Találatok száma: 2497
Vendégoldal
Magyar borok kóstolója Angliában című cikk borítóképe

Magyar borok kóstolója Angliában

2017. 09. 22. | Borsmenta
Harminc magyar bor mutatkozik be az angliai Bath városában szeptember 23-án, szombaton. A kínálatban egyebek között a Szent Donát, a Figula, a Vesztergombi, a Heumann és a Zsirai pincészetek borai is szerepelnek…
Iszunk
A meggyen túl című cikk borítóképe

A meggyen túl

2017. 09. 21. | Bőti László
Beerdekker 8. A gyümölcsös sörök
Sorozatunkban már bemutattunk jó néhány egyszerűnek, közérthetőnek vagy unalmasnak semmiképp sem mondható sörtípust, de a legmegosztóbbakhoz csak most érkeztünk el. Ma a gyümölcsös sörökkel barátkozunk.
Vendégoldal
Nyugalomra semmi ok… című cikk borítóképe

Nyugalomra semmi ok…

2017. 09. 20. | Bodó Judit
Bottszerda 17.
Tombol az ősz, indul a szüret, tetőfokára hág az idegbaj: szedjük, ne szedjük, erjed, nem erjed. Még szerencse, hogy van néhány rendezvény, amikor meg lehet nyugodni. Budapesten Oláh Krisztiánnal kóstoltattunk együtt, és a Tokaji Őszön tényleg anyukám nyújtotta a rétest…
Eszünk
SVÉTáltunk, SVÉTáltunk… című cikk borítóképe

SVÉTáltunk, SVÉTáltunk…

2017. 09. 18. | Szabó Edit és Szabó Hajnalka
Szeptember 10-én Mádon tartotta szokásos évi közönségtalálkozóját a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület. A szikrázó napsütésben 14 étterem kínálta válogatott finomságait a mintegy 1500 fős közönségnek…
Iszunk
Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Szekszárdi Szüreti Napokon?

2017. 09. 16. | Szabó Hajnalka
Ha szeptember, akkor szüret és Szekszárdi Szüreti Napok. Ez a természet rendje, idén sincs ez másként. A rendezvény vasárnap estig tart, íme néhány ötlet a kóstoláshoz…
Beszélgetünk
Fugu Budapest burgerrel című cikk borítóképe

Fugu Budapest burgerrel

2017. 09. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenővel
Nyelv, halsperma, mérgező gömbhal – a szokatlannak tűnő alapanyagokkal Rácz Jenő nap mint nap dolgozik a Michelin-csillagos Tai’an Table konyháján, Sanghajban. A magyar séf folyton keresi a kihívásokat, aztán két bizarr fogás között Budapest burgert készít a sanghaji piacon…
Iszunk
Eggyel feljebb című cikk borítóképe

Eggyel feljebb

2017. 09. 14. | Burai László
CEWI felsőfok
A megszállott borrajongóban tombol a tudásszomj, és folyton tanulni szeretne. Pár hónap után mi is újra beültünk a CEWI padjaiba, hogy a WSET rendszerben még előrébb léphessünk.
Beszélgetünk
Nyílik a Világbéke – megírom! című cikk borítóképe

Nyílik a Világbéke – megírom!

2017. 09. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szabolccsal
Áprilisban felröppent a hír: pizzázót nyit Miskolcon az encsi Anyukám mondta étterem csapata. Megkérdeztük Dudás Szabolcsot, hogy halad a projekt…
Iszunk
Douro ízei Budapesten című cikk borítóképe

Douro ízei Budapesten

2017. 09. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Az Alves de Sousa kóstolóján jártunk
Amikor egy lelkes borkedvelő először találkozik a külföldi borok sokszínűségével, egészen új világ tárul fel előtte. Ma már egyre több lehetőségünk van számos ország borkultúráját megismerni, de a portugál borok így sem jönnek velünk szembe minden sarkon…
Iszunk
Mit igyunk a Borfesztiválon? című cikk borítóképe

Mit igyunk a Borfesztiválon?

2017. 09. 09. | Szabó Hajnalka
Elstartolt a 26. Budapest Borfesztivál, vasárnap estig a lenyűgöző panorámájú budai várban randevúznak a borászok és a borkedvelők. Természetesen mi is kilátogattunk, és nagy sietve feltérképeztük a kínálatot. Íme a Borsmenta tippjei…
Utazunk
Jön a Tokaji Ősz! című cikk borítóképe

Jön a Tokaji Ősz!

2017. 09. 07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készülnek a randevúra…
Vendégoldal
Boldogkisfaludra beköszöntött az ősz című cikk borítóképe

Boldogkisfaludra beköszöntött az ősz

2017. 09. 06. | Bodó Judit
Bottszerda 16.
Stockholmban reggelenként szokatlan dugóba kerülhet az ember, de a borhoz értenek. Itthon végre elkezdődött az iskola, és lassan indul a szüret. Nagy a készülődés, két hét múlva Tokaji Ősz – először a Csontosban. Nem unatkozunk…
Eszünk
Piknik a Margitszigeten című cikk borítóképe

Piknik a Margitszigeten

2017. 09. 05. | Szabó Hajnalka
Az igazi nyár már véget ért, de nem érdemes búslakodni, az indián nyárnak is megvan a maga szépsége. Már nem éget, inkább csak simogat a napsugár, éppen kellemes a hőmérséklet ahhoz, hogy összetrombitáljuk a családot, a barátokat, és csapjunk egy pikniket a szabadban…
Eszünk
10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en című cikk borítóképe

10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en

2017. 09. 03. | Szabó Edit
A szeptemberi SVÉT-randevú a hazai gasztronómiai rendezvények egyik legszerethetőbb pillanata. Csupa jó arc, csupa jó íz, értő közönség, remek séfek – mindez az idén Mádon, szeptember 10-én…
Beszélgetünk
Doktor Csoki című cikk borítóképe

Doktor Csoki

2017. 09. 02. | Szabó Edit
Tudták? Az egyik nívós budapesti étterem desszertjeit egy igazi klasszika-filológus készíti, másodmagával. Ötvös Zsuzsanna, a Praliné Paradicsom blog szerzője előbb tisztességgel ledoktorált, aztán Szántó Tibor csokikurzusán egy életre eljegyezte magát a csokoládéval…