Találatok száma: 2497
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Optimum Brut 2013
2018. 01. 08. | Szabó Edit
Komoly, de cseppet sem nehézkes, szerethető pezsgő. Emlékezetes találkozásokhoz, ünnepi vacsorákhoz ajánljuk, de pohárba tölthetjük lazításképpen is, egy fárasztó nap végén…
Főzünk

Sertéshúsos rilett
2018. 01. 08. | Szabó Edit
Klasszikus francia vendégváró étel. Piknikre, horgásztúrára is magunkkal vihetjük, de csatos üvegbe zárva ajándékba is adhatjuk. Mindenki örülni fog neki…
Beszélgetünk

A rendszerben van a lényeg
2018. 01. 06. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A Somló környékének egyik legismertebb vállalkozójává vált, mégis arra a legbüszkébb, hogy tovább álmodhatja édesapja álmait. Tornai Tamás, a Tornai Pincészet tulajdonosa sok mindent elért már, de úgy tűnik, nem fogy ki az ötletekből...
Iszunk

Györgykovács Imréé és Koch Csabáé a nagydíj
2018. 01. 05. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2017-es toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Györgykovács Pincészet 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el. Íme a részletes lista…
Iszunk

A Ménesi borvidék csodái
2018. 01. 04. | Szabó Hajnalka
Egy pincelátogatás Balla Gézánál sok borrajongónak bakancslistás program. Nekünk nemrég részünk lehetett benne: rövid kirándulást tettünk a királyleánykák és a feketeleánykák földjén…
Utazunk

Hetvenkét óra Marrakeshben
2018. 01. 03. | Raab Zsuzsanna
Marrakesh, a vörös város, ahol jártunkban-keltünkben fűszer- és narancsvirágillatot érzünk, ahol azonnal beszippant a hagyományok, a kultúrák és a nyelvek színes kavalkádja. Marokkóban, a „legnyugatibb Kelet országában” jártunk!
Főzünk

Malacvariáció újévi „lencsefőzelékkel”
2018. 01. 01. | Szabó Edit
Nagy Krisztián, a csopaki Víg Molnár Csárda kreatív séfje ezzel a kedves, színes lencsefőzelékkel kíván nekünk boldog új évet…
Beszélgetünk

Kezd benőni a fejem lágya
2017. 12. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Pohner Ádámmal
Érettségi után választotta a szakács pályát, és a szakiskolában Vomberg Frigyes volt a mestere. Pohner Ádám, a szakma fiatal reménysége ma a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnök-helyettese, és gőzerővel készül a 2018-as Bocuse d’Or versenyre…
Iszunk

A Carassia csillogása
2017. 12. 30. | Szabó Edit
A jól ismert borok után már saját pezsgője is van a Pannonhalmi Apátságnak! Igaz, a nemes buborék nem Pannonhalmán, hanem Kárásztelken születik a palackban, de a vállalkozásban az Apátság is részt vesz. Carassia-pezsgőket kóstoltunk…
Utazunk

Tévedj el Barcelonában!
2017. 12. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta karácsony előtt rövid nemhivatalos látogatást tett Katalónia fővárosában, és riporterünk többször is úgy érezte, eltévedt kicsit…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur 2008
2017. 12. 28. | Szabó Edit
Kifejezetten kedves, játékos pezsgő, amely csilingelő tisztaságával, üde, virágos illatával könnyedén meggyőzi a kétkedőket. A műfajjal most ismerkedőknek is jó szívvel ajánljuk…
Vendégoldal
Eszünk

Cukor és fahéj
2017. 12. 24. | Varga Anita
December közepén már sok helyen fahéj- és cukorillat lengi be az otthonokat. Süvíthet kint a szél, mi már ott dédelgetjük a szenteste melegét a szívünkben. Ezt a hangulatot hozta el nekünk egy délutánra a Villa Bagatell udvarán található Brótpékség…
Beszélgetünk

Váljunk jobbá!
2017. 12. 23. | Szabó Edit
A Garamvári Szőlőbirtokot mindenki a névadóval, Garamvári Vencellel azonosítja. Az álmodó valóban ő, ám a vállalkozásban a család nőtagjai is fontos szerepet kapnak. Garamvári S. Zsuzsannával és Wlasitsch Andreával ünnepről, hitről, értékekről beszélgettünk…
Eszünk

Ponty, ponty vesszőcske
2017. 12. 22. | Bőti László
„Näin laita kalakukkoa!” – kezdi dalát Sirkka, a finn dizőz a Picasso kalandjai című komédiában. Picasso azonnal szerelemre lobban, a nő meg csak énekel, és ezzel mindenkit az őrületbe kerget. Nem így a frissen újranyitott Halkakas halbisztró…