Találatok száma: 2501
Tesztelünk

Sauska Pincészet Villány: Syrah 2021
2024. 03. 29. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet 2021-es syrah bora kézzel szüretelt, válogatott szőlőszemekből készült. Aki szereti a friss meggyet, ezt a bort imádni fogja…
Főzünk

Vişneli kek – meggyes sütemény
2024. 03. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 18. rész
Ez a török meggyes sütemény egyesíti a kuglóf, a kelt kalács és a piskóta előnyeit, pedig nem is kell keleszteni. Időspórolós, ám ízletes török édesség Nagyillés János konyhájából…
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Syrah 2017
2024. 03. 27. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet 2017-es syrah bora egy remek évjárat szülötte. Szépen érik, de nem öregszik, még sokáig örülhetünk neki…
Főzünk

Túrós rétes chiamaggal
2024. 03. 26. | Szabó Edit
A túrós rétest mindenki imádja. Réteslapból pofonegyszerűen elkészíthető, és ha felturbózzuk egy kis chiamaggal, még a szervezetünkkel is jót teszünk. Itt a recept, érdemes kipróbálni…
Iszunk

Yealands-kóstoló a Veritasban
2024. 03. 25. | Vargha Márk
Vajon miért ilyen őrült sikeresek a Yealands nevű új-zélandi gigaborászat sauvignon blanc borai? Erre a kérdésre keresték a választ nemrég a Veritas Borkereskedés kóstolójának vendégei. Az eseményen Vargha Márk is részt vett…
Beszélgetünk

Nagy jövő áll a birtok előtt
2024. 03. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett az Ördögárok Cuvée legújabb évjáratának megjelenése alkalmából…
Tesztelünk

Hoop Wines: PINK 2021
2024. 03. 22. | Szabó Edit
A gyöngyöspatai Hoop Wines kékfrankos pét-natja málnás, csipkebogyós csontszáraz frissítő. Üdvözlőitalnak vagy halak mellé ajánljuk…
Főzünk

Çılbır, vagyis török buggyantott tojás
2024. 03. 21. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 17. rész
A çılbır tulajdonképpen buggyantott tojás fűszeresjoghurt-ágyon, ízesített vajjal leöntve. Ezt kínálja nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 17. részében…
Vendégoldal

Évek bűvöletében
2024. 03. 19. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 13. rész
Pincemustra Bakó Ambrussal, spontán kóstolás otthon, borvacsora a szombathelyi Modamban – dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 13. részében szó lesz mindezekről, de néhány gondolat erejéig még Almásy gróf szellemét is megidézzük…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Soul Syrah 2018
2024. 03. 18. | Szabó Edit
Kovács Nimród Soul Syrah bora maga a megtestesült kedvesség. Sima, selymes, gazdag, elegáns; nem véletlen, hogy a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Klub kóstolóján is az első helyen végzett…
Utazunk

Kuba – Cayo Santa Maria
2024. 03. 16. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 5. rész
Porcukor finomságú hófehér homok, türkizkék víz, csodálatos korallzátonyok… Kubai sorozatunk 5. részében a Gubán házaspár megérkezik Cayo Santa Maria szigetére…
Főzünk

Sárgarépagolyó – havuç topları
2024. 03. 14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 16. rész
Lehet a sárgarépából édességet készíteni? Miért ne! Ez a kókuszos sárgarépagolyó sokak kedvence. Íme Nagyillés János megbízható receptje…
Iszunk

Mesterkurzus Londonban, Caroline Gilbyvel
2024. 03. 13. | Vargha Márk
Az idei, immár a 6. londoni Furmint Februáron nagy érdeklődés kísérte Caroline Gilby tíztételes mesterkurzusát. A közönség soraiban Vargha Márk kollégánk is helyet foglalt. Íme a beszámoló!
Utazunk

Kuba – Santa Clara
2024. 03. 11. | Gubán Ica és Gubán Miklós
Kubai kalandok 4. rész
Kubai sorozatunk 4. részében a Gubán házaspár elhagyja Havannát, és Santa Clara felfedezésére indul. Nem csak a város, az oda vezető út is érdekes…
Tesztelünk

Homola Pincészet: Syrah 2019
2024. 03. 10. | Szabó Edit
A Homola Pincészet 2019-es syrah bora a Hajnóczy-dűlő egyik parcellájának terméséből készült. Szűretlen, derítetlen tétel, alacsony kénnel palackozták. A természetes borok kedvelőinek ajánljuk…