Találatok száma: 2497
Utazunk

Vidám októbert!
2018. 10. 05. | Borsmenta
Ezt hozta az ősz: Vörösbor Fesztivál Villányban, Gasztrohegy hétvége Badacsonyban, Móri Bornapok, szüret Tokajban és a Svábhegyen. Íme a Borsmenta tippjei a hétvégére…
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Generosa 2017
2018. 10. 02. | Szabó Edit
Az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből már 1951-ben megszületett a generosa nevű szőlőfajta, mégsem ültette senki évtizedekig. Frittmann János fedezte fel újra, és nem lehetünk neki elég hálásak ezért…
Iszunk

Flóra kicsi bárja
2018. 10. 02. | Szabó Edit
Il Primo bor-, kávé- és pezsgőbár, Villány
Villány szülötte, a település első képzett baristája, természetes hát, hogy éppen Jekl Flóra nyitott bor-, kávé- és pezsgőbárt – a villányi pincesoron…
Tesztelünk

Nádas Borműhely: Vagy mi? 2017
2018. 10. 01. | Szabó Edit
Az elnevezés teljesen jogos! Ez itt egy minimum háromszínű bor: szürke, ami általában fehér, de esetünkben rózsaszín, sőt majdnem piros… Nádasék szürkebarátja nagy talány, de inni jó!
Főzünk

Színterápia – feta sajtos céklakrém
2018. 10. 01. | Lovranits Júlia
Még egy olyan joviálisan bumfordi növény is csodás átváltozásokra képes a konyhában, mint a cékla. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis kreativitás, és máris kész a szín- és ízgazdag uzsonna…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé 2017
2018. 09. 30. | Szabó Edit
Körzővel-vonalzóval tervezve, de oda se neki! Hozza, amit hoznia kell: frissít, feldob, jólesik a következő korty…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy
2018. 09. 29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Várszegi Zsolt erről, na meg a lélek fontosságáról és a mesterekről mesélt…
Eszünk

A diszkontborok állják a próbát!
2018. 09. 28. | Szabó Edit
Nem mindennapi borvacsorára kaptunk meghívást a minap. Az Aldi Magyarország megújuló magyar borkínálatát Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok mutatta be, s hozzá Györffy Árpád séf komponált illő fogásokat…
Tesztelünk

Taschner: Korai Piros Veltelini 2017
2018. 09. 27. | Szabó Edit
A legüdítőbb nyári borok egyikét adja ez a meglehetősen ritka fajta. Önálló borként Taschneréken kívül talán senki nem is palackozza Magyarországon, náluk viszont ez az egyik közönségkedvenc…
Eszünk

Fakanállal a kulisszák mögött
2018. 09. 26. | Szabó Edit
Gondolták volna, hogy a színházi kellékesek között találjuk a legkreatívabb szakácsokat? A Színházak Éjszakája alkalmából az Átrium Színház munkatársai rántották le a leplet néhány titokról…
Tesztelünk

Villa Tolnay Pincészet: Pinot Gris 2016
2018. 09. 24. | Szabó Edit
Érlelt, ízgazdag, vastag, mégis lendületes, kimondottan egyedi szürkebarát, nem csak a különlegességek kedvelőinek…
Beszélgetünk

Az eleganciára szavazok
2018. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…
Iszunk

Érezd, hogy különleges vagy!
2018. 09. 21. | Szabó Edit
Ki hitte volna, hogy a környezetvédelem és a „no waste” filozófia ma már a legjobb koktélbárokban is fontos szempont! Egyebek között erről mesélt budapesti útja során Vitezslav Cirok, a prágai L’Fleur vezető bártendere…
Vendégoldal

Nyitott porták Szigetmonostoron
2018. 09. 20. |
Szeptember 29-én újra megrendezik Szigetmonostoron a PirosLábos Fesztivált. A kedves, családias rendezvényre immár ötödik alkalommal várják az érdeklődőket a falu lakói…
Vendégoldal

Nyitott porták Szigetmonostoron
2018. 09. 20. | Borsmenta
Szeptember 29-én újra megrendezik Szigetmonostoron a PirosLábos Fesztivált. A kedves, családias rendezvényre immár ötödik alkalommal várják az érdeklődőket a falu lakói…