Találatok száma: 2493
Iszunk

Teréz-napi élményszüret Tarcalon
2016. 10. 04. | Szabó Edit
A Terézia-napi bort jövő tavasszal, a Bűbájos Hétvégén lehet majd megkóstolni először…
Tesztelünk

Sebestyén Pince: Rosé 2015
2016. 10. 03. | Szabó Edit
Kellemes, üdítő rozé, amit a benne lévő szén-dioxid-tartalom még könnyedebbé tesz. Jól lehűtve tökéletes társ egy forró nyári estére. Fröccsnek is kiváló.
Főzünk

Caprese
2016. 10. 03. | Szabó Edit
Pár perc alatt elkészül, remek előétel, de egy pohár hozzá illő borral akár ízletes, gyors ebéd is válhat belőle...
Eszünk

Bori Mami világa
2016. 10. 01. | Szabó Edit
Családias hangulat, házias ízek, színvonalas alapanyagok. Sándor Béla nagyszerű vendéglátóhelyet álmodott Gyöngyös belvárosába…
Iszunk

Szólóban is megy
2016. 09. 30. | Burai László
Tállya az új Mád, hallottam két éve, és mostanra kezd bizonyosságot nyerni, hogy ebben tényleg lehet valami. Szepsy István is egyre szebb borokat készít a tállyai dűlőkből, majd mádi mintára ez a település is elkészítette saját village borát. Mi jöhet még?
Iszunk

Borok kedd estére
2016. 09. 29. | Szabó Edit
Látogatás a Nagygombos Borászatban
De vajon mit ivott itt Ady? Miközben élénk vitát folytatott Hatvanyval a Nyugat sorsáról és a költészet mibenlétéről, vajon vörös volt a poharában, vagy fehér?
Iszunk

Újabb kör, itt a vég
2016. 09. 28. | Burai László
Egyszer minden túra véget ér, a negyedik részben mi is befejezzük a budapesti újhullámos kávémezőnyt bemutató sorozatunkat. Persze könnyen lehet, hogy hamarosan annyi új szereplő lép színre, hogy lesz folytatás – állunk elébe
Eszünk
Beszélgetünk

Friss Michelin-csillaggal – zárva!
2016. 09. 25. | Szabó Edit
Exkluzív interjú Rácz Jenővel
A Michelin Guide díjátadó ceremóniája után egy nappal bezáratták a hatóságok Sanghaj egyik legfiatalabb, ám máris Michelin-csillagos éttermét, a Tai’an Table-t. A háttérről Rácz Jenőt, az étterem séfjét kérdeztük.
Beszélgetünk

Zene a fülnek
2016. 09. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Taschner Kurttal
„Ha egy borász elég fiatalon kezdi, akkor nagyjából hatvan évjárat borát van lehetősége elkészíteni életében. Ez így kimondva nem tűnik kevésnek...”
Iszunk

A Csontos
2016. 09. 23. | Burai László
Egy Tokaj-fertőzött borrajongónak megdobban a szíve, ha ezt a nevet hallja, a Bott Pince komoly és szépen érő furmintja feltette a térképre az olaszliszkai dűlőt. A Bodó házaspár régóta dédelgetett álma teljesült, amikor sikerült felújítaniuk az itteni öreg présházat – ennek örömére hívták meg barátaikat egy kis ünnepségre.
Beszélgetünk

„Rákenroll séf” vagyok
2016. 09. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Jenő Michelin-csillagos séffel
A fiatal magyar szakács alig egy napja egy sanghaji étterem séfjeként megkapta első Michelin-csillagját...
Iszunk

Harmadik etap
2016. 09. 21. | Burai László
Igazán szerencsések vagyunk, hiszen eddig tizenhárom kávézót jártunk be együtt, mégsem kell attól félni, hogy egyszer csak elfogynának. Ezúttal Budán is körülnézünk, így kiderül, hogy mi újság a Duna másik oldalán
Iszunk

Húszéves az Etyeki Kúria
2016. 09. 20. | Szabó Edit
Már akkor is szeretném őket, ha nem lenne jó a boruk. Hát még így! Isten éltessen benneteket!
Iszunk

Cseppben a lélek
2016. 09. 17. | Szabó Edit
A „Villányi Franc”
Tavaly csak a kóstolónap volt nyilvános, az idén azonban már a szakmai konferencián is részt vehet bárki, aki szeretne többet tudni erről az izgalmas fajtáról és a belőle készült borról.