: Riesling (válogatás) 2015

2018. 12. 06. | Szabó Edit
A bor, amire sokáig emlékezni fogsz. Szinte minden benne van, amitől szerethető, ráadásul könnyű inni. Kár, hogy már csak néhány palack lelhető fel belőle…
Főzünk
Turbolyás fűszervaj című cikk borítóképe

Turbolyás fűszervaj

2018. 12. 03. | Lovranits Júlia
Ősszel és kora tavasszal egyaránt szembetűnnek a zsenge, petrezselyemszerű levélkék az erdőszéleken. Éppen olyankor, amikor legjobban esik a szemnek ez az üde zöld…
Beszélgetünk
A szőlőszemek asszonya című cikk borítóképe

A szőlőszemek asszonya

2018. 12. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Carole Bryonnal
Lady of the Grapes. Kicsi, de annál barátságosabb borbár Londonban, a Covent Garden szomszédságában. Főként női kezek által készített borokat tartanak, nem csoda, hogy egy Ujvári Vivien által jegyzett palackot is megtaláltunk a polcon…
Vendégoldal
A szőlőnek küzdenie kell című cikk borítóképe

A szőlőnek küzdenie kell

2018. 11. 30. | Németh-Hehl Szilvia
Egy 2014-es pezsgővel kezdtük az élményt, majd egy 1867-es portóival zártuk. A kettő között bejártuk Portugália völgyeit, megismertük a portói bor történelmét, és csodálva hallgattuk előadónk, Pedro fantasztikus hasonlatait. Ez történt a Real Companhia Velha kóstolóján…
Utazunk
Itt az első adventi hétvége című cikk borítóképe

Itt az első adventi hétvége

2018. 11. 29. | Lovranits Júlia
Mikulás Regatta vitorlásverseny, karácsonyi illatvacsora és zöld Ünnep a Kiskert piacon. Így kezdjük az ünnepre hangolódást advent első hétvégéjén Mádon, Etyeken, Sopronban vagy Budapesten…
Vendégoldal
Fürödjünk champagne-ban! című cikk borítóképe

Fürödjünk champagne-ban!

2018. 11. 28. | Borsmenta
December 9-én pezsgő hangulattal vár mindenkit a VinCE Champagne a Holdon. A bohém gasztrobuli alkalmából húsznál is több champagne-ház italait tesztelhetjük, finom falatok kíséretében Budapesten, a Belvárosi Piacon…
Tesztelünk
Luka Pincészet: Kékfrankos 2016 című cikk borítóképe

Luka Pincészet: Kékfrankos 2016

2018. 11. 27. | Szabó Edit
Tipikus kékfrankos, tanítani lehetne rajta a fajtát. Meggy, cseresznye, csokoládé, fűszerek, az évjáratra jellemző intenzív savakkal kísérve…